Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΚΕ;


Σήμερα το θέμα που απασχολεί τον κόσμο, εκτός από το ότι δεν έχει ευρώ στην τσέπη, είναι και η κρατική χρηματοδότηση στα κόμματα που βρίσκονται στη Βουλή. Κανένα κόμμα δεν "τσίμπησε" να βγει να κάνει δηλώσεις και να εκτεθεί αλλά το ΚΚΕ επειδή είναι κόμμα του λαού και της επανάστασης δε μασάει και είπε τα πράγματα με το όνομά τους.

Τι είπε λοιπόν η Αλέκα; Είπε ότι το ύψος της χρηματοδότησης δεν το καθορίζουν τα κόμματα αλλά ο νόμος. Ναι, ο νόμος καθορίζει Αλέκα το πόσα εκατομμύρια θα πάρετε αλλά άλλος νόμος καθορίζει ότι οι συνταξιούχοι θα πεινάνε και θα πεθαίνουν χωρίς σύνταξη. Νόμος είναι κι αυτός αλλά δεν τον δεχόμαστε και κάνουμε διαδηλώσεις. "Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" φωνάζει το ΚΚΕ όταν κάνει διαδηλώσεις και αμφισβητεί τους νόμους που ψηφίζει η Βουλή που η ίδια ψήφισε και το νόμο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.


Βέβαια η Αλέκα δεν παραλείπει να επισημάνει ότι τα φράγκα τα παίρνει το μοναδικό συνεπές αριστερό κόμμα για να διαφωτίζει το λαό και να μπορεί να διακινεί τις επαναστατικές ιδέες του και να οργανώνει την πάλη του!


Τόσα ευρώ για διακίνηση ιδεών και οργάνωση πάλης και αποτέλεσμα μηδέν... Αν κάποιος καπιταλιστής μάναντζερ αξιολογούσε το κόστος με το αποτέλεσμα να ήσουν σίγουρη Αλέκα ότι θα την έκοβε αμέσως. Όμως, για σκέψου λίγο σοβαρά, γιατί συνεχίζει το αστικό κράτος να χρηματοδοτεί ένα κόμμα που λέει ότι θέλει να το ανατρέψει; Μήπως γιατί το θεωρεί ακίνδυνο; Μήπως γιατί είναι ακίνδυνο διότι είναι συστημικό και άκρως καθεστωτικό; Μήπως;



http://xronika05.blogspot.com/2012/01/blog-post_8700.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου