Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Μακελειό στο ΠΑΣΟΚ...«Όποιος καθυστερεί την πορεία της χώρας προς τα εμπρός και τις διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ ή δεν καταλαβαίνει ή έχει κρυφή ατζέντα» δηλώνει ο Χρυσοχοϊδης!



«Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπορεί να ηγείται της παράταξης» δηλώνει στο Real.gr ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και καλεί όλα τα κορυφαία στελέχη της παράταξης να λάβουν θέση επί του θέματος. «Η πορεία μας αυτή δεν μπορεί να τελειώσει χωρίς τραύματα, όταν υπάρχουν χαίνουσες πληγές στον ελληνικό λαό» υπογραμμίζει και επισημαίνει: «Όποιος καθυστερεί την πορεία της χώρας προς τα εμπρός και τις διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ ή δεν καταλαβαίνει ή έχει κρυφή ατζέντα!»

Με την παρέμβασή του χθες, μέσω του Μega, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο μόνος από τους «δελφίνους» που επισήμως έχει δηλώσει ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, επιταχύνει τις διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ και αναγκάζει τα ηγετικά στελέχη να αναπροσαρμόσουν την τακτική τους. Ήδη βουλευτές που έχουν αναφορά στον Ευάγγελο Βενιζέλο ετοιμάζουν νέες, πιο «καθαρές» παρεμβάσεις, με τις οποίες θα ζητούν από τον Γιώργο Παπανδρέου να δρομολογήσει τη διαδοχή του μέσα στο 2011.

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης διαψεύδει όλους εκείνους που τον ήθελαν, μέσω της υποψηφιότητάς του, να διεκδικεί την παπανδρεϊκή πλευρά του κόμματος, καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης δείχνει να έχει στο στόχαστρό του την αριστερή βάση του ΠΑΣΟΚ, που το τελευταίο διάστημα απομακρύνθηκε από αυτό. Σε πολιτικό δε επίπεδο, είναι ο πρώτος «δελφίνος» που τραβά διαχωριστικές γραμμές με την διετία Παπανδρέου, την οποία χαρακτηρίζει «καταστροφική» για τη χώρα και την παράταξη, επιδιώκοντας προφανώς να βγει μπροστά από τους υπόλοιπους υποψηφίους, οι οποίοι έως τώρα έχουν αφήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον Γιώργο Παπανδρέου. Τουλάχιστον σε πρώτη φάση, όμως, η κριτική αυτή αποτελεί και την «αχίλλειο πτέρνα» της νέας στρατηγικής του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς ο ίδιος τα χρόνια αυτά ήταν κορυφαίος υπουργός, χωρίς μάλιστα εμφανείς διαφοροποιήσεις στην ακολουθούμενη πολιτική.


«Ταραχή» στους «δελφίνους»
Η παρέμβαση Χρυσοχοΐδη αιφνιδίασε τόσο την Ιπποκράτους όσο και τους «δελφίνους» του κόμματος, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι, πλέον, εντός της εβδομάδος να δώσουν δείγματα αναπροσαρμογής της στρατηγικής τους, αν δεν θέλουν να αφήσουν περισσότερο έδαφος στον υπουργό Ανάπτυξης.
Ούτως ή άλλως, πάντως, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης άνοιξε χθες και τυπικά το παιχνίδι της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν αποκλείεται -σε συνάρτηση πάντα με τη στάση που θα κρατήσει ο Γιώργος Παπανδρέου- να οδηγηθεί ακόμα και σε διάσπαση. Ήδη, όπως αποκάλυψε χθες η Real News, μεταξύ ηγετικών στελεχών του κόμματος γίνονται παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος ή ανασύνθεσης του ΠΑΣΟΚ.

Οι διαδικασίες της διαδοχής, πάντως, που θα ενταθούν εντός της εβδομάδος, θα λάβουν μεγάλες διαστάσεις μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ερχόμενη Παρασκευή.


Οργή Παπανδρέου - Επαφές χθες με βουλευτές
Οργισμένος και προβληματισμένος εμφανίστηκε χθες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά την επίθεση Χρυσοχοΐδη. Δεν ήταν, άλλωστε, τυχαίο που από το μεσημέρι και μετά είδε χθες στο γραφείο του στη Βουλή «παπανδρεϊκούς» βουλευτές μεταξύ αυτών τον κ. Ασπραδάκη και τον κ. Μιχελογιαννάκη, καθώς και την κυρία Μαρία Κυριακοπούλου. Χθες, επίσης, βουλευτές και στελέχη του κόμματος ζήτησαν από τον κ. Παπανδρέου να παραμείνει Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και να το οδηγήσει στις εκλογές.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, πάντως, κρατά κλειστά τα χαρτιά του, τα οποία αναμένεται να ανοίξει μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και κυρίως, μετά την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Θα ανοίξει, όμως, τα χαρτιά του κυρίως ως προς τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν και όχι ως προς το εάν ο ίδιος θα είναι υποψήφιος. Το τι θα πράξει ο ίδιος προγραμματίζει να το ανακοινώσει μετά την ψήφιση της δανειακής σύμβασης, οπότε και θα πρέπει για αυτόν να πραγματοποιηθεί η εκλογή του νέου αρχηγού.

Η στρατηγική αυτή του Γιώργου Παπανδρέου, αναμένεται να τον οδηγήσει σε σύγκρουση με δελφίνους του κόμματος, που επιθυμούν και επιδιώκουν τη διαδοχή αρκετά νωρίτερα, εκτός βεβαίως και αν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αλλάξει άποψη.


Οξύτατη προσωπική επίθεση από Καρχιμάκη

Στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη επιτέθηκε χθες με οξύτατους προσωπικούς χαρακτηρισμούς ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος είχε συνάντηση στη Βουλή με τον Γιώργο Παπανδρέου.

«Στην πολιτική πρέπει να υπάρχει και η ηθική. Ο καθένας σήμερα μπορεί να κρίνει και την προπέτεια και την αλαζονεία αλλά και την αχαριστία. Και ο ιστορικός του μέλλοντος, βεβαίως, θα κληθεί να γράψει την πραγματεία του για όλα αυτά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σημειωτέον είχε έως τώρα άριστες προσωπικές σχέσεις με τον υπουργό Ανάπτυξης.


Και ο Χρήστος Πρωτόπαπας
Αιχμές κατά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη άφησε και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας. Οι αιχμές αφορούσαν πρωτίστως την απόδοση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ως κορυφαίου υπουργού στη διάρκεια διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=109251&catID=11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου