Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Κωλοτούμπες από το Υπουργείο Οικονομικών, δεν παγώνουν οι επιστροφές φόρων λένε τώρα!


Τα γυρίζει το υπ. Οικονομικών – Δεν παγώνουν οι επιστροφές φόρων, λένε τώρα. Θα γίνονται απλά έλεγχοι σε όσες επιστροφές είναι άνω των 1.500 ευρώ είπε ο γ.γ. Φορολογικών Θεμάτων του υπουργείου Γ, καπελέρης

Τα γυρίζει το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το πάγωμα των επιστροφών φόρων και των συμψηφισμών, έπειτα από τις αντιδράσεις που υπήρξαν. Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας Φορολογικών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννης Καπελέρης, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση ή εντολή για «πάγωμα» των επιστροφών φόρου.
Με δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Καπελέρης(φωτογραφία), υποστήριξε ότι το μόνο που γίνεται είναι ο επανέλεγχος σε όσες επιστροφές ξεπερνούν το ποσό των 1.500 ευρώ, κάτι το οποίο, όμως, ήταν ήδη γνωστό. Ο κ. Καπελέρης, είπε ακόμη ότι δεν είναι δυνατόν κάποιος που θα πάει με την επιταγή στην τράπεζα ή την εφορία να μην εισπράξει την επιστροφή και παράλληλα, διέψευσε τα όσα λέγονται σχετικά με ελλείψεις στις Εφορίες εντύπων είσπραξης εισφορών, δηλώνοντας ότι είναι «υπερβολές». «Ποια είναι αυτή η Εφορία, να μου την πείτε», δήλωσε. Τέλος, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ από 23% σε 20%, λέγοντας ότι ο φόρος θα μπορούσε να μειωθεί «αν βρεθεί κάποιο ισοδύναμο μέτρο».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, αναφερόμενος στο θέμα, είπε ότι «δεν πρόκειται να ‘παγώσουν’ μικρά ποσά επιστροφής και συμψηφισμοί» και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούν όσοι φορολογούμενοι έχουν λάβει τα σχετικά ειδοποιητήρια.

Η απόφαση για το πάγωμα των επιστροφών φόρου και των συμψηφισμών, είχε παρθεί από το υπουργείο Οικονομικών νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί το έλλειμμα κάτω από το 10%.

http://www.eklogika.gr/news/7291

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου