Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Έρχεται τρελό φακέλωμα και υποχρεωτική δήλωση καταθέσεων για όλους!


Παίζει με τη φωτιά η κυβέρνηση και οι συμβουλάτορές της καθώς η απόφαση αυτή ενέχει τον άμεσο κίνδυνο να κάνουν φτερά και οι τελευταίες καταθέσεις από τις τράπεζες μέσα σε ένα γενικευμένο κλίμα πανικού!


Στη νέα φορολογική δήλωση (Ε1) που θα υποβάλουμε σε λίγους μήνες στην Εφορία καθιερώνονται νέα ξεχωριστά «κουτάκια» με κωδικούς, στα οποία μισθωτοί και
 συνταξιούχοι θα πρέπει να δηλώσουμε τις καταθέσεις μας στις τράπεζες (εσωτερικού και εξωτερικού), τοποθετήσεις σε μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια, συμμετοχές σε εταιρείες οποιασδήποτε νομικής μορφής, ακίνητα, πισίνες, Ι.Χ. αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, σκάφη αναψυχής, έργα τέχνης μεγάλης αξίας, έσοδα που εισπράχθηκαν από τη ρευστοποίηση επενδύσεων ή την πώληση περιουσιακών στοιχείων, καθώς και έξοδα διαβίωσης (εναλλακτικά εξετάζεται να υπάρχει ένα ξεχωριστό έντυπο δήλωσης «πόθεν έσχες» που θα συνυποβάλλεται με τη δήλωση εισοδήματος κάθε χρόνο). 


Σε λίγο θα πρέπει να δηλώνουμε ακόμα και τα είδη υγιεινής στο μπάνιο μας δηλαδή, κι αν νομίζει ο καθένας μας ότι έτσι θα πατάξουν τη φοροδιαφυγή μάλλον γελιέται...τα "μεγάλα ψάρια" έχουν ήδη έτοιμη τη λύση και την εφαρμόζουν χρόνια, ο δε απλός πολίτης θα καταλήξει με τις οικονομίες του θαμμένες σε σεντούκια!
Η απόφαση για την επακριβή καταγραφή της περιουσιακής κατάστασης του φορολογουμένου ενέχει τον κίνδυνο, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, στην περίπτωση που κάποια κυβέρνηση θελήσει μελλοντικά να φορολογήσει τις καταθέσεις στις εγχώριες και ξένες τράπεζες να μπορεί να υπολογίσει ακριβώς πόσα έσοδα θα έχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου