Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Συναλλαγές με δραχμή και λιρέτα ετοίμαζαν δύο τράπεζες των ΗΠΑ!


Τράπεζες των ΗΠΑ: Συναλλαγές με δραχμή και λιρέτα!


Την αποκάλυψη ότι δύο αμερικανικές τράπεζες παγκόσμιας εμβέλειας προσπάθησαν να σχεδιάσουν εφεδρικά συστήματα για συναλλαγές στα παλαιά νομίσματα χωρών της ευρωζώνης όπως η δραχμή, η λιρέτα και το εσκούδο έκανε η Wall Street Journal.


Όπως αναφέρει η αμερικάνικη εφημερίδα, οι υπεύθυνοι των τεχνικών τμημάτων των τραπεζών αυτών επικοινώνησαν με τη βελγική Swift, την παγκόσμια εταιρεία διατραπεζικών χρηματοπιστωτικών τηλεπικοινωνιών, και ζήτησαν τους κωδικούς των νομισμάτων ώστε να προετοιμαστεί ένα σύστημα ασφαλείας για την περίπτωση κατάρρευσης της ευρωζώνης.

Ωστόσο, η βελγική εταιρεία αρνήθηκε να δώσει τέτοιες πληροφορίες, θεωρώντας ότι μια τέτοια κίνηση θα υποβοηθούσε τους κερδοσκόπους και θα έριχνε περισσότερο λάδι στη φωτιά που έχει επεκταθεί στην ευρωζώνη.


Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου