Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

«Ισχύει η συμφωνία» λέει η ΝΔ μετά τη συνάντηση Σαμαρά – πρωθυπουργού



«Ισχύει η συμφωνία» λέει η ΝΔ μετά τη συνάντηση Σαμαρά – πρωθυπουργού αλλά δεν διευκρινίζει τίποτε για την ψήφιση νομοσχεδίων και χρόνο εκλογών



Φτωχό ως προς την ουσία του ζητούμενου, εάν δηλαδή θα μπορέσει να συνεχίσει η κυβέρνηση Παπαδήμου το έργο της, είναι το ρεπορτάζ από τη συνάντηση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, με τον πρωθυπουργό.
Μετά από 80λεπτη συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών, ο κ. Σαμαράς δεν προέβη σε δηλώσεις κατά την αποχώρησή του αλλά σε λιτή ανακοίνωση του εκπροσώπου της ΝΔ, επιβεβαιώνεται ότι «ισχύουν» τα συμφωνηθέντα, ενώ διαρρέεται ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και ότι συμφωνήθηκε να ολοκληρωθεί το έργο της κυβέρνησης «όπως πρέπει».
Στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, αναφέρει:
«Είναι σαφές ότι ισχύουν τα όσα συμφωνήθηκαν στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Δηλαδή, η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου και κυρίως του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής των ομολόγων (PSI) και του νέου οικονομικού προγράμματος  που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».
Η παραπάνω ανακοίνωση, δεν προϊδεάζει για τη στάση που θα κρατήσει η  ΝΔ στην ψήφιση των νομοσχεδίων που περιλαμβάνονται στον εκσυγχρονισμό του δημοσιονομικού συστήματος, όπως οι περικοπές των επικουρικών συντάξεων και του νομοσχεδίου για την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, που ως τέτοια τα είχε χαρακτηρίσει ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά έτυχαν των σφοδρών αντιδράσεων από μέρους της.
Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, σε συνεντεύξεις που δίνει στο «Βήμα» της Κυριακής και στο «Έθνος» της Κυριακής ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, θέτει ως προϋπόθεση να ψηφιστούν και από τα τρία κόμματα της κυβέρνησης τα νομοσχέδια που θεωρούνται απαραίτητα σύμφωνα με τους όρους της δανειακής σύμβασης, ενώ καλεί να σταματήσουν οι «ερασιτεχνισμοί» και τα «παιχνίδια» από τα μέλη της κυβέρνησης και «να κάνουμε όλοι τη δουλειά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου