Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Συσκευές που θα διαβάζουν το μυαλό ως το 2017 από την IBM!



Έχουμε δει πολλές φορές νέες τεχνολογίες που μοιάζουν, απλά, “μαγικές”. Μάλλον καμία δεν μπορεί να συγκριθεί με τις τεχνολογίες... “ανάγνωσης του μυαλού” που η IBM θεωρεί πως θα δούμε ως το 2017! Στην αναφορά της, “5 in 5”, η IBM προβλέπει πέντε τεχνολογίες που θα αλλάξουν τον τρόπο που ζούμε μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια – και για αυτό και το όνομα της, “πέντε στα πέντε”. 

Στη συγκεκριμένη αναφορά, όμως, συμπεριλαμβάνεται και μια τεχνολογία που φαίνεται απλά... “μαγική”, της οποίας, όμως, οι βάσεις υπάρχουν ήδη – και ναι, μιλάμε για την... “ανάγνωση εγκεφάλου”. Φαίνεται πραγματικά αδιανόητο το ότι σύντομα θα μπορούμε να έχουμε “τεχνολογικά δημιουργήματα” -υπολογιστές, smartphones, gadgets πάσης φύσεως- που θα μπορούν να... καταλαβαίνουν “τι σκεφτόμαστε”, μα κατά την IBM θα δούμε τεχνολογίες του είδους να επεκτείνονται μόλις μέσα στα πέντε επόμενα χρόνια, ενώ μετά από αυτά μάλλον θα θεωρούνται δεδομένες και τόσο φυσιολογικές όσο το... mouse του υπολογιστή! 

Σύμφωνα με τον Kevin Brown του τμήματος Emerging Technologies της IBM Software Group, σύντομα θα δούμε την επέκταση αισθητήρων που θα συμβάλλουν στην “ανάγνωση” του εγκεφάλου. Θα συναντήσουμε τις πρώτες εκδοχές τους στις βιομηχανίες του gaming και της ψυχαγωγίας και, από εκεί και έπειτα, θα εξαπλωθούν – με σημαντικότερο πεδίο χρήσης τους, φυσικά, την ιατρική.

pcw.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου