Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Πανηγυρισμοί για τη συμφιλίωση Φατάχ-Χαμάς στην Παλαιστίνη!


Με πανηγυρισμούς και αισιοδοξία υποδέχτηκαν οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη γιορτάζουν σήμερα τη συμφωνία συμφιλίωσης που υπογράφηκε ανάμεσα στις δύο αντίπαλες οργανώσεις Φάταχ και Χαμάς.

Στην Πόλη της Γάζας περίπου 700 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορείας έως την κεντρική πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη, ανεμίζοντας την εθνική παλαιστινιακή σημαία και πράσινα λάβαρα για τη Χαμάς και κίτρινα σύμβολα των εθνικιστών της Φάταχ, σε μία κατάσταση ευωχίας και ενθουσιασμού.
«Είναι η πρώτη φορά σε τέσσερα χρόνια που έχω τη δυνατότητα να κρατήσω τη σημαία της Φάταχ δίπλα στα παλαιστινιακά εθνικά χρώματα», τόνισε εμφατικά ο 20χρονος Μαχμούντ αλ Ριάτι, τυλιγμένος σε μία παλαιστινιακή σημαία.

« Ιδού η πολυαναμενόμενη ημέρα. Η ημέρα της απελευθέρωσής μας», φώναξε από το μικρόφωνο ένας άλλο μαχητικό στέλεχος, απονέμοντας τα εύσημα στο «Κίνημα της 15ης Μαρτίου», μίας ομάδας νέων Παλαιστινίων που οργάνωσε μία πλειάδα συγκεντρώσεων δεκάδων χιλιάδων υποστηρικτών της συμφιλίωσης μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης στο Ίντερνετ.

Στη Ραμάλα, έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, το πλήθος φαινόταν διατεθειμένο να πιστέψει αληθινά για την ειλικρίνεια της επιτευχθείσας συμφιλίωσης. «Ο Παλαιστινιακός λαός άλλη επιλογή δεν έχει από την συμφιλίωση. Πιστεύω πως αυτό πρόκειται να συνεχισθεί και στο πεδίο εφαρμογής της, διότι αυτό θα συνεπαγόταν το τέλος των προγραμμάτων της Χαμάς και της Φάταχ», τόνισε ο 48χρονος Μπασίρ Σάλεχ, μέλος μιας ΜΚΟ.

Επισήμως, οι πολιτικοί ταγοί των Παλαιστινίων έχουν χειροκροτήσει την συμφιλίωση. «Είναι το πρώτο βήμα. Αναμένουμε αυτήν τη στιγμή από πολύ καιρό διότι η εθνική ενότητα αποτελεί ένα από τα θεμελιακά ζητήματα προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για να αποκτήσουμε το δικό μας κράτος», τόνισε στους δημοσιογράφους από τη Ραμάλα ο πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ, του οποίου η κυβέρνηση οφείλει πλέον, βάσει της ρήτρας της συμφωνίας, να παραχωρήσει την εξουσία σε ένα μεταβατικό σχήμα από ανεξάρτητες προσωπικότητες.

Καταδίκασε ο Νετανιάχου

Από την πλευρά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, καταδίκασε σήμερα τη συμφωνία ενότητας που συνήψαν η Χαμάς και η Φάταχ. "Αυτό που συνέβη σήμερα στο Κάιρο είναι ένα τεράστιο πλήγμα στην ειρήνη και μια μεγάλη νίκη για την τρομοκρατία", είπε ο Νετανιάχου στους δημοσιογράφους στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λονδίνο.

http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/48340/panhgyrismoi-gia-th-symfiliwsh-fatach-chamas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου