Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Χριστόφιας: “Δεν θα μπει ποτέ στην Ε.Ε η Τουρκία αν δεν αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και δεν αποσύρει τα στρατεύματα”


“Αν δεν αλλάξουν τη στάση τους και δεν εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους αναγνωρίζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία, αποσύροντας τα στρατεύματα τους, ποτέ δεν θα μπουν στην ΕΕ” δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος Δ.Χριστόφιας μιλώντας στο Σίδνεϊ, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Αυστραλία, σε δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του στο Οίκημα της κυπριακής κοινότητας. “Και το μήνυμα αυτό το παίρνουν όχι μόνο από την πλευρά μας αλλά και από πολλές άλλες χώρες μέλη της ΕΕ” τόνισε. “Υποστηρίζουμε την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ αλλά αυτό δεν είναι ανοικτή επιταγή».

Ο Δ.Χριστόφιας επισήμανε ταυτόχρονα ότι “υπάρχει η προσδοκία και από τους Ελληνοκύπριους και από τους Τουρκοκύπριους για μια λύση σύντομα στο Κυπριακό, αλλά ο εποικισμός που συνεχίζεται είναι καταστροφικός πρώτα από όλα για τους Τουρκοκύπριους”. “Υπάρχει δραστική αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα της τουρκοκυπριακής κοινότητας” τόνισε. “Αυτό είναι έγκλημα πολέμου και πρέπει να καταδικάσουμε την παρουσία τόσων δεκάδων χιλιάδων Τούρκων της Τουρκίας οι οποίοι κρατούν τα περιουσίες των Ελληνοκυπρίων που εκτοπίστηκαν. Είναι παράνομο, είναι έγκλημα και σας ευχαριστώ που παίρνετε τόσο ξεκάθαρη θέση για αυτές τις παράνομες ενέργειες από τις τουρκικές Αρχές. Ελπίζω οι εκλογές στην Τουρκία να δώσουν την ευκαιρία στον κ.Ερντογάν – και είμαι σίγουρος ότι θα είναι ο νικητής αυτών των εκλογών – να αλλάξει τη στάση της και επιτέλους να σεβαστεί την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, να σεβαστεί τους Κύπριους.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου