Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Εκ νέου προσφυγή στο ΣτΕ για τον Χ.Υ.Τ.Α. Γραμματικού

Νέα προσφυγή που στρέφεται κατά της δημιουργίας Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων στο Γραμματικό κατετέθη στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αυτήν τη φορά από τον Δήμο Μαραθώνα, που ζητεί την ακύρωση της απόφασης για την απαλλοτρίωση ακινήτων σε μία έκταση 74,5 στρεμμάτων, προκειμένου να γίνει δρόμος προς τον Χ.Υ.Τ.Α. στη θέση «Μαύρο Βουνό» του Γραμματικού.

Σύμφωνα με τον Δήμο Μαραθώνα, η απόφαση που έλαβε στις 22 Μαρτίου ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι αντισυνταγματική και παράνομη. Κυρίως όμως, όπως επισημαίνεται στην προσφυγή, η επίμαχη απόφαση δεν έλαβε υπ' όψιν τους ενδεχόμενους κινδύνους που θα δημιουργηθούν από το μπάζωμα των δύο ρεμάτων που διασχίζουν τον χώρο όπου θα κατασκευαστεί ο Χ.Υ.Τ.Α.. Η επιχωμάτωσή τους, σύμφωνα με την προσφυγή, έχει ήδη αρχίσει να απειλεί με πλημμύρες την περιοχή και με τεράστια καταστροφή τον Ευβοϊκό κόλπο, όπου θα καταλήγουν τα υλικά απ’ τα απορρίμματα.

Ο Δήμος Μαραθώνα θεωρεί ότι χωρίς να έχει προηγηθεί καμία υδρογεωλογική μελέτη είναι παράνομη η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου, με δεδομένο μάλιστα ότι οκτώ χρόνια μετά την έκδοση του ν. 3164/2003 δεν μπορεί να προβάλλονται «έκτακτοι λόγοι», για να δικαιολογείται η υλοποίησή του με νόμο και όχι με υπουργικές ή νομαρχιακές αποφάσεις, όπως συμβαίνει συνήθως. Επίσης, στην προσφυγή επισημαίνεται ότι δεν ζητήθηκε η γνώμη της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας, αν και μέρος της περιοχής που απαλλοτριώνεται αποτελεί δασική έκταση.

www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου