Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

«Μυστικό Λουξεμβούργο η κυβέρνηση - Ανοιχτό Ζάππειο η ΝΔ»



Με κεντρικό σύνθημα την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και πρεσβεύοντας την «επανεκκίνηση της οικονομίας με οδηγό την αξιοπρέπεια, με δύναμη την ελπίδα, με στόχο την ανάπτυξη», ετοιμάζεται να προσέλθει την Πέμπτη το πρωί στις 11, στο Ζάππειο, ο Αντώνης Σαμαράς.

Το επικαιροποιημένο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι εδώ και αρκετές πια ημέρες ολοκληρωμένο, ενώ έτοιμη είναι πια και η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, την οποία τις τελευταίες ώρες ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπάθησε να συμπυκνώσει, αφαιρώντας τμήματά της, με σκοπό ο λόγος του να είναι όσο το δυνατόν πιο μεστός και οι προτάσεις το κόμματος να φθάσουν πιο γρήγορα και πιο εύκολα στα αυτιά των πολιτών.

Μνημόνιο 2 VS Ζάππειο 2

Μετά την ολοένα και πιο έντονη φημολογία που ακολουθεί την κρυφή σύναξη του Λουξεμβούργου, περί ανάγκης και πιέσεων συναίνεσης της ΝΔ σε ένα δεύτερο μνημόνιο, η Συγγρού προτίθεται να δηλώσει το παρούσα στην προσπάθεια ανάταξης της ελληνικής οικονομίας και στον αγώνα εξόδου από την κρίση με το «γαλάζιο» σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, που θα παρουσιάσει.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση διαμηνύουν πως δεν προτίθενται να υποκύψουν σε εκβιαστικά διλήμματα. Λένε ‘‘ναι’’ στην ανάγκη συναίνεσης, επεξηγούν ωστόσο πως «η συναίνεση περιλαμβάνει τις συμφωνίες, περιλαμβάνει όμως και τις διαφωνίες, όταν έχεις κάτι να αντιπροτείνεις» και ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη της, τις οικονομικές προτάσεις που θα δώσει σε λίγες ώρες στη δημοσιότητα, πριν χάσουμε και άλλο πολύτιμο χρόνο.

Ο Αντώνης Σαμαράς, εκτιμά πως το μνημόνιο έχει αποτύχει. Πιστεύει πως αυτό αποδεικνύεται και από τα στοιχεία αλλά εκπέμπεται πια ολοφάνερα και από τις δημόσιες τοποθετήσεις των Υπουργών που «διαχωρίζουν τη θέση τους από το κυβερνητικό σκορποχώρι και το ναυάγιο της πολιτικής». Για αυτό ακριβώς αναμένεται να επιμείνει και το επόμενο διάστημα στην ανάγκη αλλαγής του υπάρχοντος μείγματος πολιτικής, κάτι που θα θέσει την Παρασκευή και στη συνάντηση που θα έχει –κατόπιν δικής της επιθυμίας- με την Τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου