Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Δραματικοί διάλογοι στο υπουργικό συμβούλιο για “ανόρεχτες μάχες οπισθοφυλακής” και “χειρόφρενα χρεοκοπίας”!


Δραματική ήταν η πολύωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που αποφάσισε το πρόγραμμα – μαμούθ των μεταρρυθμίσων και μέτρων. Ο υπουργός Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοίδης εξέφρασε την άποψη ότι τίποτα δεν θα πάει μπροστά “αν ορισμένοι συνεχίσουν να δίνουν ανόρεχτες μάχες οπισθοφυλακής”.

Η υπουργός παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου είπε ότι «αν δεν βγούμε με ενιαία φωνή να προγραμματίσουμε το αύριο, τότε θα έχουμε λύσει το χειρόφρανο για τη χρεοκοπία». Κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου να εξηγήσει γιατί υπάρχει απόσταση ανάμεσα στους στόχους και την εφαρμογή τους. Εκανε και τις εξής προτάσεις: ρευστότητα στην αγορά, αξιοποίηση της περιουσίας, συμψηφισμό χρεών με το Δημόσιο, να οριστεί υφυπουργός αποκρατικοποιήσεων.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να αντέξει αν τεθούν “θέματα αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας” ή θέματα συνταγματικής φύσεως όπως είναι οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων η μονιμότητα των οποίων είναι συνταγματική δέσμευση, ή αν οι Ευρωπαίοι απαιτήσουν υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας. «Εχουμε αγγίξει τα όρια της εξουσιοδότησης μας από τον ελληνικό λαό, γι αυτό χρειάζεται να αναζητήσουμε με σοβαρότητα και συναίνεση για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα” τόνισε.

Ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας χτύπησε το καμπανάκι ότι «υπάρχει και η κοινωνία”. Πρόσθεσε όμως ότι “πρέπει όλοι να μιλάμε με ευθύνη, δεν γίνεται όταν τελειώνει η δόση του δανείου να φωνάζει η αντιπολίτευση “τρέξτε να πάρετε μέτρα” και μετά να μας κατηγορεί ότι μακελεύουμε τον κόσμο».

Η υπουργός Ερσασίας Λούκα Κατσέλη είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει δυναμικά τις αποκρατικοποιήσεις και να προσδιοριστεί το ποσοστό επί τοις εκατό που θα διατεθεί για κάθε ΔΕΚΟ. Επισήμανε όμως την ανάγκη αν τυχόν ζητηθούν εγγυήσεις αυτές να δοθούν επί μελλοντικών εσόδων από αποκρατικοποιήσεις, αλλά όχι επί της δημόσιας περιουσίας”. Η κ.Κατσέλη επίσης τάχθηκε κατά των απολύσεων υποστηρίζοντας ότι η μείωση του δημόσιου τομέα επέρχεται με όσα ήδη έχουν δρομολογηθεί.

Αιχμές κατά του Θ. Πάγκαλου άφησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Ο αντιπρόεδρος δεν ήταν παρών να τις ακούσει καθώς αποχώρησε νωρίς από το υπουργικό επειδή έπρεπε να ταξιδέψει στην Ελβετία για τις διακρατικές συμφωνίες στο θέμα των φοροφυγάδων. Ο κ.Ραγκούσης είπε ότι η λίστα με τους υπό κατάργηση οργανισμούς είναι μικρή και καθόλου ικανοποιητική προκειμένου να αποκτήσει τη μορφή νομοσχεδίου. 

Ο αν.υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης τάχθηκε κατά μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου