Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Καλούν μάρτυρες για το σκάνδαλο της παρενόχλησης των οικονομικών εισαγγελέων από κυβερνητικούς παράγοντες του ΠΑΣΟΚ


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα αυτά, τα οποία θα προσέλθουν να καταθέσουν στο πλαίσιο της «διοικητικής εξέτασης» όπως χαρακτηρίστηκε, που διεξάγει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Φώτης Μακρής, δεν ξεπερνούν τα πέντε.
"Είναι υπηρεσιακοί και μη παράγοντες υπουργείου", αλλά και ένας συνάδελφος των οικονομικών εισαγγελέων που είναι ψηλά στην εισαγγελική ιεραρχική πυραμίδα, λένε οι ίδιες πληροφορίες.
Οι μάρτυρες θα διευκρινίσουν εάν οι υποδείξεις που φέρονται πως έκαναν προς τους κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη πραγματοποιήθηκαν από υπερβάλλοντα ζήλο ή ήταν απλές υπηρεσιακές ενέργειες, ή έγιναν για άλλους λόγους.
Στη συνέχεια ο κ. Μακρής θα αξιολογήσει τόσο τα υπομνήματα όσο και τις διευκρινίσεις που έδωσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, όπως και τις καταθέσεις των μαρτύρων που θα κληθούν.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά το κλείσιμο του κύκλου των μαρτυρικών καταθέσεων θα εκτιμήσει εάν τελέστηκαν αδικήματα ή όχι από τους υπηρεσιακούς και μη παράγοντες, αλλά και από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς.
Από τον κ.Μακρή θα ακολουθήσει η έκδοση πορίσματος, με το οποίο ή θα διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας ή θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο, ενώ θα ελεγχθεί εάν έχουν διαπραχθεί και πειθαρχικά αδικήματα από την πλευρά των οικονομικών εισαγγελέων.
Όπως εκτιμά ο κ. Μακρής, η διοικητική έρευνα που διεξάγει θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδος.
Υπενθυμίζεται ότι οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης την περασμένη Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου, κατέθεσαν στον αντεισαγγελέα κ. Μακρή δύο υπομνήματα στα οποία κατέγραφαν τα πρόσωπα τα οποία τους «παρενόχλησαν» για συγκεκριμένες υποθέσεις, χωρίς να προβούν σε αξιολογήσεις.
Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς στο υπόμνημά τους κάνουν αναφορά σε «παρεμβάσεις τρίτων υπηρεσιακών και μη παραγόντων οι οποίοι μετέφεραν το ενδιαφέρον υπουργού» για τρεις συγκεκριμένες υποθέσεις που χειρίζονται.
Παράλληλα, σήμερα το πρωί οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης προσήλθαν για τρίτη φορά στο γραφείο του κ. Μακρή και παρείχαν διευκρινίσεις τόσο προφορικά όσο και εγγράφως.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου