Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ξεκίνησε η δίκη του τροφοδότη των Wikileaks!


Ξεκίνησε την Παρασκευή η δίκη του δεκανέα Bradley Manning, ο οποίος κατηγορείται ότι παρέδωσε στους υπευθύνους του WikiLeaks πάνω από 200.000 εμπιστευτικά αμερικανικά διπλωματικά έγγραφα. 


Πρόκειται για την πρώτη δημόσια εμφάνιση του Manning μετά τη σύλληψή του τον Μάιο 2010. Η δίκη του Manning διεξάγεται στις εγκαταστάσεις της NSA στο Fort Meade, κοντά στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ. 


Μετά την ακρόαση της Παρασκευής, ο στρατιωτικός ανακριτής, το όνομα του οποίου δεν δημοσιεύθηκε, επρόκειτο να αποφασίσει αν ο Manning θα παραπεμφθεί σε στρατοδικείο. 


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Manning παρέδωσε τα αρχεία στη WikiLeaks ενώ υπηρετούσε ως αναλυτής πληροφοριών του Αμερικανικού Στρατού στη Βαγδάτη, την περίοδο 2009-2010. 


Η κατηγορία της συνεργασίας με τον εχθρό επισύρει τη θανατική ποινή, ωστόσο η κατηγορούσα αρχή αποφάσισε ότι δεν θα ζητήσει την επιβολή της, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής δικαιοσύνης για την περιφέρεια της Ουάσινγκτον, προσθέτοντας ότι ο 24χρονος κατηγορούμενος αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. 


Ο ιδρυτής της WikiLeaks, Julian Assange, υποστηρίζει ότι η δομή της ιστοσελίδας δεν του επιτρέπει να είναι απόλυτα βέβαιος για την προέλευση των εγγράφων, αλλά οργανώνει εκστρατεία υποστήριξης του Manning.


strategyreports.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου