Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Ανούσια η διαδημοτική ημερίδα για τα ΚΕΛ, "μηδενικό" αποκάλεσε ο πρώην τον νυν δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου!

Κι έτσι απλά και όμορφα πέρασε και η πολυαναμενόμενη διαδημοτική ημερίδα των δήμων Σπάτων-Αρτέμιδος και Ραφήνας-Πικερμίου, δίχως κανένας να μπορεί να κρατήσει κάποια αξιομνημόνευτη στιγμή και χωρίς επί της ουσίας να πραγματοποιηθεί κανένας διάλογος...


Το σενάριο ήταν πολύ απλό...

Ορισμένοι διακεκριμένοι επιστημονικά και επαγγελματικά ομιλητές, ομιλίες που να μην αγγίζουν καν το φλέγον ζήτημα που απασχολούσε τους παρευρισκόμενους, προσπάθεια από το προεδρείο να μην ακουστούν πολλές απόψεις από το κοινό για λόγους "οικονομίας χρόνου", επιθέσεις πολιτικού περιεχομένου από πολλές μεριές στους διοργανωτές που προχώρησαν στη διοργάνωση "χωρίς νομιμοποίηση" αφού δεν είχαν πάρει έγκριση από τα δημοτικά συμβούλια και, σαν κερασάκι στην τούρτα, ένας μόλις ομιλητής (άραγε με τι κριτήρια επιλέχθηκε μία μόνο προσφορά να παρουσιαστεί στους πολίτες;;;) που τοποθετήθηκε με συγκεκριμένη πρόταση υλοποίησης ενός σταθμού ΚΕΛ που να εξυπηρετεί μόνο τους δύο αυτούς δήμους (αντί για τους  πολύ περισσότερους που επιθυμεί η ΕΥΔΑΠ!).

Για του λόγου το αληθές παρακολουθείστε παρακάτω μια από τις ομιλίες διακεκριμένου επιστήμονα που παρευρέθηκε:




Αμέσως με την έναρξη της εκδήλωσης διαφάνηκαν οι επιθετικές διαθέσεις πολλών εκ των παρευρισκόμενων απέναντι στις δύο δημοτικές αρχές...

Ο Γ.Μερτίρης των Οικολόγων Πράσινων και επικεφαλής δημοτικής παράταξης σε Ραφήνα-Πικέρμι, αφού επιτέθηκε στο δήμαρχο Χριστόπουλο για αδιαφανείς διαδικασίες που αποδεικνύονταν από την εμφάνιση μίας μόνο προσφοράς στο κοινό και από την "κρυφή" λήψη απόφασης για τη διενέργεια της ημερίδας αυτής, υποσχέθηκε να συνδιοργανώσει με διάφορους τοπικούς φορείς άλλη ημερίδα όπου να ακουστεί όλη η αλήθεια! Στη συνέχεια αποχώρησε...

Ο Αν.Κεχαγιόγλου φάνηκε ακόμη πιο ενοχλημένος από όλη την προσπάθεια απόκρυψης της εκδήλωσης μέχρι τελευταίας στιγμής από τη δημοτική αρχή και από τη λάσπη που θεώρησε πως εκτοξεύθηκε προς το πρόσωπό του. Φανερά ταραγμένος ανέβηκε στο βήμα, και παρά τις προσπάθειες του προεδρείου να σταματήσει τον έντονο προβληματισμό που εξέφραζε με...λίγο καυστικό τρόπο τον ολοκλήρωσε αρκετά θεαματικά απευθυνόμενος προς τον νυν δήμαρχο Χριστόπουλο..."Είστε ένα μηδενικό κύριε Χριστόπουλε, είστε ένα μηδενικό στο θέμα του ΚΕΛ" είπε και κατέβηκε από το βήμα χειροκροτούμενος!

Ο Δ.Μάρκου, επικεφαλής της ελλάσσονος αντιπολίτευσης στο δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος δεν παρευρέθηκε καν στην εκδήλωση θεωρώντας την εξ'αφετηρίας φιάσκο και κατά τα λεγόμενα πολλών μάλλον δικαιώθηκε από το περιεχόμενο αλλά και τις τοποθετήσεις άλλων συναδέλφων του!

Από την εκδήλωση δεν έλειψαν τα απρόοπτα, αφού για διάστημα αρκετών λεπτών βλάβη στην ηλεκτροδότηση δεν επέτρεψε στον μοναδικό εκφωνητή συγκεκριμένης πρότασης να ολοκληρώσει το πλάνο του! Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, παρ'όλα αυτά, και κατά την ώρα που αυτή διεκόπει ακούστηκαν πολλές φωνές από το κοινό ενάντια στο μονοπωλιακό χαρακτήρα που είχε η εκδήλωση...

5 σχόλια:

  1. Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να παρευρεθώ, μια και προσωπικό μου, οικιακό ΚΕΛ -βόθρος- παρουσίασε λειτουργικά προβλήματα και έπρεπε να υποστώ την ταλαιπωρία που, λίγο ως πολύ, είναι γνωστή σε όλους μας...
    Ευχαριστώ θερμά για την άμεση κατατόπιση και παρουσίαση την εκδήλωσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φέρανε τον εκπρόσωπο μιας εταιρείας της Καλιφόρνιας που έχει κάνει μόνο ένα έργο σε μια μικρή πόλη και βασικά ΠΟΥΛΑΕΙ εξοπλισμό να πείσει τους πολίτες να του αναθέσουν το έργο.
    Αυτός έχασε τα εισητήρια της επίδειξης και οι καροδοκούντες κερδοσκόποι ΓΗΣ συνεχίζουν να αγοράζουν ΦΘΗΝΑ τις εκτάσεις-φιλέττα της περιοχής απ όπου θα περάσει ο ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ και ο αυτπκινητοδρομος για τη Ραφήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαρίστησή μας να μπορούμε να κατατοπίζουμε τους αναγνώστες μας όσο καλύτερα και άμεσα μπορούμε για τα τεκταινόμενα, ευρύτερα αλλά και ειδικότερα στην περιοχή μας όπου το θέμα του ΚΕΛ "καίει" εδώ και χρόνια. Η πρόταση που παρουσιάστηκε ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα μεν, πιθανώς δύσκολα υλοποιήσιμη δε λόγω...ΕΥΔΑΠ και υψηλότερων επιθυμιών! Δεν ξέρουμε επιπλέον πόσοι από τους παρευρισκόμενους την άκουσαν πραγματικά καθώς πολλοί είχαν έρθει προκατειλημμένοι αντιδραστικά. Μακάρι πάντως να επιτευχθεί η βέλτιστη λύση για την τοπική μας κοινωνία, αφού βέβαια ακούσουμε και καμιά άλλη πρόταση-προσφορά για να υπάρχει για τη δημοτική μας αρχή μέτρο σύγκρισης κόστους-ποιότητας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πόσα έργα έχει κάνει η εταιρεία δε μπορούμε να το ξέρουμε εμείς, ούτε εάν τα έργα αυτά αποδείχτηκαν λειτουργικά...Σημασία έχει οι δημότες μας να μη δουν τις περιουσίες τους να μηδενίζονται σε αξία, ενώ παράλληλα το "κράτος" τους ζητά να πληρώνουν για αυτές "γη και ύδωρ" σε φόρους! Είναι πολλοί που με το φόβο υλοποίησης του έργου και μη γνωρίζοντας τι επιπτώσεις αυτό θα έχει στον περιβάλλοντα χώρο σπεύδουν να "σκοτώσουν" οικόπεδα και σπίτια για να μην τους ξεμείνουν στα χέρια αργότερα χωρίς δυνατότητα μεταπώλησης. Ας μη μηδενίζουμε ακόμα...θέλουμε να πιστεύουμε πως η παρουσίαση μίας μόνο πρότασης στους δημότες μας δεν είναι το μέγιστο που μπορεί να κάνει η δημοτική αρχή, αναμένουμε κι άλλες προτάσεις κι ελπίζουμε να μη διαψευστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Poly aisiodoksia vlepw kai shmera (opws kai olon ton prohgoymeno kairo) de fanhke katholou etsi...Panw apo to ptwma mas omws mono den tha epileksoun na kanoun to kalytero, ta monopwlia teleiwsan!

    ΑπάντησηΔιαγραφή