Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Προπαγανδίζει με ψευδή γεγονότα για εσωτερική κατανάλωση ο Νταβούτογλου!

Παραποίηση γεγονότων από την Τουρκία για εσωτερική κατανάλωση
Για μια ακόμη φορά η Τουρκία παραποιεί γεγονότα, στην προσπάθειά της να καταλογίζει κυρίως στην Κυπριακή Δημοκρατία  και δευτερεύοντος στην Ελλάδα, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ενταξιακής της πορεία  και με αυτή την τακτική  να δικαιολογείται  στο εσωτερικό της για τις δικές της αδυναμίες.
Η Άγκυρα – όπως φαίνεται από τα σχετικά δημοσιεύματα της «Σαμπάχ» – ισχυρίστηκε ότι η Κύπρος και η Ελλάδα άσκησαν βέτο στη συμμετοχή του κ. Νταβούτογλου στο γεύμα των Ευρωπαίων ομολόγων του κατά το οποίο ήταν προγραμματισμένο να συζητηθούν οι εξελίξεις στη Συρία και η ευρωπαϊκή στάση!
Η αλήθεια είναι ότι η Κύπρος και η Ελλάδα (καθώς και άλλες χώρες) δεν άσκησαν βέτο στην πρόταση της Γαλλίας για συμμετοχή του Τούρκου Υπουργού των Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στο γεύμα εργασίας.
Στη σχετική διαβούλευση  εξέφρασαν επιφυλάξεις για τη συμμετοχή Νταβούτογλου και ήγειραν θεσμικό ζήτημα. Επιφυλάξεις, καθώς το ζήτημα ήταν ιδιαίτερα λεπτό, δεδομένου ότι η Τουρκία έχει προωθήσει μονομερώς κυρώσεις σε βάρος της Συρίας, γεγονός που έχει προκαλέσει αμηχανία στον Αραβικό Σύνδεσμο. Μάλιστα η πρόταση της Γαλλίας αιφνιδίασε τη βαρόνη Άστον η οποία δεν είχε ενημερωθεί και η οποία είχε προσκαλέσει για το ίδιο θέμα τον γ.γ. του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ ελ Αραμπί.
Και θεσμικό πρόβλημα υπήρχε όμως καθώς κάτι τέτοιο δεν είχε συζητηθεί  και δεν είχε ληφθεί απόφαση στο προηγούμενο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών. Εάν θα καλείτο ο κ. Νταβούτογλου να παραστεί, αυτό θα γινόταν μόνο για να τοποθετηθεί επί συγκεκριμένου και μόνο ζητήματος, που θα είναι προφανώς προκαθορισμένο.
Κατόπιν τούτων η επικεφαλής της Κοινής Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Βαρόνη Άστον επανέφερε το θέμα της συμμετοχής του κ. Νταβούτογλου σε ένα προσεχές Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών με προκαθορισμένη ατζέντα

http://www.politis-gr.com/?p=25263

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου