Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Δικαστική «βόμβα» σε...εφεδρεία, κατάργηση κενών οργανικών θέσεων!


Δύο δικαστικές αποφάσεις, μία του υπηρεσιακού συμβουλίου του ΣτΕ και μία του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, απειλούν να ανοίξουν τον ασκό του Αιόλουστην εφεδρεία:
Το μεν πρώτο έκρινε, ερμηνεύοντας το Ν. 4024/2011 (συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο, εργασιακή εφεδρεία), με αφορμή προσφυγή δικαστικού υπαλλήλου, πως δεν προκύπτει ότι στις καταργούμενες κενές οργανικές θέσεις περιλαμβάνονται οι κενές οργανικές θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων.
Το δε άλλο «πάγωσε» προσωρινά την προσυνταξιοδοτική εφεδρεία σε δικαστικό υπάλληλο, τουλάχιστον μέχρις ότου συζητηθεί η αίτησή του στο ακροατήριο.
    Το υπηρεσιακό συμβούλιο του ΣτΕ, επίσης, απέρριψε αίτημα μετάταξης υπαλλήλου λαμβάνοντας υπόψη του αφενός τον πολύ μεγάλο αριθμό κενών οργανικών θέσεων του κλάδου των δακτυλογράφων στην γραμματεία του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό γραμματέων, αφετέρου δεν τις υπηρεσιακές ανάγκες στον τομέα της καθαρογραφής των αποφάσεων.
    «Η μη υπαγωγή των δικαστικών υπαλλήλων στις ρυθμίσεις περί κατάργησης οργανικών θέσεων του νέου νόμου δικαιολογείται πλήρως από το γεγονός ότι ο ίδιος ο νομοθέτης έχει ήδη διαπιστώσει μεγάλη καθυστέρηση στην απονομής της δικαιοσύνης, λόγω της συσσώρευσης μεγάλου όγκου υποθέσεων και έχει λάβει με προγενέστερους νόμους διάφορα μέτρα για να πετύχει την επιτάχυνση της απονομής της», σημειώνουν οι ανώτατοι δικαστές.
    Παρόλ' αυτά, μπορεί το θέμα να αφορά σε δικαστικούς υπαλλήλους, ωστόσο, νομικοί κύκλοι σημειώνουν πως οι δύο αυτές αποφάσεις θα φέρουν «ντόμινο» προσφυγών από δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι θα ζητούν να ακυρωθούν οι διαπιστωτικές πράξεις για την εφεδρεία τους.

    http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka_ypllhlwn_ota/16055

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου