Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Μεγαλειώδης πρόκριση του ΠΑΟΚ μέσα στην Αγγλία, Τότεναμ-ΠΑΟΚ 1-2!

Ο ΠΑΟΚ των 10 παικτών (άδικη αποβολή Σταφυλλίδη) κέρδισε στο Λονδίνο την Τότεναμ (2-1) και πήρε μεγαλειώδη πρόκριση στους "32" του Europa League! Οι καλύτερες φάσεις του αγώνα:




ΠΑΟΚ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σταντάρ Λιέγης, Ανόβερο και Μέταλιστ. Οχι, δεν πρόκειται για κάποιον… όμιλο, αλλά για τις μόλις πέντε ομάδες που κρατούν από το βράδυ της Τετάρτης το «εισιτήριο» για τους «32» του Europa League. 


Ο «Δικέφαλος» του Βορρά έβαψε… ασπρόμαυρο το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» με επική νίκη (2-1) επί της Τότεναμ στο Λονδίνο και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της τελευταίας αγωνιστικής (15/12) με τη Ρούμπιν Καζάν στην Τούμπα, βρίσκεται ήδη στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι Θεσσαλονικείς χρειάστηκε να ξεπεράσουν το πέναλτι-φάντασμα που υπέδειξε ο ολλανδός διαιτητής, Μπας Νάιχαους στο 37’ έπειτα από συμβουλή - προτροπή του έξτρα βοηθού του και παράλληλα την άδικη αποβολή του νεαρού αμυντικού Σταφυλλίδη. ΟΜόντριτς μετέτρεψε το «δώρο» σε γκολ, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ διατήρησε τα κεκτημένα, δηλαδή το 0-2 από το πρώτο… τέταρτο, όταν και είχε σκοράρει με τους Σαλπιγγίδη (4’) και Αθανασιάδη (14’). Στην πρώτη περίπτωση, ο Φωτάκης έκλεψε στο κέντρο, τροφοδότησε τον Γεωργιάδη (αντί του τραυματία Βιεϊρίνια!) στα αριστερά, αυτός έκανε τη σέντρα και ο Σαλπιγγίδης με κεφαλιά από το κέντρο άμυνας της Τότεναμ, νίκησε τον Γκόμεζ.

Στο 14’, μίλησε η μαεστρία του Πάμπλο Γκαρσία που έβγαλε μπαλιά 35 μέτρων για τον Γεωργιάδη αριστερά μέσα στην περιοχή της Τότεναμ, αυτός έκανε και πάλι το καλύτερο δυνατό, γυρνώντας παράλληλα για τον Αθανασιάδη που με προβολή στο πίσω δοκάρι, έστειλε την μπάλα ξανά στα δίχτυα για το 0-2.

Το γήπεδο «πάγωσε», οι περίπου 2.000 παοκτσήδες… ζεστάθηκαν (προφανώς γι’ αυτό τραγουδούσαν ημίγυμνοι) και η Τότεναμ χρειάστηκε τη φάση που σας προαναφέραμε για να μπει ξανά στο παιχνίδι. Όμως, από το 38’ και μετά, το παιχνίδι χάλασε, αφού η λάθος απόφαση του ρέφερι, έδωσε τη δυνατότητα στους Άγγλους για έναν επιθετικό μονόλογο με διαρκή κατοχή μπάλας, αλλά όχι πολλές φάσεις για γκολ και τον ΠΑΟΚ αναγκαστικά να κλείνεται και να αμύνεται.

Ο Μπόλονι γύρισε τον Φωτάκη σε ρόλο αριστερού μπακ και άφησε τους Γκαρσία, Λάζαρνα παλεύουν με νύχια και με δόντια στο κέντρο του γηπέδου με τις βοήθειες από Γεωργιάδη-Σαλπιγγίδη που «γέμιζαν» το κέντρο.

Η ασφυκτική πίεση της Τότεναμ δεν απέφερε καρπούς παρά την τραγική εμφάνιση τουΧαλκιά που με τις ασταθείς εξόδους του (από μία τέτοια ξεκίνησε και η φάση του πέναλτι), έσπειρε συνεχώς τον πανικό στους συμπαίκτες του. Ο ΠΑΟΚ «έπαιξε» για μεγάλο διάστημα και με τον χρόνο, ενώ γύρω στο 85’, δέχτηκε την ισοφάριση, αλλά ο διαιτητής με τεράστια καθυστέρηση ακύρωσε (σωστά) το γκολ ως επιθετικό φάουλ στονΚοντρέρας. Η φάση αυτή ήταν ενδεικτική της ασυνεννοησίας που υπήρχε σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις ανάμεσα σε διαιτητή, βοηθούς και έξτρα βοηθούς!

ΤΟΤΕΝΑΜ (Ρέντναπ): Γκόμες, Τσόρλουκα, Γκαλάς, Μπασόνγκ, Ρόουζ (63’ Μπέιλ), Λίβερμορ, Μόντριτς, Πίεναρ (67’ Ουόκερ), Λένον, Κέιν (71’ Φαλκέ), Ντεφόου.

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Χαλκιάς, Έτο, Μαλεζάς, Κοντρέρας (81’ Τσιρίλο), Σταφυλίδης, Φωτάκης, Γκαρσία, Λαζάρ (84’ Αρίας), Γεωργιάδης (62’ Σνάουτσνερ), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Αποτελέσματα και βαθμολογία στον Α’ όμιλο:
Ρουμπίν - Σάμροκ 4-1
Τότεναμ - ΠΑΟΚ 1-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΠΑΟΚ 9-5 11
2. Ρουμπίν Καζάν 10-4 10
3. Τότεναμ 5-4 7
4. Σάμροκ Ρόβερς 4-15 0

Αύξησε έσοδα, έγραψε ιστορία

Έτσι, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ έφυγε θριαμβευτής από το Λονδίνο και πλέον καταστρώνει τα πλάνα του για την επόμενη φάση του Europa League. Ωστόσο, η νίκη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για δύο ακόμη λόγους. Πρώτον γιατί εκτοξεύει τα εφετινά κέρδη του ΠΑΟΚ στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 3.070.000 ευρώ, ενώ μένει ακόμη ένα παιχνίδι και ανάλογα με την κλήρωση, ενδεχομένως να καταφέρει να αυξήσει περισσότερο τα ευρωπαϊκά του έσοδα.

Παράλληλα, αυτό που κάνει τόσο ξεχωριστή τη νίκη αυτή είναι το γεγονός ότι για να εντοπίσουμε την προηγούμενη νίκη ελληνικής ομάδας στο «Νησί» πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο 35 χρόνια πίσω, όταν η ΑΕΚ στις 3 Νοεμβρίου του 1976 είχε επικρατήσει της Ντέρμπι Κάουντι με 3-2. Αυτή ήταν και η μοναδική επιτυχία ελληνικής ομάδας στη Μεγάλη Βρετανία.

Συγκλόνισε τους Άγγλους

Στο μεταξύ, μεγάλη αίσθηση προκάλεσε το μεγάλο «διπλό» του ΠΑΟΚ και στα διεθνή Μέσα. Όπως αναφέρει η «Guardian»: «Τα «Σπιρούνια» ξέχασαν να κατέβουν στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να μην συγκαταλέγονται στα φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League».

Από την πλευρά του, το «Skysports» υποστηρίζει ότι «οι ελπίδες της Τότεναμ για την πρόκριση στην φάση των ''32'' του θεσμού, κρέμονται από μία κλωστή, έπειτα από την ήττα από τον ΠΑΟΚ που αγωνιζόταν με 10 παίκτες στο ''Γουάιτ Χαρτ Λέιν'' σε μία ανατρεπτική βραδιά». «Τα ''Σπιρούνια'' αντιμέτωπα με τον αποκλεισμό», είναι o τίτλος του άρθρου του «ESPN», το οποίο τονίζει: «Η Τότεναμ έμεινε με μία πολύ μικρή ελπίδα για να περάσει στην επόμενη φάση του Europa League, μετά την ήττα της από τους 10 παίκτες του ΠΑΟΚ στο ''Γουάιτ Χαρτ Λέιν''».

Τα αποτελέσματα των άλλων ομίλων στους αγώνες της Τετάρτης:


«Χρυσό» αποδείχθηκε το γκολ που πέτυχε η Ατλέτικο Μαδρίτης ενάντια στη Σέλτικ, αφού ήταν αρκετό για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στη φάση των «32». «Βροχή» τα γκολ με επική ανατροπή στο Μάριμπορ, με τελική επικράτηση της Μπριζ με 4-3, ενώ 15 λεπτά πριν από το τέλος έχανε με 3-0!

Μέταλιστ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Αϊντχόφεν και Σταντάρ Λιέγης πήραν το εισιτήριο για τους «32» της διοργάνωσης, ενώ μια ανάσα βρίσκονται Μπράγκα και Κλαμπ Μπριζ.

Β όμιλος

Σταντάρ Λιέγης – Αννόβερο 2-0 (26' Τσιτέ, 59' Τσίριακ)
Βόρσκλα – Κοπεγχάγη 1-1 (31' αυτ. Εντόι – 37' Εντόι)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Σταντάρ Λιέγης 11
2. Αννόβερο 8
3. Κοπεγχάγη 5
4. Βόρσκλα Πολτάβα 2

Τελευταία αγωνιστική 15/12
Αννόβερο – Βόρσκλα
Κοπεγχάγη – Σταντάρ Λιέγης

Γ όμιλος
Ραπίντ Βουκουρεστίου – Χάποελ Τελ Αβίβ 1-3 (43' πεν. Ντέακ - 12' Ιγκιεμπόρ, 39' Τεμιλε, 45' Τοάμα)
Λέγκια – Αϊντχόφεν 0-3 (32' Μανόλεφ, 59' πεν. Μέρτενς, 68' Λαμπιαντ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Αιντχόφεν 13
2. Λέγκια Βαρσοβίας 9
3. Ραπίντ Βουκουρεστίου 6
4. Χάποελ Τελ Αβίβ 1

Τελευταία αγωνιστική 15/12
Χάποελ Τελ Αβίβ – Λέγκια
Αϊντχόφεν – Ραπίντ Βουκουρεστίου

Ζ όμιλοςΜάλμε – Αλκμάαρ 0-0
Μέταλιστ – Αούστρια Βιέννης 4-1 (17' Ντέβιτς, 40' Έντμαρ, 60' Γκουεγιέ, 90' Σόσα – 19' Μάντερ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Μέταλιστ 13
2. Αλκμάαρ 7
3. Αούστρια Βιέννης 5
4. Μάλμε 1

Tελευταία αγωνιστική 15/12
Αλκμάαρ – Μέταλιστ
Αούστρια Βιέννης - Μάλμε

Η' όμιλος
Μπράγκα – Μπέρμιγχαμ 1-0 (51' Ούγκο Βιάνα)
Μάριμπορ – Κλαμπ Μπριζ 3-4 (11', 68' Βόλας, 51' αυτ. Ντονκ – 74', 77' Ντιραρ, 82' Ακπάλα, 90 Ντονκ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Κλαμπ Μπριζ 10
2. Μπράγκα 10
3. Μπέριγχαμ 7
4. Μάριμπορ 1

Τελευταία αγωνιστική 15/12
Κλαμπ Μπριζ – Μπράγκα
Μπέρμιγχαμ - Μάριμπορ

Ι' όμιλοςΣέλτικ – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1 (30' Τουράν)
Ρεν – Ουντινέζε 0-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ατλέτικο Μαδρίτης 10
2. Ουντινέζε 8
3. Σέλτικ 5
4. Ρεν 3

Τελευταία αγωνιστική 15/12
Ουντινέζε – Σέλτικ
Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεν

http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου