Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Spiegel: «Φαρσοκωμωδία» η προσπάθεια διάσωσης της Ελλάδας!


Ως «φαρσοκωμωδία» χαρακτηρίζει το γερμανικό περιοδικό «Spiegel», τις διαπραγματεύσεις για το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, καλώντας τόσο την Γερμανία, όσο και την Γαλλία, να αποδεχθούν την «έντιμη λύση της χρεοκοπίας»!


Το γερμανικό περιοδικό επικρίνει τα μέτρα που έχουν παρθεί στην χώρα μας, καθώς αναρωτιέται, τί είδους πακέτο διάσωσης είναι αυτό, που οδηγεί μία χώρα στην ύφεση και την εκτόξευση της ανεργίας. 

Στο άρθρο αυτό που βρίσκεται στην ηλεκτρονική έκδοση του «Spiegel», γίνεται μία «επίκληση» προς τον γαλλογερμανικό άξονα προκειμένου να υιοθετήσουν ένα «σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα.

Το νέο πακέτο, θεωρεί ο συντάκτης, απλώς θα αναβάλει και θα επιβαρύνει τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες. 

«Ήρθε η ώρα για μία πολιτική ομολογία: Η πρακτική "μαστίγιο και καρότο απέτυχε, δεν έχει εφαρμογή η ιδέα πως η χώρα μπορεί να ελευθερωθεί από το βάρος του χρέους της με σκληρά προγράμματα λιτότητας και υπό όρους πακέτα βοήθειας» υποστηρίζει.

Σημειώνει επίσης πως τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και οι «Μερκοζί», έχουν γνώση πως οι δεσμεύσεις δεν πρόκειται να τηρηθούν, αλλά συνεχίζουν τις προσπάθειες για λόγους «εσωτερικής πολιτικής». 

Επίσης χαρακτηρίζονται παράλογες οι διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών καθώς όπως υποστηρίζει, αυτός ο χαρακτηρισμός δικαιώνεται από τις αναφορές για «επίτροπο δημοσιονομικής πειθαρχίας» ή «ελληνικό ταμείο για αποπληρωμή των τόκων».

Τέλος, ο αρθρογράφος καταλήγει πως είναι «πιο έντιμη λύση της χρεοκοπίας, δηλαδή ενός γενικού "κουρέματος" στο οποίο θα συμμετέχουν και η ΕΚΤ και οι ευρωπαϊκές χώρες». 

Παραδέχεται πάντως πως κάτι τέτοιο θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες για την Ευρωπαϊκή Ένωση, και την Ευρωζώνη, αλλά εάν συνδυαζόταν με μία «πραγματική ευκαιρία ανάπτυξης, με ένα είδος "σχεδίου Μάρσαλ"» καταλήγει το άρθρο, «θα ήταν τότε ένα πακέτο διάσωσης που αξίζει το όνομά του»!





24GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου