Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Κι άλλους όρους θα βάλει η Γερμανία!


Το Κοινοβούλιο της Γερμανίας σχεδιάζει να συνδέσει την έγκριση του δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας με μια σειρά από νέους όρους που θα περιλαμβάνουν σαφείς αποδείξεις ότι η Αθήνα υλοποιεί τις οικονομικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε, ανέφεραν μέλη της γερμανικής Βουλής. Οι όροι που θα τεθούν από το γερμανικό κοινοβούλιο προκειμένου να δώσει το “πράσινο φως” στο δεύτερο πρόγραμμα στήριξης που ενέκρινε το Eurogroup, μπορεί να σημαίνει πως ίσως η Αθήνα χρειαστεί τα επόμενα έτη να βγάλει ορισμένα ακόμη εμπόδια από τη μέση για να μπορεί να λαμβάνει τις δόσεις του δανείου.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel θα σταθεί ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου τη Δευτέρα, ζητώντας από τους βουλευτές να στηρίξουν το πρόγραμμα των 130 δισ. ευρώ. Αξιωματούχοι ανέφεραν στο Dow Jones Newswires πως η έγκριση του “πακέτου” από τους Γερμανούς, κάθε άλλο παρά βέβαιη είναι. Οι ανησυχίες των Γερμανών βουλευτών εδράζονται στο γεγονός πως παραμένει άγνωστο πόσοι από τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής χρέους, ενώ δεν είναι βέβαιο ότι η Αθήνα θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις.

“Πρέπει η έγκριση μας να δοθεί υπό όρους”, είπε ένας βουλευτής του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας, προσθέτοντας ότι η απόφαση πρέπει να ληφθεί τη Δευτέρα, διαφορετικά η Ελλάδα δεν θα προλάβει την προθεσμία της 14ης Μαρτίου για να αναχρηματοδοτήσει χρέος 14 δισ. ευρώ.

reuters , capital

Σχόλιο RYaN: Η έγκριση του πακέτου από το γερμανικό κοινοβούλιο φαίνεται ότι για να περάσει, θα χρειαστεί τις ψήφους των σοσιαλιστών και πρασίνων. Ο συνασπισμός της Μέρκελ κινδυνεύει να δεχθεί ένα πολύ σοβαρό πλήγμα, ενώ μία πιθανή διαφοροποίηση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στους όρους της σύμβασης μπορεί να καταστήσει αμφίβολη την έγκρισή της τη Δευτέρα. Φυσικά, αυτή η αμφιβολία στις εξελίξεις δεν είναι ότι καλύτερο για τη δημόσια πρόσκληση εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων που θα απευθύνει το πρωί της Παρασκευής ο Βενιζέλος προς τους ομολογιούχους…


fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου