Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Παραλίγο να "πέσει" η χούντα του Βερολίνου!


merkel2
Η επαπειλούμενη κυβερνητική κρίση στο Βερολίνο απεφεύχθη: σε εσωκομματικό δημοψήφισμα του FDP για τους μηχανισμούς στήριξης, η πλειoψηφία είπε «όχι» στα σχέδια των ανταρτών. H ψηφοφορία όμως ήταν ούτως ή άλλως άκυρη
Το εσωκομματικό δημοψήφισμα για τη στάση που θα πρέπει να τηρήσει το κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών στους μηχανισμούς στήριξης των υπερχρεωμένων χωρών είχε πυροδοτήσει νέες συγκρούσεις που απειλούσαν να οδηγήσουν το κόμμα σε νέα κρίση ηγεσίας και το Βερολίνο σε κυβερνητική κρίση. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα έδωσε μια πρώτη ανάσα στον πρόεδρο του κόμματος Ρέσλερ καθώς η πλειοψηφία των μελών του FDP είπε «όχι» στα σχέδια των ανταρτών. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σήμερα το μεσημέρι, το 54,4 % των ψηφισάντων εκφράστηκε υπέρ των μηχανισμών ενώ το 44 ,2% υποστήριξαν τις θέσεις των αντιπάλων του ESM.

Με την πλάτη στον τοίχο...Με την πλάτη στον τοίχο...Το δημοψήφισμα ωστόσο θεωρείται άκυρο καθώς δεν συμπληρώθηκε το όριο του 1/3 των εγγεγραμμένων μελών του κόμματος, δηλαδή το 33,3 % ή 21.500 ψήφοι.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι η πρώτη καλή είδηση για τον Φ. Ρέσλερ τις τελευταίες εβδομάδες. Το πρωί κυκλοφορούσαν στη γερμανική πρωτεύουσα ακόμη και σενάρια που ήθελαν την Α. Μέρκελ να καλεί –σε περίπτωση θετικής έκβασης του δημοψηφίσματος- τον Φ. Ρέσλερ για να του ανακοινώσει τη διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού.

Μολονότι όλα αυτά δεν επαληθεύτηκαν, ο αντικαγκελάριος παραμένει με την πλάτη στον τοίχο. Μόλις πριν από δυο ημέρες παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Κρίστιαν Λίντνερ, η δημοτικότητα του ίδιου του Ρέσλερ βρίσκεται στο ναδίρ ενώ οι δημοσκοπήσεις για το FDP παραμένουν εφιαλτικές.

http://sealradio.com/index.php/internationl/43-diethni/1373-2011-12-16-17-58-26.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου