Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

«Όλα θα κριθούν στους επόμενους δυο μήνες...και τέλος!»

Σθεναρή απάντηση Σαμαρά στο Μαξίμου



Με τον πλέον ηχηρό τρόπο ο Πρόεδρος της ΝΔ απάντησε για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και τα όσα ακούστηκαν από στενούς συνεργάτες του Λουκά Παπαδήμου, όπως οι κύριοι Π. Καψής και Γ. Σταυρόπουλος, για τον βίο της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας ότι η μόνη λύση είναι να στηθούν κάλπες σε δυο μήνες.
Ο κ. Σαμαράς, μιλώντας στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη διάρκεια ζωής και αποστολή να διασφαλίσει ότι θα προχωρήσει η συμφωνία για το «κούρεμα» προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας.
«Όλα αυτά θα κριθούν στους επόμενους δυο μήνες. Και τέλος!» είπε με έμφαση ο πρόεδρος της ΝΔ αμέσως μόλις ξεκίνησε την ομιλία του, παραπέμποντας στη σχετική συμφωνία των πολιτικών αρχηγών.
Η συγκεκριμένη αποστροφή του κ. Σαμαρά επιβεβαιώνει πλήρως τις φήμες για δυσφορία του προέδρου της ΝΔ σχετικά με τις συντονισμένες αναφορές κατά των εκλογών από συνεργάτες του κ. Παπαδήμου και από κορυφαίους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ αλλά και τις πληροφορίες ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για το πως θα αντιδράσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε περίπτωση που υπάρξουν ενδείξεις ότι οι κάλπες απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τη συμφωνημένη ημερομηνία.
Ο κ. Σαμαράς φωτογράφισε τον Γ. Παπανδρέου ως το πρόσωπο που δεν ήθελε να προχωρήσει η λύση Παπαδήμου ενώ πλέον μιλά για παράταση του βίου της κυβέρνησης -κάτι που, όπως εκτιμούν στη Λ. Συγγρού, σχετίζεται ευθέως με τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και τις ζυμώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για το εάν ο πρώην πρωθυπουργός θα παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος ή όχι.
«Εμείς την υπογραφή μας τη σεβόμαστε» σημείωσε και πρόσθεσε: «Η χώρα δεν μπορεί να κυβερνάται όλο αυτό το διάστημα από μια κυβέρνηση, όπου τα κόμματα τα οποία τη στηρίζουν δεν έχουμε συμφωνήσει σε τίποτε μακροχρόνιο. Χωρίς καμιά νομιμοποίηση. Πιστεύει κανείς ότι θα άντεχε μια τέτοια κυβέρνηση; Δεν νομίζω… Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε πολιτική ακυβερνησία και κοινωνική ένταση. Κι αυτό δεν το θέλει κανείς».

Τρόικα προς Σαμαρά: Θέλουμε τις προτάσεις σου
Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε για μιάμιση ώρα με τους επικεφαλής της Τρόικα, κκ Μαζούχ και Μορς, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, τού ζήτησαν τις προτάσεις του προκειμένου να υπάρξει ένα όσο το δυνατόν συμφωνημένο πλαίσιο για τη νέα δανειακή σύμβαση που θα υπογράψει η Ελλάδα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες στη συνάντηση δεν ετέθη από καμία πλευρά το θέμα των εκλογών, ενώ ο κ. Σαμαράς από την αρχή της συζήτησης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να μπουν στο τραπέζι νέα φοροεισπρακτικά μέτρα σαν και αυτά που ελήφθησαν την τελευταία διετία. Από την πλευρά τους οι επικεφαλής της τρόικας περιορίστηκαν στη συζήτηση για την έως τώρα εφαρμογή του προγράμματος για το οποίο επέμειναν ότι έγιναν λάθη από τους κυβερνώντες στην υλοποίησή του.
Από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου επέμεινε στην ανάγκη ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας αλλά και στην επίτευξη όλων των δημοσιονομικών στόχων ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι αυτοί θα επιτευχθούν κυρίως με τον περιορισμό της σπατάλης και όχι μέσω άλλων «οριζόντιων περικοπών».
Ο πρόεδρος της ΝΔ, πάντως, επανέλαβε τη δέσμευσή του για αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων αλλά και για τη μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών κάτι που μέχρι πριν από λίγους μήνες εθεωρείτο «εκτός ατζέντας» από τους εκπροσώπους της τρόικας.
Ο κ. Σαμαράς άσκησε συνολική κριτική στη «συνταγή» του μνημονίου ωστόσο δεν αναφέρθηκε ούτε μία φορά στα περί λήψης νέων μέτρων από την παρούσα κυβέρνηση αφού στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με το κλιμάκιο των δανειστών μας ξεκαθαρίστηκε ότι οι όποιες παρεμβάσεις γίνουν για την περίοδο 2013-2015 θα αποφασιστούν μέχρι τα μέσα του 2012 όταν θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το μέγεθος της ύφεσης και τα βασικά μεγέθη του προϋπολογισμού που θα αναθεωρηθεί λόγω «κουρέματος».

http://www.hbnews.gr/permalink/122381.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου