Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Επενδύσεις-μαμούθ προσελκύει το facebook!


H Goldman Sachs και η Ρωσική Digital Sky Technologies επένδυσαν συνολικά $500 εκατ. στο facebook , του οποίου η αξία πλέον αποτιμάται στα $50 δις σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ρώσικης εταιρείας.

Το Facebook πλέον έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο προσελκύει επενδυτές που στοχεύουν να επωφεληθούν από την ανάπτυξη του όσον αφορά τους χρήστες και τους ενδιαφερόμενους για διαφήμιση. Οι πωλήσεις της εταιρείας έφτασαν τα $2 δις ευρώ το 2010 σε σχέση με τα $800 εκατ. περίπου το 2009 και αναμένεται περαιτέρω επέκταση σύμφωνα με τους αναλυτές. Το Facebook, το οποίο ιδρύθηκε το 2004 από τον Mark Zuckerberg, προσπαθεί επίσης να ενισχύσει το δυναμικό του για να μπορέσει να ανταγωνιστεί σημαντικούς παίχτες στην αγορά του Internet όπως η Google. Συγκεκριμένα η εταιρεία έχει πάνω από 2000 υπαλλήλους, ενώ έχει καταφέρει να αυξήσει τους χρήστες της σε 500 εκατ. σε σχέση με τα 170 εκατ χρήστες το Φεβρουάριο του 2009.

Μεγαλύτερο από το Υahoo!
Μια σημαντική επιτυχία για το Facebook για το 2010 ήταν ότι ξεπέρασε το Google σε επισκεψιμότητα, καθώς συγκέντρωσε το 8,9% των επισκέψεων σε όλα τα portal των Η.Π.Α , με την Google να έρχεται δεύτερη συγκεντρώνοντας το 7,2%. Πλέον η αποτιμώμενη αξία του, η οποία ανέρχεται στα $45,2 δις σύμφωνα με την Shares Post, ξεπερνά την αξία μεγάλων web sites όπως της Yahoo και του EBay.

Πηγή: Bloomberg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου