Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Πρωτιά του 3ου δημοτικού σχολείου Ραφήνας στον πανελλήνιο διαγωνισμό "Βιβλιοδρομίες 2010"



Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε για μια ακόμη χρονιά ο πανελλήνιος διαγωνισμός « ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ» που έχουν καθιερώσει εδώ και 13 χρόνια τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ. Συνολικά στο διαγωνισμό συμμετείχαν 2.500 μαθητές και μαθήτριες των τάξεων Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ από διάφορα ιδιωτικά και δημόσια Δημοτικά Σχολεία όλης της Χώρας.

      Στόχοι του διαγωνισμού αυτού  είναι η επαφή των μαθητών με σημαντικά έργα της Ελληνικής και Παγκόσμιας λογοτεχνίας αλλά και η ευεργετική επίδραση από τη διαδικασία της συνεργασίας , της άμιλλας και της γενικότερης ενασχόλησης με το βιβλίο.  
     Ευχάριστη έκπληξη για την  πόλη της Ραφήνας ήταν ότι οι μαθητές-τριες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας που διαγωνίσθηκαν στις Βιβλιοδρομίες επέτυχαν την καλύτερη βαθμολογία, κατά μέσο όρο, από όλα τα σχολεία της Χώρας που συμμετείχαν. Ιδιαίτερη τιμή , οπωσδήποτε, για τα δημόσια σχολεία της Ραφήνας, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και κυρίως για τους πρωταγωνιστές μαθητές.
      Αξίζουν ασφαλώς συγχαρητήρια  σε όλους τους συντελεστές  αυτής της επιτυχίας αλλά τα  εύσημα ανήκουν προς τα Ιδιωτικά  Εκπαιδευτήρια  ΓΕΙΤΟΝΑ  και κυρίως προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο των Εκπαιδευτηρίων κο Ελευθέριο Γείτονα. Έναν δραστήριο και φιλομαθή δάσκαλο ο οποίος με τις πρωτοβουλίες του υπηρετεί πρωτίστως τους σκοπούς της Παιδείας. Αυτό εξάλλου επιβεβαιώνεται κατά αδιάψευστο τρόπο από τους πίνακες των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα των Εκπαιδευτηρίων. Στις πρώτες 10 θέσεις με την υψηλότερη βαθμολογία , κατά τάξη, φιγουράρουν δημόσια σχολεία του Αμαρουσίου, Πατρών, Πύργου, Μυτιλήνης, Ανδραβίδας, Ραφήνας, Αγιάσου, Βούλας, Βάρκιζας, Π.Φαλήρου, Αγίας Παρασκευής και άλλων περιοχών της Χώρας. Είναι λοιπόν ορατή η αντικειμενική ανάδειξη των ικανοτέρων και αξιοτέρων μαθητών από όπου και αν προέρχονται. Η ειλικρινής και αξιοκρατική αυτή βαθμολόγηση αποτελεί την ωραιότερη προβολή των Εκπαιδευτηρίων και αξίζει να το αναγνωρίσουμε.  
         Η βράβευση όλων των μαθητών  έγινε στις 22 Δεκεμβρίου 2010, ημέρα  Τετάρτη το απόγευμα, σε ειδική  εκδήλωση στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα με ομιλίες από διακεκριμένους διανοούμενους (συγγραφείς, δημοσιογράφους  κ.λ.π) και με επίδοση τιμητικού διπλώματος και χορήγηση χρηματικών βραβείων προς τους διακριθέντες μαθητές.
        Το βραβείο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας, αποτελούμενο από βιβλία κόστους 400€, παρέλαβε εκ μέρους του Σχολείου, των γονέων και των μαθητών (οι οποίοι είχαν δυναμική αντιπροσωπεία όπως διαπίστωσαν οι οργανωτές της βραδιάς) εκπαιδευτικός του Σχολείου. Στα λίγα λόγια της τόνισε την αξία του διαγωνισμού, το όφελος που αποκόμισαν όσοι μαθητές συμμετείχαν καθώς και την έξοχη επιλογή των βιβλίων στα οποία διαγωνίσθηκαν. Έκλεισε, καταχειροκροτούμενη, με μια αισιόδοξη πνοή για το μέλλον των παιδιών μας αλλά και όλων μας με τη φράση του Αϊνστάιν  «Πάτησα στους ώμους των προγόνων μου για να θραύσω τα τείχη των καιρών μου». 
        Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο  διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες  του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας μαζί με τον κ. Ελευθέριο Γείτονα και 2 από τις πρωτοστατούσες δασκάλες στο διαγωνισμό, προς τις οποίες οι μικροί μαθητές τους οφείλουν την ευγνωμοσύνη τους για τις άοκνες και επίμονες προσπάθειές τους να τους τινάξουν μακριά από την καχεκτική συμπιεστική , προς τα κάτω, γραμμή και να τους πετάξουν ψηλά στον κόσμο του πνεύματος, της αληθινής παιδείας και στο λαμπρό φως της γνώσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου