Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Γκάλοπ Public Issue: Διαφορά 6% υπέρ της ΝΔ, δημοφιλέστερος αρχηγός ο Σαμαράς, τελευταίος ο Παπανδρέου!


Δραματική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ αλλά κυρίως της εικόνας του ίδιου του πρωθυπουργού καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.
Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής των κομμάτων η ΝΔ προηγείται με 32,5% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 26,5%, το ΚΚΕ με 11,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 9%, ο ΛΑΟΣ με 7,5%, η Δημ. Αρ. με 2%, η Δημ. Συμ. με 1,5%.
Οι εκτιμήσεις των εδρών είναι:
  • ΝΔ 133 έως 147
  • ΠΑΣΟΚ 66 με 80
  • ΚΚΕ 19 έως 34
  • ΛΑΟΣ 18 έως 23
  • ΣΥΡΙΖΑ 22 έως 27
Το στοιχείο όμως που εντυπωσιάζει περισσότερο από όλα είναι η απόλυτη κατάρρευση της εικόνας του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο Αντώνης Σαμαράς και ακολουθούν Γιώργος Καρατζαφέρης, Αλέξης Τσίπρας, Αλέκα Παπαρήγα και τελευταίος ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο Σαμαράς περνάει μπροστά και στο ερώτημα για την καταλληλότητα για το αξίωμα του πρωθυπουργού με μεγάλη διαφορά 29% έναντι 22% του Γιώργου Παπανδρέου.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 43% ενώ η τάση αποχής παραμένει στα επίπεδα του Ιουνίου με 38%.
Το 62% εκτιμά ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές.
Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Public η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν στο 4% ενώ η υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία δημοσκόπηση που είχε κάνει η ίδια εταιρεία πριν τις εκλογές του 2009 έδινε διαφορά 6 εκατοστιαίων μονάδων υπέρ του ΠΑΣΟΚ το οποίο τελικά κέρδισε με 10 μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου