Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Ο Παπανδρέου γνώριζε το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή!


Ο Παπανδρέου γνώριζε το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή!
Μεγάλο αντίκτυπο στο πανελλήνιο προκάλεσε η αποκάλυψη του προηγούμενου τεύχους των «Επικαίρων», που αφορούσε στο σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και εντασσόταν σε ένα ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, με την κωδική ονομασία «Πυθία 1». Παρά τον ορυμαγδό των πολιτικών γεγονότων της προηγούμενης εβδομάδας, η αποκάλυψη των «Επικαίρων» «σάρωσε» σε ειδησεογραφικά sites και blogs, ενώ αναπαράχθηκε στον καθημερινό και τον κυριακάτικο Τύπο. Παράλληλα, στάθηκε η αφορμή για να ανοίξει εκ νέου η συζήτηση για τα δρώμενα εκείνης της περιόδου, με τους πρωταγωνιστές της να θυμούνται τα γεγονότα που τη στιγμάτισαν.

Αυτά που κυκλοφορούσαν επί μακρόν ως συνωμοσιολογικά σενάρια επιβεβαίωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο η αποκάλυψη-σοκ των «Επικαίρων». Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφο ριών, με άκρως απόρρητο έγγραφο που είχε την κωδική ονομασία «Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης» (Νο 213/5 Φεβρουαρίου 2009), ενημέρωνε μέλη της τότε κυβέρνησης Καραμανλή για σχέδιο δολοφονίας του πρωθυπουργού από συμμαχικές μυστικές δυνάμεις. Σύμφωνα με το έγγραφο της ΕΥΠ, οι πληροφορίες για την ύπαρξη αυτού του σχεδίου έρχονταν από τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB). Μέλη «ομάδας Εργασίας» της FSB, που βρίσκονταν στην Ελλάδα στο πλαίσιο προστασίας των συζητήσεων Καραμανλή - Πούτιν - Παρβάνοφ από υποκλοπές, αποκάλυψαν σχέδιο επίθεσης σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, «με σκοπό την αναβολή ή ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας». 

Όπως υποστηρίζεται στο απόρρητο έγγραφο, μεταξύ του πενθημέρου 20 έως 25 Απριλίου 2008 έλαβε χώρα μια ελεγχόμενη διαδικασία εμπλοκής μεταξύ των ανδρών της FSB και πρακτόρων δυτικών υπηρεσιών και της ΜOSSAD, οι οποίοι παρακολουθούσαν τις κινήσεις του τότε πρωθυπουργού. Στο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν διαφεύγοντας οι πράκτορες των δυτικών υπηρεσιών βρέθηκαν χάρτες της καθημερινής διαδρομής του πρωθυπουργού, στοιχεία της προσωπικής ασφάλειάς του, συστήματα επικοινωνίας, όπλα και εκρηκτική ύλη C-4. Στο έγγραφο της ΕΥΠ αναφέρεται ότι το σχέδιο δολοφονίας του κ. Καραμανλή εντασσόταν σε ένα ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, με την κωδική ονομασία «Πυθία 1», το οποίο περιλάμβανε τέσσερις άξονες: Πολιτική αποσταθεροποίηση, επιχειρηματική αποσταθεροποίηση, κοινωνική αποσταθεροποίηση και αποσταθεροποίηση στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής. Η υπόθεση Βατοπαιδίου, οι απαγωγές των επιχειρηματιών Παναγόπουλου και Μυλωνά, τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008, τα προβλήματα στις διπλωματικές σχέσεις της χώρας και, βέβαια, η άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση αναγράφονται ως επιβεβαιωτικά στοιχεία των παραπάνω.

Στα χέρια του Ρόντου το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή

Την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, εκτός από τους παραλήπτες –μέλη της τότε κυβέρνησης– της απόρρητης έκθεσης της ΕΥΠ, γνώριζε ένας ακόμη άνθρωπος: ο Ελληνοαμερικανός Άλεξ Ρόντος, μυστικοσύμβουλος του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Σύμφωνα με το απόρρητο Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης της ΕΥΠ, ο κ. Ρόντος, σύμβουλος του προέδρου της Γεωργίας Μ. Σαακασβίλι, είχε λάβει γνώση αμερικανικού σχεδίου για τη ματαίωση του αγωγού South Stream, μέρος του οποίου αποτελούσε ο σχεδιασμός της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού. Μάλιστα, όπως αναγράφεται στο απόρρητο έγγραφο, ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε για το σχέδιο από τον κ. Ρόντο! 

«Ο αντικειμενικός σκοπός του εν λόγω σχεδίου ήταν η πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του Στόχου (σ.σ. του κ. πρωθυπουργού) με ειδικότερο σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει στα χέρια του από τον Άλεξ Ρόντο (σύμβουλο του προέδρου της Γεωργίας), σχέδιο των Αμερικανών για αναβολή ή ματαίωση του αγωγού South Stream. Το εν λόγω σχέδιο προσβολής του Στόχου αποτελεί τμήμα του συνολικού σχεδιασμού αποσταθεροποίησης της χώρας που έχει την κωδική ονομασία “Πυθία 1”», σημειώνεται σχετικά.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η επίσκεψη του διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα στο Μέγαρο Μαξίμου και η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό την Τετάρτη 15 Ιουνίου, όταν είχε αρχίσει η προδημοσίευση της αποκάλυψης-σοκ των «Επικαίρων». Ο κ. Παπανδρέου, παρά τις δραματικές πολιτικές εξελίξεις εκείνης της ημέρας και την επικείμενη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, ζήτησε να μάθει από τον επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών περαιτέρω για την πιστότητα και την αξιοπιστία του εγγράφου, υποστηρίζοντας ο ίδιος ότι πρόκειται περί φαντασιόπληκτων σεναρίων των Ρώσων της FSB.

Τα «Επίκαιρα» απευθύνθηκαν στον τότε διοικητή της ΕΥΠ και νυν βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Γιάννη Κοραντή, προκειμένου να μάθουν αν το σχέδιο ήταν σε γνώση του κ. Παπανδρέου αλλά και για το αν η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης είναι αρνητικά δια κείμενη προς τη Μόσχα. «Ως προς το πρώτο σκέλος, δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Ως προς το δεύτερο, ως ΛΑΟΣ έχουμε επικρίνει αυστηρά την κυβέρνηση Παπανδρέου αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για τη στάση που κρατά απέναντι στη Μόσχα. Να σημειωθεί ότι πριν από τις εκλογές είχε τοποθετηθεί πολιτικά και είχε περάσει προς κάθε πλευρά ένα μήνυμα αδιαφορίας σε ό,τι αφορά στον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες που έκανε μετά να διορθώσει την εικόνα, αυτή είχε παγιωθεί», σημειώνει ο έμπειρος διπλωμάτης.

Πλήρης επιβεβαίωση της αποκάλυψης

Η επιβεβαίωση για το δημοσίευμα των «Επικαίρων» ήρθε τόσο από την πλευρά του τότε υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος χαρακτήρισε δημοσιογραφική επιτυχία την αποκάλυψη του απόρρητου εγγράφου της ΕΥΠ, όσο και από τον τότε επικεφαλής της Υπηρεσίας. «Τα λόγια είναι περιττά», σχολιάζει ο κ. Κοραντής, ο οποίος αναφέρεται και στη δεδομένη δυσφορία των «συμμάχων» από το άνοιγμα Καραμανλή στη Μόσχα και την επιχειρούμενη επέκταση των στρατηγικών και οικονομικών συμμαχιών της Ελλάδας. «Όπως προκύπτει και από τα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που έχουν διαρρεύσει μέσω του WikiLeaks και τα οποία δεν έχουν διαψευστεί, ήταν σαφέστατη η δυσαρέσκεια των Αμερικανών για την παντοειδή προσέγγιση Αθήνας και Μόσχας: στον αμυντικό τομέα, στον οικονομικό τομέα, στους αγωγούς, και ούτω καθεξής. Από τα τηλεγραφήματα προέκυπτε η οριζόντια γραμμή της αμερικανικής πλευράς να ανακοπεί αυτή η προσέγγιση Αθήνας - Μόσχας», λέει ο βουλευτής και πρώην διοικητής της ΕΥΠ στα «Επίκαιρα». 

Το ότι οι παραδοσια κοί δυτικοί «σύμμαχοι», οι ΗΠΑ και οι θια σώτες της πολιτικής τους στην Ευρώπη, είχαν «ενοχληθεί» από την ελληνική προσέγγιση της Μόσχας και τις προοπτικές μιας ελληνορωσικής συνεργασίας στα ενεργειακά είναι κάτι που ήταν εν γνώσει πολιτικών και εκτός χώρας. Όπως αποκαλύπτει σήμερα στα «Επίκαιρα» ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου επί κυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου, κ. Γιώργος Λιλλήκας, ήταν γνωστές οι υπέρ το δέον πιέσεις που ασκούνταν από την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο προς τον Κώστα Καραμανλή και το περιβάλλον του, τό σο στην κυβέρνηση του αείμνηστου προέδρου της Κύπρου όσο και σε αυτή του Δημήτρη Χριστόφια.

«Τανγκό» κατασκόπων στη σκιά της Ακρόπολης

Το σχέδιο «Πυθία 1», δηλαδή η σταδιακή αποσταθεροποίηση της χώρας σε πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και διπλωματικό επίπεδο, είναι σε εξέλιξη από το 2008 και σήμερα πιθανώς να κλιμακώνεται. Η χώρα είναι σε περιδίνηση υπό το φάσμα της χρεοκοπίας και των έξωθεν αφόρητων πιέσεων, η πολιτική αστάθεια είναι δεδομένη, ενώ η κοινωνία συνταράσσεται από πρωτόγνωρα φαινόμενα. Η συζήτηση που ανοίγει μοιραία αφορά στο «χορό κατασκόπων» που είχε και έχει στηθεί εντός της ελληνικής επικράτειας, καθώς και στο ρόλο των «φίλιων» μυστικών υπηρεσιών στη χάραξη της πολιτικής της χώρας. «Ο “απέναντί” σου μπορεί να ’ναι κατά περίπτωση σύμμαχος ή αντίπαλος. Ό,τι ισχύει στον κόσμο των μυστικών υπηρεσιών ισχύει στον κόσμο της διεθνούς πολιτικής», λέει με νόημα ο κ. Κοραντής, γνώστης και των δύο... κόσμων.

Για όλους αυτούς που «έπεσαν από τα σύννεφα» με την αποκάλυψη των «Επικαίρων» και το ρόλο που επιτέλεσαν και επιτελούν οι ξένες μυστικές υπηρεσίες για την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας, ο κ. Κοραντής εξηγεί ότι «η κάθε υπηρεσία πληροφοριών σε κάθε χώρα κάνει ό,τι ορίζει η πολιτική της χώρας της και οι πολιτικές της κυβέρνησής της προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εθνικοί στόχοι της. Σαφώς ό,τι ισχύει για κάθε χώρα ισχύει και για εμάς. Οι ελληνικές υπηρεσίες πράττουν το καθήκον τους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα εθνικά μας συμφέροντα και οι ξένες για τα δικά τους». Όπερ μεθερμηνευόμενο, ότι αν τα συμφέροντα των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας ή του Ισραήλ θέλουν την κατάρρευση ενός κράτους, ακόμη και συμμαχικού, οι μυστικές υπηρεσίες τους θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο προς επίτευξη του στόχου».

Συγκοινωνούντα δοχεία ξένοι πράκτορες και τρομοκράτες

Στο απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ όπου αποκαλύπτεται το σχέδιο επίθεσης κατά του πρώην πρωθυπουργού αποσαφηνίζεται εξαρχής ότι πίσω από αυτό δεν κρύβονται μέλη εγχώριων τρομοκρατικών ομάδων. Ωστόσο, στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται ο σφιχτός εναγκαλισμός και η εξάρτηση της νέας γενιάς τρομοκρατών από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες. «Αναφορικά με τη γενιά τρομοκρατών στην Ελλάδα εκτιμήθηκε ότι είναι πλήρως ελεγχόμενη από τις δυτικές υπηρεσίες. Είναι ειδικοί σε ληστείες, απαγωγές (τρεις ομάδες) και το αντάρτικο πόλεων (τέσσερις ομάδες). Επιπρόσθετα, θεωρούνται άριστοι χειριστές όπλων και μεταφορικών μέσων, ενώ λειτουργούν διαθέτοντας πάντα σχέδιο διαφυγής. Πιθανολογείται ότι χώροι απόκρυψής τους βρίσκονται στις περιοχές Γκύζη, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής και Μεγάρων για την Αττική. Ως τέτοιος χώρος εκτός Αττικής θεωρείται η περιοχή της Θήβας», είναι το συμπέρασμα της ανάλυσης από την ΕΥΠ, με βάση την αξιολόγηση των στοιχείων που συγκέντρωσε η FSB, κάτι που επιβεβαιώνει τη θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων μυστικών πρακτόρων - τρομοκρατών.

Τα «Επίκαιρα» έχουν αναφερθεί επανειλημμένα στις σχέσεις διεθνούς τρομοκρατίας και ξένων μυστικών υπηρεσιών αλλά και στην «έντονη» παρουσία τους στην Αθήνα. Στα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 είχαν εντοπιστεί αλλοδαποί που συμμετείχαν στα επεισόδια με συγκεκριμένο ρόλο. Σημείωμα εσωτερικής ενημέρωσης της ΕΥΠ προς την πολιτική ηγεσία τον Ιανουάριο του 2009 έκανε λόγο για ευρήματα της υπηρεσίας που αφορούν στην ύπαρξη ξένων μυστικών υπηρεσιών πίσω από τα νέα «Δεκεμβριανά». Στα χέρια των ελληνικών Αρχών βρίσκονται στοιχεία που θέλουν την Αθήνα «τόπο συγκέντρωσης μελών διαφόρων μυστικών υπηρεσιών, τα οποία συγκροτούν ένα σύστημα υπόγειας συνεννόησης μεταξύ κυβερνήσεων, παρακολουθώντας το σχηματισμό νέων γεωστρατηγικών ισορροπιών».

Προκόπης Παυλόπουλος: «Ας μιλήσουν οι αμέσως αναφερόμενοι»

Να μιλήσουν όσοι αναφέρονται ως γνώστες του σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας, στο οποίο περιλαμβανόταν και η επίθεση κατά του Κώστα Καραμανλή, προτρέπει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής της ΝΔ κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Ο πρώην υπουργός θυμάται την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της περιόδου και σχολιάζει την ανάδειξη διαφόρων υποθέσεων σε μείζονα πολιτικά σκάνδαλα με πρωτοβουλία της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ, με την κωδική ονομασία «Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης», σας κοινοποιήθηκε το Φεβρουάριο του 2009. Πώς το αξιολογήσατε και σε ποιες κινήσεις προβήκατε;

Ο υπουργός - πολιτικός προϊστάμενος μιας τόσο εθνικώς ευαίσθητης υπηρεσίας, όπως είναι η ΕΥΠ, οφείλει, τηρώντας τις κατά νόμο υποχρεώσεις του –ιδίως, μάλιστα, μετά τις σημαντικότατες θεσμικές μεταβολές εκδημοκρατισμού της που ψηφίστηκαν από τη Βουλή επί των ημερών μου–, να σέβεται στο ακέραιο το απόρρητο. Συγχαρητήρια, βεβαίως, για τη δημοσιογραφική επιτυχία των «Επικαίρων». Δεν μπορώ, όμως, να προσθέσω ή να εκθέσω οτιδήποτε επί του δημοσιευόμενου εγγράφου. Η αξιολόγηση των γεγονότων προκύπτει από το ίδιο το έγγραφο. Οι δε κινήσεις μου τότε ήταν εκείνες που προβλέπονται κατά νόμο, τόσο ως προς τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν όσο και ως προς τα πρόσωπα που έπρεπε να ειδοποιηθούν.

Όπως φαίνεται από το απόρρητο έγγραφο, γνώστης του σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας ήταν και ο κ. Άλεξ Ρόντος, μυστικός σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου. Πιστεύετε ότι το σχέδιο το γνώριζε και ο νυν πρωθυπουργός;

Επαναλαμβάνω: Από την πλευρά μου ουδέν σχόλιον. Όλα τ’ άλλα είναι αρμοδιότητας των ιστορικών και των πολιτικών ερευνητών του μέλλοντος. Άλλωστε, ας μιλήσουν –αν το κρίνουν σκόπιμο– οι αμέσως αναφερόμενοι.

Σύμφωνα με το έγγραφο, αυτά που «προέβλεπε» το σχέδιο τα είδαμε να εξελίσσονται, όπως το Βατοπαίδι, τις απαγωγές επιχειρηματιών, την οικονομική κρίση κ.ά. Κάνατε κάτι για να το αποτρέψετε ή δεν προλάβατε; Τελικά η χώρα βιώνει το σχέδιο αποσταθεροποίησης;

Έπραξα εκείνα που προβλέπονται κατά νόμο και επιβάλλει ο όρκος τον οποίο έδωσα ως υπουργός. Κατά τα λοιπά, και πάλι από την πλευρά μου, ουδέν σχόλιον. Ας μου επιτραπεί μόνο η εξής –κοινώς πια αποδεκτή από κάθε καλόπιστο, όπως δείχνουν τα πράγματα– επισήμανση: Μεταξύ 2004-2009 αρκετές υποθέσεις, είτε εντελώς κατασκευασμένες είτε αναφερόμενες σε ζητήματα κοινής διαφθοράς, είχαν αναχθεί σε «μέγιστα πολιτικά σκάνδαλα» που, δυστυχώς, τότε «αξιοποιούσε» ασυστόλως η αξιωματική αντιπολίτευση και τα φερέφωνά της. Σήμερα, βεβαίως, είτε κονιορτοποιούνται από τη δικαστική έρευνα είτε προκύπτει σαφώς ότι ουδόλως αφορούσαν στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Το ποιοι και γιατί τα χάλκευσαν όλ’ αυτά το αποκαλύπτει σιγά σιγά η αμείλικτη πραγματικότητα.

Το απόρρητο έγγραφο έχει ημερομηνία 5 Φεβρουαρίου 2009. Υπάρχουν κι άλλες εκθέσεις που σας ενημέρωναν για τέτοιες επιθέσεις;

Και πάλι ουδέν σχόλιον. Απλώς μια ακόμα επισήμανση: Παρακολουθώ την –εύλογη στην εποχή μας– αγωνία ορισμένων εντύπων και blogs να μιμηθούν την επιτυχία των «Επικαίρων». Δίχως να κρίνω τις προθέσεις τους –το αντίθετο μάλιστα–, θυμίζω ότι φανταστικά και ατεκμηρίωτα σενάρια δεν βοηθούν στην αποκάλυψη της αλήθειας. Αντιθέτως τη συσκοτίζουν και, έστω και εμμέσως, ενισχύουν εκείνους που φοβούνται την πλήρη ανάδειξή της. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται να παρακολουθήσω τέτοια σενάρια, εκτός, βεβαίως, αν απαιτηθεί κατά νόμο η ανασκευή τους. Πράγμα που απεύχομαι, γιατί είναι αντίθετο προς την ειλικρινή πίστη μου στην ελευθερία του Τύπου γενικώς.

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Επίκαιρα: 23/06/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου