Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Αυτή είναι η σημερινή Εκκλησία, όπως τη θέλουμε αλλά δεν τη γνωρίζουν πολλοί!


Εκατό χιλιάδες μερίδες φαγητού και χιλιάδες δέματα, μέσα από το θεσμό της «Τράπεζας Τροφίμων», διανέμει πανελλαδικά η Εκκλησία.

Η φτώχεια, η ανέχεια και η ανάγκη, που έχουν εκτιναχθεί, οδηγούν σε προσφυγή στον πλέον σταθερό φορέα εθελοντικής και κοινωνικής προσφοράς, την Εκκλησία, δεδομένου ότι οι προνοιακές δομές του κράτους έχουν κατεβάσει ρολά.

Χθες συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τότε που ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δρομολόγησε το πρόγραμμα «Η Εκκλησία στους δρόμους». Αρχικά, το πρόγραμμα ξεκίνησε με 850 μερίδες συσσιτίου την ημέρα. Σήμερα, μόνο στην Αθήνα διανέμονται περί τις 10.400 ημερησίως. Οι 1.100 εξ αυτών διανέμονται στο χώρο του Ιδρύματος Αστέγων του Δήμου Αθηναίων και οι υπόλοιπες διαμοιράζονται σε 73 ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Η οικονομική κατάσταση επηρεάζει σημαντικά και τα φιλόπτωχα ταμεία. Τους τελευταίους μήνες έχει παρατηρηθεί μείωση εσόδων, της τάξεως του 20% με 25%, σύμφωνα με στοιχεία του διευθυντή Οικονομικών του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Συμεωνίδη, ενώ ο οικονομικός σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου, Ηλ. Κουρεντής, υπολογίζει ότι τα έσοδα των ναών της Αρχιεπισκοπής μειώθηκαν στο 34,52%

Τη Μεγάλη Τρίτη , το χώρο διανομής συσσιτίου -στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων- επισκέφθηκαν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ι. Σπανουδάκης, που για τον τρέχοντα μήνα πρόσφερε χορηγία 300.000 μερίδων φαγητού στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής.

«Μέσα στον Μάιο δρομολογείται να βγει στις ενορίες και στους δρόμους η Κινητή Μονάδα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και διεκρίνισε ότι θα στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς και φαρμακοποιούς, οι οποίοι θα συντονίζονται από τον γιατρό Γρηγόρη Λακιώτη. Ηδη η Αρχιεπισκοπή έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου θα αποστέλλονται οι εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ οι γιατροί της μονάδας έχουν την άδεια από το υπ. Υγείας να συνταγογραφούν και να χορηγούν δωρεάν φάρμακα για την ίαση και την πρωτογενή περίθαλψη των πολιτών.

http://pneoi.blogspot.com/2011/04/blog-post_3700.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου