Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ο ΓΑΠ ομιλητής στο συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς, προδίδει τα όργανά του για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ




Πρόταση για την ανάπτυξη ενός πολιτικού διαλόγου, ο οποίος θα έχει και συγκεκριμένη ατζέντα, κατέθεσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προς την Δημοκρατική Αριστερά, μιλώντας στο πρώτο συνέδριο του κόμματος. Ειδικότερα, ο Πρωθυπουργός πρότεινε να αρχίσει ένας γόνιμος διάλογος χωρίς προκαταλήψεις.
Πέρα από το ιστορικά πρωτοφανές να παρευρίσκεται ολόκληρος αρχηγός κόμματος και Πρωθυπουργός (μαζί με την κ. Ντόρα και τον κ. Μάνο σημειωτέον) ενός κόμματος που δημοσκοπικά είναι ανύπαρκτο, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
Το πλαίσιο αυτού του γόνιμου διαλόγου, όπως τον παρουσίασε ο κ. Παπανδρέου περιλαμβάνει τα ακόλουθα.
1. Σταθερή ευρωπαϊκή κατεύθυνση της χώρας. Στο ζήτημα αυτό ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία στο ζήτημα του ευρωομολόγου και στον φόρο επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών.
Γιατί τι είχε η αραβική κατεύθυνση της χώρας  και την αλλάζουμε;
2. Αντιμετώπιση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.
Επίσης της υπνοφοβίας και των κρίσεων πανικού.
3. Συγκρότηση ευρύτερων συμμαχιών όσον αφορά την χρήση της πυρηνικής ενέργειας. Ο κ. Παπανδρέου συμφώνησε με την εισήγηση του κ. Κουβέλη για μια μεγάλη εκστρατεία στην ΕΕ, με την συλλογή υπογραφών ώστε να πιεστούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ιδιαίτερα οι κυβερνήσεις των γειτονικών μας χωρών.
Καλύτερα μονογραφές να μην κουράζεται κι ο κόσμος
4. Αλλαγή του Συντάγματος και των νόμων γίνεται στη βουλή και κατά συνέπεια η συνεργασία των δύο κομμάτων μπορεί να γίνει στο πλαίσιο αυτό. Ο κ. Παπανδρέου έκανε επίσης λόγο για την ανάγκη μιας ανεξάρτητης δικαιοσύνης που να προχωρήσει πιο δυνατά και να μην ανέχεται την ατιμωρησία όσο ψηλά και αν βρίσκονται κάποιοι.
Η συνεργασία των δύο κομμάτων θα γίνει ασφαλώς σε ισότιμη βάση.
5. Προώθηση της Χάρτας κοινωνικών δικαιωμάτων στη χώρα μας.
Τι να την κάνουμε τη Χάρτα. Σε λίγο θα φύγουμε όλοι μετανάστες.
6. Ενίσχυση της συνεργασίας για την προστασία του περιβάλλοντος.
Του Πρωθυπουργικού;
7. Προώθηση της ισονομίας και της ισοπολιτείας για την προστασία των αδυνάτων.
Και οι εύσωμοι τι θα απογίνουν;

http://www.antinews.gr/2011/03/31/94309/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου