Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Σαμαράς προς Παπανδρέου: Είσαι ήδη παρελθόν, χρόνια σου πολλά για την ημέρα!



Έντονη αντιπαράθεση σήμερα του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κατά την διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Α. Σαμαρά για την ακρίβεια και τα λουκέτα.
Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός εγκάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως μένει προσκολλημένος στο παρελθόν και στην υπεράσπιση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

«Για σας, όλα λοιπόν πάνε καλά, κ. Παπανδρέου. Και νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται και οι τιμές πέφτουν… Μ’ αυτά που άκουσα, κύριε Παπανδρέου, είπαμε: να την τιμήσετε την Πρωταπριλιά! Αλλά όχι κι έτσι…Εν πάση περιπτώσει, χρόνια σας πολλά για την ημέρα. Αλλά είπατε για τον προηγούμενο πρωθυπουργό! Εγώ σε εσάς βλέπω ήδη τον προηγούμενο πρωθυπουργό. Έχετε χάσει επαφή με την πραγματικότητα, κ. Παπανδρέου. Έχετε πλήρως χάσει επαφή με την πραγματικότητα. Μπορούμε, επιτέλους, να μιλήσουμε για το σήμερα και το αύριο; Μόνιμα στο χθες θα κολλάει η βελόνα σας; Επιτέλους, ξεκολλήστε από αυτό το μονότονο παραμύθι, ότι για όλα φταίει το χθες και η Νέα Δημοκρατία… Ο τόπος διαλύεται, η αγορά παραπαίει, δεν μπορείτε να πείσετε ούτε τους δικούς σας ανθρώπους και μιλάτε μόνιμα για το χθες“,  απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Πείτε μας μια πρόβλεψη που να έχετε πέσει μέσα», συνέχισε  ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Κάντε μια βόλτα σε οποιοδήποτε εμπορικό κέντρο οπουδήποτε στην Ελλάδα. Λουκέτα, ανεργία, κατήφεια παντού. Θλιβερή φωτογραφία της οικονομικής σας πολιτικής. Αλλάξτε την επιτέλους!».

Η ανάκαμψη της οικονομίας, είναι «το μεγάλο στοίχημα της χρονιάς» είπε ο πρωθυπουργός και τα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας, σε σχέση με την κατάσταση στην οποία παραδόθηκε απ’ την κυβέρνηση της ΝΔ, είναι ορατά. Τα πολύ υψηλά επίπεδα του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή, οφείλονται στους φόρους που μπήκαν για την αντιμετώπιση του χρέους, ωστόσο ο δείκτης παρουσιάζει τον Φεβρουάριο σημαντική υποχώρηση σε 2500 προϊόντα μαζικής κατανάλωσης, πρόσθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΝΔ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκάλεσε την κυβέρνηση για την αδικαιολόγητη ακρίβεια στην αγορά, συνοδευόμενη με έναν πληθωρισμό άνω του 5% και με βαθειά ύφεση. «56.000 επιχειρήσεις έκλεισαν επί των ημερών σας, ενώ προβλέπονται και άλλα 150.000 λουκέτα, με απώλεια 300.000 θέσεων εργασίας. Στην Ελλάδα συντελείται το 20% του παραεμπορίου ολόκληρης της Ευρώπης και το νόμιμο εμπόριο χάνει έτσι 25 δισ. ευρώ σε τζίρο το χρόνο – και το κράτος 6 δισ.».
Οι επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν ΦΠΑ που δεν έχουν πληρωθεί ακόμα και το πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο, με τα ημίμετρά του, είχε μηδαμινό αποτέλεσμα, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. Το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων βρίσκεται 70% κάτω έναντι του ετήσιου στόχου, ενώ τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις είναι 13 φορές λιγότερα, με ποσά 20 φορές μικρότερα. Η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ έπεσε – 16 δισ. ευρώ λιμνάζουν και κάνουν τους Ευρωπαίους να απορούν».
Ο κ. Σαμαράς τέλος, πρότεινε περαιτέρω μείωση των συντελεστών φορολόγησης και υπέδειξε ως υπόδειγμα την πρωτοβουλία του Βελγίου να περικόψει δραματικά τον ΦΠΑ, έναντι υποχρέωσης των επιχειρήσεων να προβούν σε μειώσεις των τιμών και σε προσλήψεις.

http://www.antinews.gr/2011/04/01/94394/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου