Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ


Γιατί αναστείλαμε τη λειτουργία του Κοιμητηρίου

Η Νέα Δημοτική Αρχή του ενιαίου Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου αναγκάστηκε πριν μερικές εβδομάδες να προχωρήσει στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Κοιμητηρίου που λειτουργούσε στα όρια του Πικερμίου. Στην αναστολή λειτουργίας προχωρήσαμε διότι:

  1. Το Κοιμητήριο λειτουργούσε όλο το προηγούμενο διάστημα παράνομα, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας
  2. Το Κοιμητήριο λειτουργούσε χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασές απαλλοτρίωσης της απαραίτητης έκτασης για το σκοπό αυτό, όπως αυτή έχει εγκριθεί μέσα από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Σαν αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες των υπό απαλλοτρίωση οικοπέδων έχουν προσφύγει εναντίον του Δήμου στα αρμόδια δικαστήρια!

Για όλες αυτές τις άστοχες, επιπόλαιες και παράνομες πράξεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ο Δήμος σήμερα αντιμετωπίζει τις συνέπειες του νόμου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης 18-24 μήνες και έκπτωση του δημάρχου από το αξίωμά του!

Προχωρούμε τις ενέργειες για τη νόμιμη λειτουργία του Κοιμητηρίου

Η Νέα Δημοτική Αρχή προωθεί όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη νόμιμη λειτουργία ενός σύγχρονου Κοιμητηρίου στο Πικέρμι και κινεί εκ νέου όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται από το νόμο για να το πετύχει.

Συγκεκριμένα, η νομοθεσία για την ίδρυση ή την επέκταση υπάρχοντος Κοιμητηρίου προβλέπει την απαίτηση κατάθεσης των παρακάτω δικαιολογητικών:

  1. Σχετική απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου
  2. Σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού
  3. Βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Γεωργίας ότι η έκταση δε δεσμεύεται από απαγορευτικές διατάξεις της δασικής νομοθεσίας
  4. Υδρογεωτεχνική μελέτη, εγκεκριμένη από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας
  5. Μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας, εγκεκριμένη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος
  6. Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, εγκεκριμένη από τα αρμόδια υπουργεία
  7. Ειδική τεχνική μελέτη (περιλαμβάνει τεχνική έκθεση, χάρτες και φωτογραφίες)

Και βεβαίως, όπως ισχύει για κάθε δημόσιο έργο, απαιτείται να έχει ολοκληρωθεί πριν από την κατασκευή η απαλλοτρίωση των σχετικών εκτάσεων και η νόμιμη αποζημίωση των ιδιοκτητών!

Τι δε διέθετε μέχρι σήμερα το Κοιμητήριο Πικερμίου

Όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της η Νέα Δημοτική Αρχή το Κοιμητήριο Πικερμίου δε διέθετε τα 4 από τα 7 απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας. Διέθετε μόνο την απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου, τη βεβαίωση του Υπουργείου Γεωργίας και τη μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας.

Χωρίς να έχει εξασφαλίσει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η προηγούμενη Κοινοτική Αρχή Πικερμίου προχώρησε “εν μία νυκτί” σε περίφραξη ιδιωτικών εκτάσεων και σε προκαταρκτικές εργασίες, χωρίς να έχει ξεκινήσει καν η διαδικασία των απαλλοτριώσεων. Αποτέλεσμα ήταν να προσφύγουν άμεσα στη δικαιοσύνη οι θιγόμενοι ιδιοκτήτες και να ξεκινήσει μια μακρόχρονη και χαμένη για το Δήμο δικαστική διαμάχη. Όλα αυτά εκθέτουν το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου αι ζημιώνουν τους συμπολίτες μας!

Εφαρμόζουμε το νόμο, διασφαλίζουμε τα συμφέροντα των πολιτών

Για τη Νέα Δημοτική Αρχή Ραφήνας-Πικερμίου η επιλογή είναι ξεκάθαρη.

Προχωρούμε στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου φακέλου, που θα περιέχει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και μελέτες, για να εκδοθεί άδεια για τη νόμιμη λειτουργία του Κοιμητηρίου και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία των απαλλοτριώσεων, ώστε να μην υπάρχει καμία εκκρεμότητα!

Το Πικέρμι θα αποκτήσει το δικό του Κοιμητήριο. Θα το αποκτήσει σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία, με σεβασμό στη μνήμη των συμπολιτών μας. Είναι δέσμευση του δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Γιώργου Χριστόπουλου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου