Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Σαμαράς στους κεντροδεξιούς ξένους ηγέτες: Όσο κι αν πιέζετε μόνος κριτής μου οι Έλληνες!




















Καταιγίδα κριτικής δέχτηκε εχθές ο αρχηγός της ΝΔ, στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο πρόεδρος της ΝΔ, πήγε προετοιμασμένος να ακούσει τις ενστάσεις των ξένων αξιωματούχων, καθώς είχε πάρει πρόγευση αυτών τόσο από τις δημόσιες τοποθετήσεις τους όσο και από τις κατ’ ιδίαν επαφές που είχε κατά την πρόσφατη περιοδεία του σε Παρίσι και Βρυξέλλες.

Ωστόσο, η γλώσσα που μεταχειρίστηκαν οι ξένοι συνομιλητές, το αυστηρό ύφος, οι έντονοι διάλογοι και η «κατσάδα» των μεγάλων κεφαλών της Ευρώπης, δεν έδωσαν πολλά περιθώρια ελπίδας ώστε να βρεθεί σημείο επαφής της ΝΔ με τους «ομοϊδεάτες» της ανά την Ευρώπη.

Το δυσμενές κλίμα για την αξιωματική αντιπολίτευση διαφάνηκε ίσως πιο έντονα από την στάση του προέδρου του Γιούρογκρουπ, Ζαν Κλοντ-Γιούνκερ, ο οποίος –αν και δε μετείχε στη σύσκεψη καθώς παραβρίσκονταν σε εκδηλώσεις λόγω της Εθνικής Εορτής του Λουξεμβούργο-, μερίμνησε ώστε να στείλει να το μήνυμα του στον Αντώνη Σαμαρά, δηλώνοντας πως ο τελευταίος θα πρέπει αν χαίρεται που έλειπε ειδάλλως θα του ζητούσε «μετ΄ επιτάσεως να αλλάξει στάση».

«Δε καταλαβαίνω γιατί δε συμφωνείς με τη χώρα σου», φέρεται να είπε στον Αντώνη Σαμαρά η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, χαρακτηρίζοντας μονόδρομο το Μνημόνιο.
«Κομματική» και «κοντόφθαλμη» πολιτική χρέωσε στη ΝΔ ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Εμμανουέλ Μπαρόζο.

Σφυροκόπημα δέχθηκε ο αρχηγός της ΝΔ και από τον πρόεδρο της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρομπάι, αλλά και από τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας με τον οποίο είχε μια χαρακτηριστική, του κλίματος, στιχομυθία:
-Γίρκι Κατάινεν: Τι θα κάνεις αν αύριο γίνεις πρωθυπουργός;
-Αντώνης Σαμαράς: Ότι θα έκανες και εσύ. Αφού το πλάνο Α΄ απέτυχε, θα περάσω στο πλάνο Β

Μόνοι σύμμαχοι και μάλιστα «σιωπηροί», φαίνεται πως ήταν ο Ιρλανδός Πρωθυπουργός, Έντα Κένι και ο αρχηγός του Ισπανικού Λαϊκού Κόμματος, Μαριάννο Ραχόϊ ενώ ανάμεσα σε αυτούς που , σύμφωνα με το Αντώνη σαμαρά «καταλάβαιναν ότι η ΝΔ έχει δίκιο», πρέπει να καταμετρηθεί και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτωρ Όρμπαν, που κατά κάποιους έδωσε και συγχαρητήρια στον πρόεδρο της ελληνικής αξιωματικής αντιπολιτεύσεως.

Η δριμεία κριτική και η αμφισβήτηση δεν πτόησαν πάντως στο ελάχιστον τον Αντώνη Σαμαρά, που έμεινε αμετακίνητος στη θέση του για καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου με στήριξη μόνο ορισμένων άρθρων που θεωρεί απαραίτητα.

«Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε το λάθος.... Ευθύνη μας είναι να το επανορθώσουμε. Κι αυτή είναι η υπέρτατη πολιτική ευθύνη και απέναντι στην Ελλάδα και απέναντι στην Ευρώπη. Γιατί δεν κρίνεται μόνο η τύχη της Ελλάδας...», σημείωσε μάλιστα ο ίδιος, παραδεχόμενος την «κακή» αντιμετώπιση που είχε, λέγοντας πως «ακούστηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις. Παρέμεινα στην άποψη μου ως το τέλος. Κάποιοι καταλάβαιναν ότι έχουμε δίκιο. Οι περισσότεροι επέμειναν στις δικές τους».

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί πάντως πως το μνημόνιο έχει κριθεί από τα αποτελέσματά του και πως ο ίδιος θα κριθεί όταν έρθει η ώρα από τον ελληνικό λαό. Το επιτελείο του μάλιστα εκτιμά πως η συνεπής στάση του αρχηγού της «Συγγρού», δικαιώνεται τόσο από τις δημοσκοπήσεις όσο και από την πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ ενώ αποτιμούν θετικά και τη χθεσινή δύσκολη ημέρα αφού όπως πιστεύουν η σταθερότητα στην υπεράσπιση των θέσεών του –ακόμη και ενώπιον τόσων ξένων ηγετών- δεν μπορεί παρά να του προσφέρει «πόντους», στο εσωτερικό της πατρίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου