Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Σφοδρή αντίδραση Πούτιν στην επέμβαση στην Λιβύη!


Σφοδρότατη αντίδραση για την επίθεση των συμμαχικών δυνάμεων στην Λιβύη εξαπέλυσε ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, με τελευταίες δηλώσεις του. 


Όπως είπε, «το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι ελλιπές και ελαττωματικό, καταστρέφει τα πάντα και θυμίζει μεσαιωνική έκκληση σε σταυροφορία, ουσιαστικά επιτρέπει την εισβολή σε μια κυρίαρχη χώρα».


Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι φυσικά δεν ανταποκρίνεται στα δημοκρατικά κριτήρια το καθεστώς Καντάφι, όμως αυτό δεν δίνει δικαίωμα σε άλλες χώρες να επεμβαίνουν σε εσωτερικές συγκρούσεις. 


«Είναι ολοφάνερο ότι δεν πρόκειται για δημοκρατία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μας επιτρέπεται να επέμβουμε στις εσωτερικές πολιτικές, έστω και ένοπλες συγκρούσεις, από το εξωτερικό, υπερασπιζόμενοι μία από τις πλευρές», δήλωσε κατηγορηματικά. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η Ρωσία δεν υποστήριξε το ψήφισμα του ΟΗΕ γιατί είχε πολλές ενστάσεις.


Γεγονός ωστόσο είναι ότι η Ρωσία δεν έβαλε και βέτο στο ψήφισμα, όπως είχε δικαίωμα ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά προτίμησε την μεσοβέζικη λύση του λευκού. 


Μετά από αυτά, πάντως, εντείνονται οι πληροφορίες ότι υπάρχουν εντονότατες διαφωνίες στο εσωτερικό της ρωσικής κυβέρνησης για τους χειρισμούς στο θέμα της Λιβύης. 


Όπως μάλιστα αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ, το ρωσικό ΥΠΕΞ εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο να ασκηθεί βέτο στο επίμαχο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ και ο Πούτιν φλέρταρε με αυτό το ενδεχόμενο. 


Ωστόσο οι προθέσεις τους προσέκρουσαν στην αντίθεση του προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ που ήταν σχεδόν έτοιμος να υιοθετήσει το δυτικό ψήφισμα για επέμβαση στη Λιβύη. 


Το αποτέλεσμα της εσωτερικής αυτής διαμάχης ήταν να έχουμε ως «μέση λύση» το λευκό στην ψηφοφορία, γεγονός που ωστόσο άναψε το πράσινο φως για να περάσει το ψήφισμα που προώθησαν η Βρετανία, η Γαλλία και φυσικά οι ΗΠΑ.
 
http://24gr.blogspot.com/2011/03/blog-post_2982.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου