Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

«Βέτο» Μπιρμπίλη στην πώληση της ΔΕΗ!


Η υπουργός Περιβάλλοντος , Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη με συνέντευξη της στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ» τάσσεται κατά της πώλησης της ΔΕΗ την συγκεκριμένη χρονική περίοδο . Όπως επισημαίνει η κ. Μπιρμπίλη σημαντικό ζήτημα για την κυβέρνηση είναι η αναδιοργάνωση της επιχείρησης έτσι ώστε να καταστεί ανταγωνιστική και να εκσυγχρονιστεί, ενώ η ύφεση στον ενεργειακό κλάδο καθιστά υποτιμημένη την αξία της εταιρείας χρηματιστηριακά. «Θεωρώ λοιπόν ότι δεν ενδείκνυται ως χρόνος προβληµατισµού για τη διάθεση πακέτου µετοχών της επιχείρησης» συμπληρώνει η κ. Μπιρμπίλη.

Την ίδια άποψη εκφράζει για βασικά δίκτυα όπως αυτά των υδάτων και του φυσικού αερίου για τα οποία η υπουργός δηλώνει ότι «είναι καλό ο έλεγχος να ανήκει στο Δηµόσιο ώστε όταν βγούµε από την κρίση να έχουµε µια στρατηγική υποδοµή για να δηµιουργήσουµε την προοπτική της ανάπτυξής µας».

Για το Ελληνικό η Τίνα Μπιρμπίλη επισημαίνει ότι πρόκειται για µια από τις πιο προνομιακές ευρωπαϊκές εκτάσεις και ότι αποτελεί πρόκληση για την κυβέρνηση γη σωστή αξιοποίηση του. Ακόμη παρατηρεί πως το σχέδιο πρέπει να περιλαμβάνει τη δηµιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου και τη διάθεση εκτάσεων για πράσινο σε υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας.

Τέλος για τις επιθέσεις που δέχεται από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αποφεύγει, όπως λέει, να συνεισφέρει στο «σίριαλ» και χαρακτηρίζει µίζερες προσεγγίσεις εκείνες που προωθούν την οικοδόμηση κάθε σπιθαµής γης.
 
Πηγή: newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου