Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Μια ανάσα από την τελική επικράτηση ο Καντάφι,οι δυνάμεις του μπήκαν στη Βεγγάζη!



Στα δυτικά προάστια της Βεγγάζης έχουν μπει πλέον οι δυνάμεις που πρόσκεινται στο Λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, ενώ ξένα πρακτορεία μεταδίδουν ότι κοντά την πόλη έχει καταπέσει φλεγόμενο ένα αεροσκάφος. Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό εάν πρόκειται για αεροσκάφος της αεροπορίας του Καντάφι.

Εντωμεταξύ, μαχητικό αεροσκάφος βομβάρδισε το πρωί περιοχή της νοτιοδυτικής Βεγγάζης, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ εκρήξεις ακούγονταν και κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί εάν επρόκειτο για βομβαρδισμούς ή για πυρά αντιαεροπορικών συστοιχιών.

Κάτοικος της Βεγγάζης τον οποίο επικαλείται το Reuters δήλωσε για τις εκρήξεις και για το μαχητικό αεροσκάφος που ακούσθηκαν στη Βεγγάζη ότι οι δυνάμεις του Καντάφι βομβαρδίζουν το προπύργιο των αντικαθεστωτικών δυνάμεων.

Πάντως, το καθεστώς της Τρίπολης κατηγόρησε τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις ότι παραβιάζουν την κατάπαυση του πυρός με επιθέσεις εναντίον των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων στην περιοχή Αλ Μαγκρούν, περίπου 80 χλμ νοτίως της Βεγγάζης.

Σύμφωνα με το Λίβυο υφυπουργό Εξωτερικών, «ο στρατός δεν επιχειρεί εναντίον τους για να μην παραβιάσει την κατάπαυση του πυρός που κήρυξε χθες η Τρίπολη». Ωστόσο, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η κατάπαυση του πυρός δεν τηρείται από το καθεστώς (τι άλλο θα υποστήριζαν αφού αυτοί είναι οι πρώτοι που θέλουν να τον ρίξουν για τα πετρέλαια, αλλά βλέπουν ότι δεν τους βγαίνει το game!).

Το τηλεοπτικό δίκτυο al Jazeera μετέδωσε ότι ο Λίβυος ηγέτης, Μουάμαρ Καντάφι δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την απόφαση του ΟΗΕ για τερματισμό της βίας στη Λιβύη, κάνοντας λόγο για «ωμή» και «αποικιοκρατική» προσέγγιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου