Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Επιτρέπονται οι εικόνες στα σχολεία σύμφωνα με τελεσίδικη απόφαση του ΕΔΑΔ!


ΠΑΡΙΣΙ. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάνθηκε χθες τελεσίδικα αναφορικά με το επίμαχο ζήτημα των Εσταυρωμένων στις αίθουσες των δημόσιων σχολείων της Ιταλίας. 
Σύμφωνα με το ΕΔΑΔ, οι Εσταυρωμένοι στις αίθουσες δεν παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των άθεων ή αλλόθρησκων μαθητών. Η απόφαση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς έχει τη μορφή νομολογίας και ως εκ τούτου θα μπορεί να εφαρμοστεί και στα 47 κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2009 το ΕΔΑΔ είχε κάνει δεκτή την προσφυγή της Ιταλίδας μητέρας Σόλι Λάουτσι, κρίνοντας ότι η παρουσία σταυρών στα σχολεία «αντιβαίνει στο δικαίωμα των γονέων να εκπαιδεύουν τα παιδιά τους, σύμφωνα με τις δικές τους πεποιθήσεις». Η κυβέρνηση της Ιταλίας άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης και το ΕΔΑΔ αποφάσισε οριστικά ότι οι Εσταυρωμένοι πλέον επιτρέπονται.
 
Strasbourg - The European Court for Human Rights has ruled Italy has the right to have crucifixes in the country's schools. The sentence passed by the Grande Chambre, with 15 votes in favour and two against, overturns the sentence dated November 3rd 2009, which had found Italy guilty of violating religious freedom, following an appeal presented by Sole Lautsi, an Italian citizen of Finnish origin. The judges established that there is nothing to prove that students are allegedly influenced by the presence of the crucifix in classrooms.

http://taxalia.blogspot.com/2011/03/blog-post_6626.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FnJOIs+%28TaXalia%3A+Macedonia%27s+Nr.1+blog%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου