Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

"Τα έσπασαν" Παπανδρέου-Βενιζέλος - Θα λύσουν τις διαφορές τους στο Εθνικό Συμβούλιο




Η σύγκρουση αναμένεται να είναι μετωπική και με απρόβλεπτες συνέπειες για τη συνοχή του ΠΑΣΟΚ!

Όλα ξεκίνησαν νωρίτερα όταν Παπανδρέου και Βενιζέλος μίλησαν 2 φορές στο τηλέφωνο χωρίς όμως να τα βρούν, αφού ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να μην αποδέχθηκε σε πρώτη φάση την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για εσωκομματικές εκλογές στις 11 ή 18 Μαρτίου. 

Τα τηλεφωνήματα έγιναν με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και ο Γ. Παπανδρέου δεν άλλαξε ούτε κόμμα αυτά που είχε να προτείνει. Το δεύτερο έγινε λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Όμως και ο κ. Βενιζέλος φάνηκε αμετακίνητος και έτσι όλα παραπέμπονται στο διήμερο του Εθνικού Συμβουλίου όπου αν ο κ. Βενιζέλος και οι συν αυτώ επιμείνουν στη θέση τους, τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με όλους τους υπόλοιπους. Μια περίπτωση υπάρχει να μην συμβεί αυτό. Οι κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος να κάνουν αμφότεροι ένα βήμα πίσω και να αλλάξουν στο τέλος τη στάση τους. 

Το Πολιτικό Συμβούλιο ξεκίνησε λίγο πριν τις 5 και ολοκληρώθηκε μόλις 50 λεπτά αργότερα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε και επισήμως την εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ πριν από τις εθνικές εκλογές και αφού ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το PSI.

Επίσης, επανέλαβε ότι ΔΕΝ θα είναι ούτε υποψήφιος Πρόεδρος, ούτε πρωθυπουργός.

Οι "βενιζελικοί" (Σαλαγιάνης, Αντωνίου, Κυκουλόπουλος...) δεν τοποθετήθηκαν αφού θα δώσουν τη μάχη για "εκλογή προέδρου εδώ και τώρα" στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Τελικά, αποφασίστηκε η εκλογή νέου Προέδρου του Κινήματος να γίνει με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία του καταστατικού για ανάδειξη από τη βάση και οι κάλπες να στηθούν πριν από τις εθνικές εκλογές, αλλά μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την ανταλλαγή των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου (PSI).

Επίσης αποφασίστηκε η διεξαγωγή Συνεδρίου τον προσεχή Ιούνιο, καθώς να προηγηθεί, πριν από τις εκλογές, προγραμματική συνδιάσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου