Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Πρώτη ήττα για την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ


Πραγματοποιώντας απογοητευτική εμφάνιση η Εθνική γνώρισε την πρώτη της ήττα στο φετινό Ευρωμπάσκετ από τα Σκόπια με 58-72.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παρουσίασε τα ίδια προβλήματα που εμφάνισε και στα δυο πρώτα του παιχνίδια στη Λιθουανία κόντρα σε Βοσνία και Φινλανδία, μόνο που αυτή τη φορά ο αντίπαλος είχε μεγαλύτερη ποιότητα και έτσι κατάφερε να πάρει τη νίκη.
Ακόμα και ένας παίκτης μόνος του ήταν αρκετός, όπως αποδείχθηκε, για να κάνει τη ζημιά στους παίκτες του Ηλία Ζούρο, καθώς ο Μπο Μακάλεμπ με 25 πόντους διέλυσε κάθε αμυντικό σύστημα για την Εθνική. Ο Αμερικανός πολιτογραφημένος Σκοπιανός πλέι μέικερ κάθε φορά που η ομάδα του κολλούσε, ήταν εκεί για να δώσει τη λύση. Πότε με σουτ πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, πότε με διεισδύσεις, κερδίζοντας και πάμπολλα φάουλ κατάφερε να ολοκληρώσει την καταστροφή του ελληνικού συγκροτήματος, που δεν βρήκε ούτε μια απάντηση στο παιχνίδι του.
Η Εθνική, βέβαια, είχε άλλο σοβαρότερο πρόβλημα να ξεπεράσει, το οποίο δεν ήταν άλλο από την αδυναμία της στο σκοράρισμα από την περιφέρεια. Σχεδόν όλα τα σουτ των Ελλήνων διεθνών πίσω από τα 6,75μ βρήκαν σίδερο και κατά συνέπεια η μπάλα πήγαινε συνεχώς μέσα στο καλάθι. Οι Σκοπιανοί ήταν καλά διαβασμένοι και παίζοντας ζώνη 2-3 (και ενίοτε «βρώμικα»), έδεσαν αμυντικά τους αντιπάλους τους.
Εκμεταλλευόμενοι την ελληνική αφλογιστία, οι παίκτες του Μάριν Ντοκουζόφσκι ξέφυγαν για πρώτη φορά στο σκορ στην τρίτη περίοδο με τη διαφορά να φτάνει στο +8 (42-50 στο 28'), ενώ το δεύτερό τους ξέσπασμα στο τέταρτο δεκάλεπτο αποδείχτηκε και το πλέον καθοριστικό. Ο Ξανθόπουλος είχε μειώσει στον πόντο (49-50), όταν ένα σερί επτά πόντων από τον Μακάλεμπ έδωσε το έναυσμα για την επικράτηση των Σκοπιανών.
Η διαφορά πέρασε τους δέκα πόντους και παρότι ο Βασιλειάδης με τρίποντο μείωσε προσωρινά στους -8 (53-61), οι αντίπαλοι της Εθνικής συνέχισαν να βλέπουν το καλάθι σαν βαρέλι και δεν επέτρεψαν ξανά στους διεθνείς μας να τους απειλήσουν.
Αν είχε κερδίσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα είχε σφραγίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Τώρα, όμως, μπαίνει σε περιπέτειες, κυρίως όσον αφορά την πρωτιά στον όμιλό του, που θα του δώσει πλεονέκτημα εν όψει της συνέχειας του τουρνουά.
Τα δεκάλεπτα: 18-16, 29-30, 47-50, 58-72
Ελλάδα (Ηλίας Ζούρος): Ξανθόπουλος 2, Μπουρούσης 10 (10 ριμπ.), Ζήσης 9 (8 ριμπ.), Βασιλειάδης 3, Καλάθης 7, Φώτσης 16, Παπανικολάου 1, Μαυροειδής 1, Μπράμος, Κουφός 3, Σλούκας, Καϊμακόγλου 6
ΠΓΔΜ (Μάριν Ντοκουζόφσκι): Ιλιέφσκι 6, Σοκόλοφ, ΜακΚάλεμπ 27, Β. Στογιανόφσκι, 3 Ντ. Στογιανόφσκι 3, Σιμονόφσκι, Γκετσέφσκι 11, Αντιτς 12 (8 ριμπ.), Τσεκόφσκι 11, Σαμαρτζίσκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου