Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Horst Reichenbach: τοποτηρητής του Δ’ Ράιχ στην Ελλάδα!


Στην κατοχική κυβέρνηση του Τσολάκογλου οι Γερμανοί είχαν τοποθετήσει τοποτηρητή του Γ’ Ράιχ για την Ελλάδα τον Γερμανό Dr. Günther Altenburg. Αυτός ήταν υπεύθυνος να ελέγχει την συνεργαζόμενη με τους Γερμανούς Ελληνική κατοχική κυβέρνηση για τα πολιτικά και οικονομικά θέματα. Αντίστοιχα, στην τωρινή κατοχική κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έχουμε τοποτηρητή ή πρωθυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ τον Γερμανό Horst Reichenbach. 

Ο ρόλος του Horst Reichenbach  είναι να ελέγχει και να κατευθύνει την Ελληνική οικονομία, δηλαδή να διοικεί οικονομικά την χώρα κατά την βούληση των ευρωπαίων εταίρων πιστωτών-τοκογλύφων. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι όταν κάποιος σε διοικεί οικονομικά σε ελέγχει ολοκληρωτικά. Ποιός εκχώρησε το δικαίωμα της διοίκησης της χώρα μας στον Γερμανό Horst Reichenbach; Όχι φυσικά ο Ελληνικός λαός. Εμείς ποτέ δεν ψηφίσαμε ούτε εξουσιοδοτήσαμε τον Γερμανό Horst Reichenbach να διοικήσει την Ελλάδα. Μπορεί να πείτε ότι η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και πρωθυπουργό, αλλά όπως ανέφερα στην αρχή και στην κατοχή υπήρχε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Τσολάκογλου και με αρκετούς υπουργούς.

Παρακυβέρνηση ή Κυβέρνηση;

Όπως κομψά αναφέρεται στις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Horst Reichenbach έχει διοριστεί από τον πρόεδρο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο επικεφαλής πολυπληθούς ομάδας στο πλαίσιο της Επιτροπής για την παροχή τεχνικής βοήθειας (σικ) προς την Ελλάδα. Η ομάδα αυτή θα συνεργαστεί στενά με την Ελληνικές αρχές και άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. ώστε να επιτευχθεί η πιστή εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής (βλέπε μεσοπρόθεσμο) της ΕΕ και του ΔΝΤ και να διαχειριστεί την απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων.

Οι εργασίες του Horst Reichenbach θα αρχίσουν τον Σεπτέμβρη του 2011 και θα υποβάλλει τριμηνιαίες εκθέσεις προόδου στην Επιτροπή των Βρυξελλών. Η έδρα θα είναι τις Βρυξέλλες ενώ στην Αθήνα θα λειτουργούν γραφεία,  θα υπάρχει μόνιμη εγκατεστημένη ομάδα επικοινωνίας και υποστήριξης. Εμπειρογνώμονες θα έχουν το δικό τους χαρτοφυλάκιο και θα εργάζονται επί τόπου (π.χ. στα υπουργεία)!

Το γενικό συντονισμό των εργασιών της θα έχει ο Επίτροπος Φινλανδός Όλι Ρεν, ο οποίος θα αναφέρεται στον Πρόεδρο της Επιτροπής και στους αρμόδιους Επιτρόπους, συμπεριλαμβανομένων των Επιτρόπων που είναι αρμόδιοι για την περιφερειακή πολιτική και την απασχόληση, τις κοινωνικές υποθέσεις και την κοινωνική ένταξη.

Ο κύριος ρόλος είναι:

- να εντοπίζει και να συντονίζει με τη συμβολή άλλων κρατών μελών (βλέπε Γερμανία) την βοήθεια που η Ελλάδα χρειάζεται ώστε να ανταποκριθεί στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προσαρμογής ΕΕ/ΔΝΤ
- να συνδράμει τις αρμόδιες ελληνικές αρχές στον καθορισμό των λεπτομερειών για το είδος της τεχνικής βοήθειας που θα παρασχεθεί
- να προτείνει λύσεις με στόχο την επιτάχυνση της απορρόφησης ευρωπαϊκών πόρων
- να ενημερώνει με την υποβολή τριμηνιαίων εκθέσεων προόδου την Επιτροπή και τις ελληνικές αρχές.

Δηλαδή θα μας λένε τι βοήθεια χρειαζόμαστε (εμείς δεν ξέρουμε, αυτοί γνωρίζουν το καλό μας), θα καθορίζουν τις λεπτομέρειες για το πώς θα δίνεται η βοήθεια (μεγάλη ευσπλαχνία, θα τα δίνουν εκεί που θέλουν), θα προσέχουν να μη καθυστερεί η διακίνηση των χρημάτων και θα μας ενημερώνουν τι έγινε το τρίμηνο που πέρασε (πάλι καλά!).

Αυτόν τον Σεπτέμβρη ο Horst Reichenbach δεν θα φοράει την στολή του Γ’ Ράιχ όπως ο Γερμανός ομοεθνής του Dr. Günther Altenburg την εποχή του ’40, ούτε οι κατ΄ ευφημισμόν «εμπειρογνώμονες». Σήμερα φορούν τη στολή με το σήμα της Ε.Ε. Η Ελλάδα παραδόθηκε σιδηροδέσμια στο  Δ’ Ράιχ και η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου συμπεριφέρεται ως κυβέρνηση συνεργατών των ξένων δυνάμεων κατοχής της πατρίδας μας.

ΤΟ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου