Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

"Αυτόν τον ουρανό δε μπορείτε να μας τον πάρετε!",με μαύρα περιβραχιόνια οι εκπαιδευτικοί στις παρελάσεις!



Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και των εκπαιδευτικών της ΟΛΜΕ για τα «μαύρα περιβραχιόνια» στις μαθητικές παρελάσεις εν όψει του εορτασμού της Εθνικής Επετείου.

Η αρχή έγινε με αφορμή την απόφαση της ΟΛΜΕ να καλέσει τους εκπαιδευτικούς να φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια στις παρελάσεις. Παράλληλα το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ αποφάσισε να συνταχθεί «κείμενο που θα επικαιροποιεί το περήφανο «όχι» του ελληνικού λαού και τη μεγαλειώδη αντίσταση στη σημερινή συγκυρία», προκειμένου να διαβαστεί στις σχολικές εορτές.

«Όσο δύσκολο κι αν φαίνεται πρέπει να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Να πούμε ξανά όχι! Δεν θα περάσουν. Κάθε γενιά και κάθε εποχή καλείται να διακηρύξει και να υπερασπιστεί τα δικά της «όχι». Εμείς σήμερα καλούμαστε να πούμε «όχι» στην εξαθλίωση, στην εκποίηση του εθνικού πλούτου, στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, στην καταρράκωση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, στην κατάργηση των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων. Να πούμε «όχι» σε κάθε πολιτική που στηρίζει εκμεταλλευτικές σχέσεις και άνομα συμφέροντα. "Ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος, μα το έπαθλό του αξίζει κάθε θυσία. Και το έπαθλο αυτό θα είναι μια Νέα Ελλάδα, ελεύθερη και ανεξάρτητη, κτήμα του λαού της". Το μήνυμα αυτό απευθύνεται και στην Ελλάδα του σήμερα. Φωτίζει το δρόμο για μια Νέα Ελλάδα, ανεξάρτητη, δημοκρατική και αυτάρκη, μια Ελλάδα της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης της προόδου και της ευημερίας» υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ.

Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Παιδείας απαντώντας έκανε λόγο για ενέργειες «που αποσκοπούν στην δημιουργία τηλεοπτικών εντυπώσεων και μόνο» και καλεί τους εκπαιδευτικούς να δείξουν σεβασμό στον εορτασμό της επετείου.

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με αφορμή ανακοινώσεις που κάνουν λόγο για σχεδιασμένες ενέργειες με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, καλεί όλους να επιδείξουν το δέοντα σεβασμό στον εορτασμού της Επετείου» σημειώνει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

«Η συνδικαλιστική ηγεσία των καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιδιώκει και προαναγγέλλει ενέργειες που αποσκοπούν στη δημιουργία τηλεοπτικών εντυπώσεων και μόνο. Η ιστορία πρέπει να είναι σεβαστή από όλους και η απόδοση τιμής δεν μπορεί να γίνεται θέαμα για τις κάμερες και παιχνίδι για το μικροκομματικό ανταγωνισμό» καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Για να «έρθει» αργότερα ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ και να απαντήσει στο υπουργείο σχετικά με την στάση της ΟΛΜΕ στις μαθητικές παρελάσεις (σ.σ. μαύρα περιβραχιόνια), αλλά και για το συσχετισμό των μηνυμάτων του 40 και του σήμερα, αναφέροντας ότι «γιατί η ηγεσία του υπουργείου ενοχλείται από την αντίδραση των εκπαιδευτικών ; Επειδή καλούνται να εκφράσουν τη οργή και την αγανάκτησή τους για την πολιτική κυβέρνησης και τρόικας ;

Πολιτική που όχι μόνο καταστρέφει τη δημόσια εκπαίδευση και μεταφέρει σε συνθήκες Μεσαίωνα τα εργασιακά δικαιώματα όλων, αλλά και διαλύει όλα τα κοινωνικά αγαθά και ξεπουλά τον πλούτο της χώρας, την οποία παρέδωσαν οι σημερινοί μας κυβερνήτες στις πολιτικές των ισχυρών της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.» και καταλήγει στην ίδια νακοίνωση ο Θ. Κοτσιφάκης : «Εμείς, μαζί με όλο το λαό, θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε με κάθε ειρηνικό τρόπο και μέσο σε αυτή την πολιτική και σύντομα θα την ανατρέψουμε. Αυτό τον ουρανό δεν μπορείτε να μας τον πάρετε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου