Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Γιατί οι νέοι πρέπει να στηρίξουν το Βασίλη Κικίλια!


Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010, ώρα 20:30... Χώρος το δροσερό, μα παραταύτα ιδιαίτερα ζεστό, κτήμα Ορίζοντες στην περιοχή του Κορωπίου και σκοπός της συνάροισής μας εκεί ένας και μοναδικός: να γνωρίσουμε όλοι μας από κοντά την υποψηφιότητα του Βασίλη Κικίλια για την περιφέρεια της Αττικής.
Παρόντες πολλά επώνυμα και ανώνυμα στελέχη της τοπικής κοινωνίας της Ανατολικής Αττικής. Στην πρώτη σειρά οι βουλευτές της περιφέρειας Γιώργος Βλάχος, Θανάσης Μπούρας και Νίκος Καντερές μαζί με την πολιτευτή Δήμητρα Ράπτη. Δίπλα τους ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λεωνίδας Κουρής με τον αντινομάρχη Βαγγέλη Ράπτη, ο πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γάκης Μάκης και πλήθος νυν και υποψηφίων δημάρχων/συμβούλων από πολλούς δήμους της περιοχής.
Πολλά έχουν ακουστεί για αυτή την υποψηφιότητα του Βασίλη Κικίλια. "Είναι νέος, δίχως μεγάλη εμπειρία" είπαν πολλοί, "είναι μεγάλο το βάρος για να το επωμιστεί κάποιος τόσο φρέσκος στο στίβο της πολιτικής" είπαν άλλοι...είναι οι ΙΔΙΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ όμως που εδώ και καιρό απαιτούσαν από τον αρχηγό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Α.Σαμαρά να βάλει βαθιά το μαχαίρι και να προχωρήσει σε ρήξεις και τομές άνευ προηγουμένου στην παράταξη!
Άραγε είναι ποτέ δυνατόν οι ίδιοι άνθρωποι να κραυγάζουν ηχηρά για ανανέωση και όταν τους την προσφέρεις να παραμένουν διστακτικοί ως προς το πώς πρέπει να την εντιμετωπίσουν; Κι όμως, κατ'αρχήν ένας δισταγμός ήταν προφανής σε αρκετούς από τους παρεβρισκόμενους στο ακροατήριο της συνάντησης. Μιας συνάντησης που έκρυβε ένα μεγάλο διακύβευμα για το Βασίλη: να πείσει μερικούς από τους πλέον δύσπιστους ακροατές για την αξία,τα πιστεύω,το σχέδιό του!
Το καλωσόρισμα από τον πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ. Μάκη Γάκη έβαλε λίγο στο κλίμα το ακροατήριο, αλλά όλοι περίμεναν με ανυπομονησία να πάρει ο υποψήφιος περιφερειάρχης το μικρόφωνο για να διατηρήσουν ή απεμπολήσουν κάθε δισταγμό τους. Και ναι, η κρίσιμη ώρα έφτασε..."Έχω ετοιμάσει έναν πραγματικά πολύ εμπεριστατωμένο λόγο εδώ στο φάκελο να σας διαβάσω" ξεκίνησε ο Βασίλης, "αλλά αποφάσισα να μην τον πω"."Θα σας πω αυτά που νοιώθω και έρχονται στο μυαλό μου κοιτάζοντάς σας"!
Στη συνέχεια όλα εξελίχθηκαν όπως κανένας δεν περίμενε! Λιτός, άμεσος, περιεκτικός, σαφής σε κάθε του λέξη ο Βασίλης Κικίλιας έδειξε σε έναν έναν τους παρεβρισκόμενους πώς το όραμα μπορεί να μετατραπεί σε στοχευμένες δράσεις, πώς η οικονομική κρίση μπορεί να εξελιχθεί σε υπομόχλιο ανάπτυξης αντί ταφόπλακα για την περιφέρειά μας.
Ο λόγος του ήταν ζεστός και μεστός... δεν ήταν λόγος πολιτικού (όπως κι ο ίδιος άλλωστε με περίσσιο χιούμορ παρατήρησε!), αλλά ήταν λόγος γνήσιος και ανθρώπινος! Ο λόγος ενός νέου και μορφωμένου ανθρώπου με όραμα προσφοράς στον τόπο μας, που με κινήσεις των χεριών και απλά λόγια προσπαθούσε (και κατάφερνε!) να κάνει καθέναν συμμέτοχο στο πάθος του!
Ε ναι λοιπόν, αυτό το νέο άνθρωπο με το τόσο πάθος και την αφοσίωση στο έργο του που αντικρύσαμε εκείνο το βράδυ στο Κορωπί αξίζει να τον στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Είναι μια υποχρέωση για εμάς τους νέους να δείξουμε σε όλον τον κόσμο πώς το πάθος της νιότης που μας διακατέχει μπορεί να γίνει έργο και προσφορά στον τόπο μας!
Να μεταφέρουμε λοιπόν σε όλους τους συμπολίτες μας τη μεγάλη είδηση: οι νέοι είναι εδώ για να φέρουν ξανά τον πολίτη κοντά στην πολιτική! Με όπλο τα όνειρά μας και συμπαραστάτη το Βασίλη Κικίλια να διαγράψουμε εκείνες τις σελίδες που ταύτισαν την ενασχόληση με τα κοινά με πτέσμα (ενίοτε κακούργημα) και να γράψουμε νέες σελίδες δημιουργίας.
Από το λόγο του δεν έλειψαν οι πολλές φιλοφρονήσεις προς το πρόσωπο του νομάρχη μας Λ.Κουρή και η βραδιά έκλεισε με πλήθος εναγκαλισμών του Βασίλη Κικίλια με όλους τους παριστάμενους που δεν έλεγαν να φύγουν προτού να έχουν την ευκαιρία να τον αγκαλιάσουν και να του ευχηθούν "Καλή επιτυχία Βασίλη!".
Σε όλους λοιπόν τους αμφισβητίες που λένε "Γιατί ναι;" εμείς ξεκάθαρα απαντούμε "Γιατί όχι;". Γιατί ο Βασίλης Κικίλιας που είδαμε απλά μπορεί και το αξίζει!

Δημήτρης Καραγεωργίου
Γεν.Γραμματέας Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Ραφήνας-Πικερμίου
Αντιπρόεδρος Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Νοτιοανατολικής Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου