Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Δυναμική παρέμβαση της ΟΝΝΕΔ Ραφήνας-Πικερμίου: "Λίγος" ο κος Κεχαγιόγλου για δήμαρχος Ραφήνας, απαιτούμε λύση στο μεταφορικό μας πρόβλημα εδώ και τώρα!

Η ΟΝΝΕΔ Ραφήνας-Πικερμίου, ως οργάνωση που αφουγκράζεται πάντα τα πραγματικά προβλήματα του τόπου μας, έστειλε την ακόλουθη επιστολή στον επί 16 ολόκληρα χρόνια δήμαρχο Ραφήνας κο Α.Κεχαγιόγλου, ο οποίος προφανώς ακόμη δεν τα έχει εντοπίσει(!) και αντιμετωπίσει ή επίτηδες κλείνει τα μάτια σε αυτά:


Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

    Είμαστε όλοι μας (όπως άλλωστε κι εσείς!) κάτοικοι του Δήμου Ραφήνας -παλαιού και νέου- και για τη μετακίνησή μας προς το εγγύς "κλεινόν άστυ" των Αθηνών για την εργασία, τις σπουδές, τις αγορές ή την ψυχαγωγία μας χρησιμοποιούμε καθημερινά τα κεωφορεία του ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ.
    Όπως πιθανώς γνωρίζετε (ή μήπως όχι;), τα προβλήματα είναι πολλά και σε καθημερινή βάση! Οι καθυστερήσεις, ο κακός σχεδιασμός στον όποιο "προγραμματισμό" των δρομολογίων, η εμφανιζόμενη αναίδεια του προσωπικού, η κακή κατάσταση σε αρκετά από τα λεωφορεία που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές μας και επιτείνει την ταλαιπωρία μας, φυσικά και το δυσβάσταχτο κόστος του εισιτηρίου για τον οποιονδήποτε μεταφερόμενο στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά των "υπηρεσιών" που προσφέρει το μονοπωλειακό "καθεστώς" του ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ.
    Μόνιμες είναι οι δυσχέρειες και τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο επιβάτης, ιδίως αν είναι αναγκασμένος να μετακινείται με ΚΤΕΛ από και προς την εργασία του ή τη σχολή που φοιτά σε καθημερινή βάση! Επιπλέον, πολλοί είναι οι συνεπιβάτες και συμπολίτες μας που ενώ αντιμετωπίζουν τα παραπάνω προβλήματα, λόγω απογοήτευσης για τη δεδομένη και επαναλαμβανόμενη μη ανταπόκριση των τοπικών αρχών, έχουν πάψει πλέον να αντιδρούν μη διεκδικώντας την καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών που τους αξίζει!
    Το αποτέλεσμα είναι προβλέψιμο και γνωστό. Η ολοκληρωτική απαξίωση των λεωφορείων μεταφοράς του ΚΤΕΛ από το σύνολο των πολιτών (κυρίως από τους σπουδάζοντες νέους και εργαζόμενους εκτός του Δήμου Ραφήνας) και εν γένει από όλους όσους χρειάζονται τα λεωφορεία για την καθημερινή μετακίνησή τους. Έτσι, οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες και οδηγοί, υιοθετώντας μια μίζερη δημοσιο-υπαλληλίστικη νοοτροπία, απαξιώνουν μόνοι τους το προϊόν τους βγαίνοντας ζημιωμένοι ΚΑΙ οι ίδιοι...Γι'αυτούς όμως είναι επιλογή τους, για τους συμπολίτες μας κι εμάς όχι!
   Ως εδώ όμως! Πρέπει να δοθεί λύση άμεσα στο πρόβλημα των μετακινήσεων στην περιοχή μας! Ειδικά στις δύσκολες μέρες που διανύουμε ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να δοθεί έμφαση στο πρόβλημα αυτό και να ασχοληθεί κάποιος φιλότιμα με την προσπάθεια επίλυσής του! Για πείτε μας την αλήθεια κύριε δήμαρχε, έχετε ασχοληθεί μήπως καθόλου κατά τη διάρκεια των τεσσάρων(!) συνεχόμενων θητειών σας στη θέση του Δημάρχου Ραφήνας με το θέμα αυτό;
    Υποσχέσεις και μεγαλεπήβολα σχέδια, μαζί με προπαγανδιστικές προεκλογικές κορώνες, έχουμε ακούσει πολλά...ακόμη περιμένουμε την Αττική Οδό και τον Προαστιακό σιδηρόδρομο στην πόλη μας, έργα που θα εξυπηρετήσουν ιδιαίτερα όλους τους συμπολίτες μας κι εμάς (καθώς και όλους τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που κάνουν χρήση του λιμένος Ραφήνας ετησίως για τις μετακινήσεις τους με πλοίο!) αλλά δε μαθαίνουμε καν ενθαρρυντικά νέα για την εξέλιξή τους!
    Πού είναι αλήθεια το κράτος πρόνοιας για τους πολίτες του ιστορικού αυτού τόπου, που οποιαδήποτε μέριμνα για αυτούς έχει γίνει "όνειρο θερινής νυκτός" τελευταία; Και πού είναι άλλωστε ο δήμαρχος πρόνοιας για το Δήμο μας/του, που τίμησαν πολλοί συμπολίτες μας με την ψήφο τους για τόσες συνεχόμενες θητείες; Έχετε παρέμβει κάπου για να διορθώσετε τα αναφερόμενα "κακώς κείμενα", έστω και διεκδικώντας πρόσκαιρη λύση; Ή μήπως δε θελήσατε ποτέ να έρθετε σε ρήξη με όσους εξυπηρετούνται από αυτή την κατάσταση;
    Θα μπορούσατε να είχατε διεκδικήσει και πετύχει σχετικά εύκολα την ένωση Ραφήνας-Αθήνας με λεωφορεία του ΟΑΣΑ, όπως η γραμμή 305 που καταλήγει στον Άγιο Νικόλαο Αρτέμιδος! Υπάρχει άλλωστε για εμάς τους κατοίκους Ραφήνας-Πικερμίου το ακλώνητο επιχείρημα της μαζικής χρήσης του λιμανιού μας. Προφανώς το αμελήσατε...κρίμα για τον τόπο μας, κρίμα για εμάς, κρίμα και για όλους τους συμπολίτες μας και νέους σαν εμάς!

Με εκτίμηση,
Το συμβούλιο και τα μέλη της
ΟΝΝΕΔ Ραφήνας-Πικερμίου


Η επιστολή μας αυτή δημοσιεύτηκε και στο φύλλο 394 της εφημερίδας "Επταήμερο Ανατολικής Αττικής"  (Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου) και προκάλεσε αίσθηση για την αμεσότητα και τη δυναμική της στο σύνολο της περιφέρειάς μας, δίνοντας το έναυσμα για ανάλογες επεμβάσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου