Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ερώτηση στη Βουλή από το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ.Νίκο Καντερέ προς την Υπουργό Περιβάλλοντος για το Ρέμα Βαλανάρη στο Πικέρμι!

Ερώτηση στην Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρία Τίνα Μπιρμπίλη για την κατασκευή νέων φραγμάτων ανάσχεσης και αντιστήριξης στο Ρέμα Βαλανάρη, κατέθεσε ο Βουλευτής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Καντερές.

Ο κ. Καντερές, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, επισήμανε ότι: «μετά την μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή και την απώλεια ενός από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής από τις περσινές πυρκαγιές της Βορειανατολικής Αττικής, εξακολουθεί να υφίσταται ανησυχία στους κατοίκους για τα έργα αποκατάστασης και προστασίας από τις πλημμύρες των περιοχών που βρίσκονται στους πρόποδες των βουνών. Η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, με τις τεχνικές της υπηρεσίες, προχώρησε ήδη από πέρυσι σε αυτοψία και κατέθεσε σχετικές προτάσεις έργων και παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των κινδύνων. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχουν δρομολογηθεί όμως τα αναγκαία μέτρα!»

Θυμίζουμε ότι, ένα από τα βασικά έργα αφορά τη Λεκάνη Απορροής Ρέματος Ραφήνας. Αυτή περιλαμβάνει τα ρέματα που διαρρέουν τους Δήμους - Κοινότητες Γέρακα, Ανθούσας, Παλλήνης, Πικερμίου, Σπάτων και Ραφήνας. Το ορεινό τμήμα των λεκανών απορροής των υπ' όψη ρεμάτων έχει καεί σε σημαντικό ποσοστό, με συνέπεια την αύξηση των αναμενόμενων παροχών στο ρέμα Ραφήνας.

Ο κύριος Καντερές τόνισε επίσης, ότι: «πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία από πλημμύρες των περιοχών που βρίσκονται στους πρόποδες των βουνών. Πέραν του καθαρισμού και της συντήρησης των υφιστάμενων φραγμάτων ανάσχεσης, πρέπει να δρομολογηθούν νέα έργα ανάσχεσης και αντιστήριξης αυτών για το Ρέμα Βαλανάρη, στις όχθες του οποίου βρέθηκαν τα πρώτα παλαιοντολογικά ευρήματα του Πικερμίου, που στις πρόσφατες βροχές παρασύρθηκαν και κινδυνεύουν να χαθούν (!!!). Επίσης πρέπει να προχωρήσει η κατασκευή γεφυρών στις θέσεις «Πετρέζα» στη οδό Πικερμίου – Σπάτων και Αρίωνος, που συνδέει τη Λεωφόρο Μαραθώνος με την Αρτέμιδα, που με κάθε βροχόπτωση γίνονται απροσπέλαστες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου