Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Σε "πολεμικό μουσείο" μετατρέπονται οι ΕΔ – Σε 5 χρόνια στο 40% η ισχύς για ΠΑ & ΠΝ!


Προ του κινδύνου να περιέλθουν οι ΕΔ της χώρας σε καθεστώς πλήρους απαξίας μετά τις περικοπές που έχει επιβάλλει η τρόικα αλλά και την ουσιαστική ανατροπή όλων των εξοπλιστικών προγραμματισμών βρίσκεται το ΥΠΕΘΑ. Αν και προγραμματισμός τυπικά υφίσταται –στο πλαίσιο των ΕΜΠΑΕ- εντούτοις αυτός έχει απολέσει κάθε πιθανότητα υλοποίησης και η μόνη χρησιμότητά του είναι να «κοσμεί» τα γραφεία των επιτελών.

Για τον κίνδυνο αυτό ουδείς δείχνει να ανησυχεί, ή έστω να έχει διατυπώσει κάποιες επιφυλάξεις. Σε 5 χρόνια από σήμερα στο Αιγαίο αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο αναμένεται να έχει διαμορφωθεί ένα πλήρως νέο καθεστώς, ένα καθεστώς όπου οι ελληνικές ΕΔ θα απουσιάζουν πλήρως. Ο ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας με ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα μπροστά στο οποίο ωχριά το όποιο αντίστοιχο ελληνικό θα έχει μετατραπεί σε μια ισχυρότατη πολεμική μηχανή, ικανή να επιβάλλει τα συμφέροντά της.

Το απόλυτα εξοργιστικό στοιχείο, είναι πως οι ίδιοι «καρεκλοκένταυροι» των Αθηνών που μιλούν τάχα για την αξιοποίηση των ελληνικών κοιτασμάτων που βρίσκονται μέσα στην εν δυνάμει ελληνική ΑΟΖ, δεν δίνουν «δεκάρα» για την ενίσχυση των ΕΔ.

Δεν ξέρουν, ή δεν έχουν αντιληφθεί ή εν τέλει δεν θέλουν να καταλάβουν πως δεν υπάρχει περίπτωση η Τουρκία να αφήσει την Ελλάδα να προχωρήσει στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων αυτών. Και πως θα το πράξει; Με την απειλή της στρατιωτικής βίας. Και πως θα απαντήσει η Αθήνα; Δεν θα απαντήσει.

Η ΠΑ και το ΠΝ είναι τα δύο Όπλα που επιφορτίζονται καθημερινά με την αναχαίτιση των τουρκικών επιδιώξεων σε Αιγαίο αλλά και ευρύτερα. Η ΠΑ βρίσκεται σήμερα σε μια κρίσιμη με αποφάσεις που θα έπρεπε να είχαν ληφθεί «εχθές» και όμως δεν διαφαίνεται πως θα ληφθούν ούτε καν «αύριο».

Πιο συγκεκριμένα τα μόνα αεροσκάφη που θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στο σημερινό εναέριο πεδίο μάχης, είναι τα 30 F-16Adv., τα 57 F-16 block 52+ και τα 25 Mir4age 2000-5. Από εκεί πέρα και σε ένα χρονικό ορίζοντα 5 ετών –όπου η τουρκική Αεροπορία θα διαθέτει τα πρώτα F-35- βασιλεύει το απόλυτο χάος. Μια σειρά τύπων όπως τα A-7E, τα F-4E AUP, τα RF-4E, τα F-16 block 30&50 αλλά και τα Mirage 2000EGM/BGM που θα είναι πλήρως ακατάλληλα για κάθε σύγχρονο σχεδιασμό επιχείρησης καθώς θα κλείνουν αρκετές δεκαετίες ζωής, η αποτρεπτική δύναμη της ΠΑ θα στηρίζεται σε 115 περίπου αεροσκάφη, χωρίς όμως ακόμη και αυτά να έχουν την ικανότητα να αντιμετωπίσουν την απειλή του F-35.

Με μια τουρκική Αεροπορία η οποία θα διαθέτει 176 αναβαθμισμένα F-16 και θα έχει αρχίσει να παραλαμβάνει τα πρώτα –από τα 100 συνολικά- F-35 τίποτα δεν μπορεί να εγγυηθεί πως η Ελλάδα θα μπορέσει να παρουσιάσει μια «αξιοπρεπή» αποτρεπτική δύναμη. Και από εκεί και πέρα και τα χειρότερα σενάρια είναι πλέον πιθανά.

Εκτός όμως από την ανυπαρξία εξοπλισμών το περιστατικό που συνέβη εχθές με την απώλεια των δύο εξωτερικών δεξαμενών από αεροσκάφος RF-4E αλλά και αυτά [που είχαν προηγηθεί με αεροσκάφη F-16 –προβλήματα στο σύστημα προσγείωσης- προβληματίζουν έντονα και για το επίπεδο συντήρησης σήμερα στην ΠΑ.

Μα ούτε και το ΠΝ βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση. Στο ΕΜΠΑΕ 2006-2010 προβλεπόταν για το 2020 μια οροφή 12 φρεγατών από τις οποίες όμως οι 6 θα ήταν νέας ναυπήγησης, οι 4 ΜΕΚΟ –που στο μεταξύ θα έπρεπε να είχαν αναβαθμιστεί – και οι 2 τύπου «S» και αυτές που θα είχαν τις δορυφορικές επικοινωνίες. Δυστυχώς όμως και αυτός ο σχεδιασμός έχει ανατραπεί πλήρως. Έτσι το 2020 θα βρει το ΠΝ όπως είναι… σήμερα. Χρειάζονται 7 χρόνια από τη στιγμή που θα δοθεί η παραγγελία για ένα σκάφος να παραδοθεί.

Με 9 φρεγάτες Standard –εκ των οποίων οι 6 έχουν υποστεί ένα περιορισμένο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού- και 4 μη αναβαθμισμένες ΜΕΚΟ το 2020 το ΠΝ θα διαθέτει μόλις 10 φρεγάτες καθώς η απόσυρση των μη εκσυγχρονισμένων Standard θα έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος της δεκαετίας, με τα μόνα σύγχρονα σκάφη του να είναι το… ένα 214 και οι Super Vita!

Πως θα μπορέσει η Ελλάδα να εξασφαλίσει ναυτική προβολή «ισχύος» με 10 κύριες μονάδες από τις οποίες οι 4 ΜΕΚΟ θα είναι εντελώς παρωχημένες ενώ οι «S» που θα συμπληρώνουν σχεδόν 35 χρόνια ζωής θα αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υποστήριξης;

Πως θα διεκδικήσει η Ελλάδα τα ζωτικά της συμφέροντα; Και δεν εννοούμε ότι οι εξοπλισμοί πρέπει να γίνουν για να γίνουν. Αλλά να γίνουν για να εξασφαλιστεί το αυτονόητο: Τα ζωτικά συμφέροντα και η οικονομική επιβίωση της χώρας για την οποία όλοι κόπτονται! Πως όμως «κόπτονται»; Εκ του ασφαλούς, νομίζοντας ότι με λόγια και προσφυγές σε διεθνούς οργανισμούς θα συνετίσουν την Τουρκία!

Τόσο είναι το μέγεθος της ανοησίας που διαπερνά οριζόντια σχεδόν το σύνολο του πολιτικού φάσματος. Οι εξοπλισμοί στην άμυνα είναι επένδυση στο μέλλον της χώρας. Ένα μέλλον όμως που πρέπει να διεκδικηθεί. Κανείς δεν πρόκειται να μας το χαρίσει. Και όμως κάποιο νομίζουν ότι θα μας χαριστεί. Τόση είναι η απόσταση που τους χωρίζει από την πραγματικότητα.

Και όταν εννοούμε ζωτικά συμφέροντα εννοούμε «ζεστό χρήμα» στη μορφή των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου. Δεν πρόκειται μόνο για το Αιγαίο αλλά για όλη την περιοχή που απορρέει από την χάραξη της ΑΟΖ συμπεριλαμβανομένης και της Μεγίστης.

Δυστυχώς τα παραπάνω κάποιοι σήμερα δεν τα λαμβάνουν καθόλου υπόψη. Ζώντας σε μια δική τους πραγματικότητα νομίζουν ότι μπορούν να υποθηκεύουν τις τύχες ενός ολόκληρου λαού με την απρονοησία που τους διακρίνει.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχέδιο "πολιτικής ανωμαλίας" για τη διαιώνιση της σκλαβιάς μας!


Στα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν την Πέμπτη, 1η Μαρτίου, ο Λάμπρος Καλαρρύτης και ο Σωτήρης Σιδέρης αποκαλύπτουν το «Σχέδιο Πολιτικής Ανωμαλίας», που συνοψίζεται στους τέσσερις βασικούς «στόχους»: 
- Έλεγχος των εκλογών
- Υφαρπαγή της εθνικής κυριαρχίας
- Διαιώνιση της οικονομικής επικυριαρχίας
- Εξουδετέρωση των Ελλήνων μέσω της φτώχειας 


Όσο πλησιάζει –θεωρητικά πάντα– η ημερομηνία των εκλογών τόσο επιβεβαιώνεται ο σχεδιασμός ελέγχου του πολιτικού σκηνικού στο διηνεκές, με μια φόρμουλα η οποία μεθοδεύεται σταθερά, προκειμένου ως μόνη εφικτή λύση διακυβέρνησης την επόμενη ημέρα να προκύπτει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, κατά προτίμηση με τρίτο πρόσωπο στη θέση του πρωθυπουργού. Το στοίχημα που προσπαθούν να κερδίσουν η ντόπια διαπλοκή και οι δανειστές, κυρίως οι Γερμανοί, είναι να μην υπερκεράσουν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις σε επίπεδο εκλογικών συσχετισμών τα δύο κόμματα εξουσίας. 


Στο «στόχαστρο» αυτής της Πολιτικής υποταγής βρίσκεται η αναθεώρηση του Συντάγματος για την «εξυπηρέτηση» των δανειστών. Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, κ. Κώστας Χ. Χρυσόγονος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι μια αναθεώρηση τέτοιου χαρακτήρα θα οδηγήσει στην εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και την υποτέλεια…





http://petridisradio.blogspot.com/2012/02/blog-post_7476.html

Στη Ρωσία ευνουχίζουν τους παιδόφιλους όταν εδώ η κυβέρνηση τους επιβραβεύει!


Στα σοβαρά κράτη, τα σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζονται με σοβαρό τρόπο.
Έτσι και στη Ρωσία αποφασίστηκε η ριζική αντιμετώπιση των παιδοφίλων: Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε σήμερα ένα νόμο που επιτρέπει την καταδίκη σε χημικό ευνουχισμό παιδόφιλων που κρίνονται ένοχοι για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών μικρότερων από 14 ετών.Αυτός ο νόμος είχε υιοθετηθεί στις 7 Φεβρουαρίου από την Κάτω Βουλή (Δούμα) και επικυρώθηκε από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) στις 22 Φεβρουαρίου.


Για να καταδικαστεί ο δράστης ενός σεξουαλικού εγκλήματος σε χημικό ευνουχισμό το δικαστήριο πρέπει να ζητήσει τη γνωμάτευση εμπειρογνωμόνων. Ο νόμος, που ενισχύει τις ποινές για τους παιδόφιλους, προβλέπει επίσης ποινή ισόβιας κάθειρξης για όσους υποτροπιάζουν. Τον Μάιο του 2011 ο Μεντβέντεφ είχε προτείνει τον χημικό ευνουχισμό "σε εθελοντική βάση". Το 2010 διαπράχθηκαν στη Ρωσία περισσότερα από 9.500 σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μια διαφορετική ομιλία από την Α.Βαγενά


Μια διαφορετική ομιλία από αυτές που έχουμε συνηθίσει ακούστηκε στο κοινοβούλιο από την ανεξάρτητη βουλευτή, Άννα Βαγενά. Η κα Βαγενά ανέβηκε για πρώτη και πιθανότατα τελευταία φορά στο βήμα της Βουλής, αποφασισμένη να μην χρησιμοποιήσει ξύλινο λόγο.

Η ηθοποιός κυρία Αννα Βαγενά έκανε ίσως τη πλέον βραχύβια θητεία που είχε ποτέ βουλευτής του ΠαΣοΚ. Ορκίσθηκε βουλευτής του ΠαΣοΚ, την Κυριακή, (12/2/2012) στις 12.30 μετά το μεσημέρι και διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με απόφαση του Γ. Παπανδρέου γιατί καταψήφισε το μνημόνιο: «Δεν ήμουν ποτέ ΠαΣοΚ, ούτε ποτέ γνώρισα τον κ. Παπανδρέου, ούτε συμφωνούσα ποτέ με την πολιτική του ΠαΣοΚ. Απλώς έτυχε να συνεργασθώ μαζί με το ΠαΣοΚ, μετά από μεσολάβηση, ορισμένων κοινών γνωστών μας», λέει χωρίς ωστόσο να θέλει να αποκαλύψει ονόματα και καταστάσεις.




http://redskywarning.blogspot.com/2012/02/blog-post_29.html

Βόμβα Κατσέλη: Με το 2ο μνημόνιο σε περίπτωση μη πληρωμής οφειλών μπορεί να γίνει άμεσα κατάσχεση του χρυσού της Ελλάδας!

Αν αληθεύουν αυτά που λέει η κ. Κατσέλη μιλάμε για ξεπούλημα, για προδοσία... Να διαψευσθεί άμεσα από την κυβέρνηση η κ. Κατσέλη ή να παραιτηθούν ΟΛΟΙ οι βουλευτές! Δείτε τι είπε σήμερα η κ. Κατσέλη στον ΣΚΑΙ και στην Πόπη Τσαπανίδου...


Για να μην ξεχνιόμαστε, η Ελλάδα δεν μας ανήκει πια!

Από το 2010 έκαναν μπόλικη "δουλίτσα" οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ! 
Που υπάγεται το Έθνος μας;; Είναι η κατάσταση αυτή αναστρέψιμη; Η Εθνική μας κυριαρχία είναι... ασφαλής;



Λέξεις κλειδιά : "Δικαστήρια μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου", "ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ", "δεν εξαιρούνται περιουσιακά στοιχεία και Εθνική Κυριαρχία"!



Έλληνες, τα συμπεράσματα δικά σας...




www.staparaskinia.gr

Φάρμακα για πολίτες β’ κατηγορίας στους Έλληνες!


Νέες θεραπείες με καθυστέρηση ακόμη και 3 ετών. Ηλεκτρονική συνταγογράφηση με …μαύρες τρύπες. Τιμολόγηση φαρμάκων μήνες μετά… Αυτά είναι μόνο ορισμένα από τα προβλήματα που ανακύπτουν κατά τη διάθεση φαρμάκων στην ελληνική αγορά και ενισχύονται με τις νέες ρυθμίσεις που ψηφίζονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.
Γεγονός βέβαια που βλάπτει σοβαρά την υγεία των ελλήνων ασθενών οι οποίοι μετατρέπονται άμεσα σε πολίτες …β’ κατηγορίας της Ευρώπης. 

Είναι ενδεικτικό ότι σε όλη την Ευρώπη η πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες, ανταμείβεται και προωθείται από το ίδιο το κράτος μιας και από αυτή προκύπτουν σημαντικά οικονομικά οφέλη για τα ταμεία αλλά κυρίως για τον ασθενή. Στην Ελλάδα όμως η καινοτομία, φαίνεται, ότι τιμωρείται και μέσω αυτής τιμωρείται η Επιχειρηματικότητα και η Ανάπτυξη. 
 
Συγκεκριμένα, συζητείται στο νέο μνημόνιο τα νέα φάρμακα να καλύπτονται από τα Ασφαλιστικά Ταμεία όταν αποζημιώνονται  τουλάχιστον από 10 με 12 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέτρο που μάλλον δεν έχει λογική καθώς οι νέες θεραπείες θα φθάνουν στην Ελλάδα με καθυστέρηση ακόμη και τριών ετών. Αυτό βέβαια συνεπάγεται αποκλεισμό των Ελλήνων ασθενών από νέες θεραπείες. Ουδείς βέβαια σε ετούτη τη χώρα δεν αναλογίζεται ότι η καινοτομία είναι επένδυση η οποία οδηγεί σε Ανάπτυξη.
 
Το πρόβλημα όμως δεν περιορίζεται εδώ... Η ηλεκτρονική συνταγράφηση βαδίζει ακόμη με βήματα χελώνας με αποτέλεσμα η Πολιτεία να αδυνατεί να περιορίσει την όποια υπερσυνταγογράφηση με πληροφοριακά συστήματα. Συνέπεια: κάθε φορά να ζητούνται rebates από την Βιομηχανία, που το μόνο που κάνουν είναι να επιβραβεύουν όποιους παρανομούν εις βάρος του συστήματος.
 
Οι λύσεις δεν είναι λίγες για να περιορίσει κανείς τη φαρμακευτική δαπάνη. Και είναι βέβαιον πως εφαρμόζονται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Ενδεικτικά τα μέτρα θα μπορούσαν να εστιασθούν: 
-στον εξορθολογισμό των τιμών των off patent και generics
-στην πάταξη της απάτης μέσω των πλαστών συνταγών από τα κουπόνια των εξαγωγών
-στην σωστή απόδοση των ήδη θεσμοθετημένων ποσοστών συμμετοχής
  (0,10,25%) χωρίς να πρέπει επ’ ουδενί να επιβαρυνθούν περαιτέρω οι πολίτες και δη οι ασθενέστερες τάξεις
-στην σωστή απόδοση των ποσοστών κέρδους της εφοδιαστικής αλυσίδας όπως αναφέρονται στο Μνημόνιο
-και φυσικά στην καθολική εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και στην εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων.


http://www.iatropedia.com/articles/read/1241

Διέγραψαν συνείδηση για το «μαντρί» οι 5 από τους 22 της Ν.Δ.!

Επικίνδυνοι για τον τόπο αποδεικνύονται οι πέντε βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι αν και καταψήφισαν το Μνημόνιο ΙΙ, δεν άντεξαν το πιθανό κόστος της πράξης τους και έσπευσαν άρον – άρον να ψηφίσουν τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, υπογράφοντας έτσι τη δήλωση μεταμέλειας που θα ανοίξει τον δρόμο της επιστροφής τους στο κόμμα.


Διέγραψαν συνείδηση για  το «μαντρί» οι 5 της Ν.Δ.


Πρόκειται για τους Μανώλη Κεφαλογιάννη, Τάσο Καρυπίδη, Θεόφιλο Λεονταρίδη, Ζήση Τζηκαλάγια και Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο, οι οποίοι επαλήθευσαν την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών που ήθελε όσους διαγράφησαν πρόσφατα από την ΝΔ  να επιστρέφουν έρποντας και παρακαλώντας!
Λιγοψυχία, ατολμία και δουλοπρέπεια μετέτρεψαν τη δήθεν επανάσταση σε παρωδία, αφού μπροστά στο βόλεμα και στα προσωπικά οφέλη ψήφισαν τα νέα απεχθή μέτρα.
Μάγκες για λίγες μέρες, που προκάλεσαν ακόμη και τη χλεύη των συναδέλφων τους, οι οποίοι στους διαδρόμους της Βουλής έλεγαν χαρακτηριστικά: «Η μισή ντροπή ανήκει στους ίδιους και η άλλη μισή στον Σαμαρά που θα τους δεχθεί πίσω».
Τι μπορεί να περιμένει ο πολίτης από αυτούς τους πέντε; Απολύτως τίποτα. Μόνο την πάρτη τους ξέρουν να κοιτάνε... Αν μπορούν να το κάνουν και αυτό!
Από την άλλη, πιστοί στις αρχικές τους θέσεις παρέμειναν οι κ.κ. Μαργαρίτης Τζίμας, Δημήτρης Σταμάτης, Παναγιώτης Μελάς, Σπύρος Γαληνός και Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, ενώ Κώστας Μαρκόπουλος, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Κωνσταντίνος Παπασιώζος, Γιώργος Βλάχος, Μιχάλης Γιαννάκης, Τσαμπίκα Ιατρίδη, Κώστας Γκιουλέκας, Χρήστος Ζώης, Γιώργος Βαγιωνάς ήταν απόντες.

newsbomb

Καρφιά Μαρκόπουλου για Σαμαρά και πασαρέλες!


Δεν έχει εισαχθεί τίτλος

Σαφείς αιχμές για τον Αντώνη Σαμαρά άφησε σήμερα σε συνέντευξή του ο διαγραφείς απο τη ΝΔ βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος, ο οποίος χθες απουσίαζε απο την ψηφοφορία στη Βουλή για τους εφαρμοστικούς νόμους του νέου Μνημονίου.
«Ένας πολιτικός επενδύει σε θέσεις και απόψεις και τα κόμματα διαγωνίζονται για αυτά. Δεν είμαστε πασαρέλα προσώπων και αυτό ισχύει για όλους και για τον κο Σαμαρά τον οποίο τον σέβομαι απόλυτα. Δυστυχώς αυτή την ώρα έχουμε μια μικρή διαφωνία. Ήμουν και παραμένω ΝΔ, θεωρώ ότι η διαγραφή μου ήταν μια συγκυρία, θέλω να πιστεύω ότι η ΝΔ θα παραμείνει ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα και θεωρώ ότι η ευθύνη της χώρας θα έρθει πολύ σύντομα στα χέρια του συνόλου της κεντροδεξιάς» δήλωσε μετεξύ άλλων στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο νέο κόμμα του Πάνου Καμμένου: «Πιστεύω σε μια ευρύτερη κεντροδεξιά, στα μεγάλα πολυσυλλεκτικά κόμματα και στους δυο πόλους διακυβέρνησης της χώρας. Αν αυτό δεν επιτευχθεί, τότε ο καθένας παίρνει τη δικιά του γωνιά και με πολλές γωνιές δεν ξέρω αν η χώρα μπορεί να βγει από αυτό το τούνελ της κρίσης και αν μπορεί να αποφευχθεί η επανάσταση».

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

«Στρατός» 48 συμβούλων υπηρετεί στο Γραφείο της Άννας και παίρνει υπερωρίες 343.000 ευρώ!

«Στρατός» 48 συμβούλων υπηρετεί στο Γραφείο της Άννας και… παίρνει υπερωρίες 343.000 ευρώ!
Μόλις 48 άτομα έχει στη δούλεψή της, για το πολιτικό της γραφείο, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. Γνωρίζαμε βέβαια ότι τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις μιας υπουργού ενός τόσο κομβικού υπουργείου είναι λογικό να καθιστούν ελάχιστο τον ελεύθερο χρόνο της, ωστόσο δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε την μείζονα ανάγκη για μια «στρατιά» υπαλλήλων -εν μέσω περικοπών και στα υπουργεία- για τις… πολιτικές ανάγκες της κυρίας Διαμαντοπούλου.
Και ενώ στην Ιταλία του Μάριο Μόντι περικόπτονται μισθοί βουλευτών και γίνεται η πρώτη διαλογή σε αμοιβές συμβούλων και υπαλλήλων σε πολιτικά γραφεία βουλευτών, στη χώρα μας εγκρίνεται προυπολογισμός ύψους 343.000 ευρώ για υπερωρίες και μηνιαίες απολαβές των extra υπαλλήλων μιας υπουργού
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» και το parapolitiki.com, με υπογραφήτης κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης ύψους 343.000 ευρώ, για ενδεχόμενες υπερωρίες (μέχρι το τέλος Απριλίου) όσων εργάζονται στα πολιτικά γραφεία του Υπουργείου Παιδείας.
Σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Διαύγειας, προκαλείται δαπάνη ύψους343.000 ευρώ για την υπερωριακή απασχόληση υπαλλήλων στα Πολιτικά Γραφεία της υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου, του αναπληρωτή υπουργού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου και των γενικών και ειδικών γραμματέων του υπουργείου.
Τέλος, όπως προκύπτει από το ίδιο έγγραφο, η υπουργός απασχολεί 48 υπαλλήλους στο πολιτικό της γραφείο. Ο δε αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος απασχολεί 21 υπαλλήλους, η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου άλλους 15, οι γενικοί γραμματείας συνολικά 15 ενώ απασχολούνται επίσης 12 οδηγοί και 20 αστυνομικοί.


http://www.tsantiri.gr

Η ΝΔ στο δρόμο που χάραξε το ΠΑΣΟΚ;


Η διάρρηξη των σχέσεων της ΝΔ με την κοινωνική της βάση θα ολοκληρώσει το κενό πολιτικής εκπροσώπησης που άφησε η ήδη συντελεσθείσα διάρρηξη των σχέσεων του ΠΑΣΟΚ με τη δική του κοινωνική βάση...


Έστω και βαρύτατα ακρωτηριασμένα, τα δύο μεγάλα –για πόσο ακόμα;– κόμματα υπερψήφισαν το νέο Μνημόνιο, εγκλωβίζοντας την Ελλάδα σ’ ένα δρόμο χωρίς επιστροφή. Η τρόικα δεν πρέπει να έχει παράπονο. Η αποσύνθεση του πολιτικού συστήματος δεν την απασχολεί. Έτσι κι αλλιώς, θεωρεί αναλώσιμες τις εγχώριες πολιτικές δυνάμεις που προωθούν τα σχέδιά της.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, σαν ξεζουμισμένη λεμονόκουπα, θα πάρει σε λίγο το δρόμο για...
τον πολιτικό σκουπιδοτενεκέ, αλλά ο κατά πάσα πιθανότητα διάδοχός του, Βαγγέλης Βενιζέλος, έχει εμπράκτως αποδείξει την υπακοή του στους δανειστές, την ίδια στιγμή που στο εσωτερικό επιδίδεται σε πολιτικούς τραμπουκισμούς. Θα προσγειωθεί, όμως, ανωμάλως, όταν στις εκλογές θα διαπιστώσει ότι ηγείται ενός μικρομεσαίου κόμματος, εάν τελικώς το ΠΑΣΟΚ διατηρήσει την ενότητά του, κάτι που δεν είναι καθόλου σίγουρο.

Το σημαντικότερο επίτευγμα της τρόικας, όμως, είναι ότι υποχρέωσε τη ΝΔ να προσχωρήσει στο κόμμα του Μνημονίου. Ο Αντώνης Σαμαράς όφειλε να γνωρίζει ότι η λογική της κατηφόρας είναι ο πάτος. Από τη στιγμή που προσχώρησε, για να υπερασπίσει την επιλογή του, μετατράπηκε σ’ ένα είδος «γενίτσαρου». Το αποτέλεσμα το είδαμε τη νύχτα της Κυριακής. Ο ένας στους τέσσερις «γαλάζιους» βουλευτές διαφοροποιήθηκε και διεγράφη.

Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι σχεδόν όλοι οι διαγραφέντες είχαν υποστηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά στη μάχη της διαδοχής και μέχρι τώρα λειτουργούσαν ως εσωκομματικά ερείσματά του. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο αρχηγός των «γαλάζιων» διολισθαίνει στην αγκαλιά της πτέρυγας που είχε υποστηρίξει την Ντόρα Μπακογιάννη. Αυτό, όμως, είναι δικό του πρόβλημα. Το ευρύτερο πολιτικό θέμα είναι ότι, με τη στάση του, ο Αντώνης Σαμαράς βάζει οριστικά τη ΝΔ στο δρόμο που χάραξε ο Γιώργος Παπανδρέου για το ΠΑΣΟΚ. Ένα δρόμο που οδηγεί στην πολιτικο-εκλογική αποδόμηση.

Η αποδόμηση του ΠΑΣΟΚ πήρε δύο χρόνια, αλλά η αποδόμηση της ΝΔ θα πάρει λιγότερο, επειδή ο πολιτικός χρόνος έχει πυκνώσει. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αντιμετωπίζει πια τους «γαλάζιους» σαν συνεργούς στο «έγκλημα». Προφανώς, ο Αντώνης Σαμαράς θα προλάβει να κερδίσει τις εκλογές και να γίνει πρωθυπουργός, αν και –ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις– η αυτοδυναμία καθίσταται όνειρο απατηλό. Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, ο μόνος δρόμος θα είναι να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με το συρρικνωμένο ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το μπλοκ του Μνημονίου θα χρεωθεί όσα μάλλον θα ακολουθήσουν: την περαιτέρω βύθιση της οικονομίας στο φαύλο κύκλο της ύφεσης, τον πολλαπλασιασμό των οικονομικών και κοινωνικών ερειπίων και την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία είτε λόγω κοινωνικής έκρηξης είτε λόγω δημοσιονομικού εκτροχιασμού. Με άλλα λόγια, το ενδεχόμενο να καταρρεύσει η χώρα επί πρωθυπουργίας Σαμαρά συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Η διάρρηξη των σχέσεων της ΝΔ με την κοινωνική βάση της θα ολοκληρώσει το κενό πολιτικής εκπροσώπησης που άφησε η ήδη συντελεσθείσα διάρρηξη των σχέσεων του ΠΑΣΟΚ με τη δική του κοινωνική βάση. Προς το παρόν, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια πώς θα καλυφθούν αυτά τα κενά. Όπως πάντα, η ζωή θα δώσει τις δικές της πρωτότυπες απαντήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι, αφενός, το υφιστάμενο και καταρρέον πολιτικό σύστημα δεν πρόκειται να επιβιώσει –τουλάχιστον με την παρούσα μορφή του– και, αφετέρου, πως το νέο θα προκύψει μέσα από σπασμούς.

Οι πολιτικές δυνάμεις που λειτούργησαν σαν όχημα για την επιβολή του πρώτου και του δεύτερου Μνημονίου και, τελικώς, για τη μετατροπή της Ελλάδας όχι μόνο σ’ ένα είδος οικονομικού προτεκτοράτου, αλλά και σε έρμαιο των δανειστών της, θα συνθλιβούν από τα ερείπια που προκαλεί η πολιτική τους. Δεν έχουν καν τη δικαιολογία ότι έκαναν λάθος εκτίμηση. Από την εκδήλωση της κρίσης μέχρι τώρα λειτουργούν όχι με επιχειρήματα, αλλά με εκβιαστικά διλήμματα, που στηρίζονται σε φθηνή προπαγάνδα και αντιαισθητική κινδυνολογία. Ακύρωσαν την Πολιτική και την ίδια τη Δημοκρατία. Η θεραπεία-σοκ, άλλωστε, στηρίζεται αποκλειστικά στην καλλιέργεια του φόβου και γι’ αυτό είναι από τη φύση της ασύμβατη με τη Δημοκρατία.

Σταύρος Λυγερός από epikaira

Έκτακτο: Η πτώχευση της Ελλάδας είναι δυνατή από αύριο!


Σε δραματική κατάσταση έχουν βρεθεί τις τελευταίες ώρες τα γεγονότα γύρω από την Ελλάδα. Η ομάδα κατόχων ελληνικών κρατικών ομολόγων απαίτησε σήμερα από τη Διεθνή Ένωση Ανταλλαγών και Παραγώγων (International Swaps and Derivatives Association, ISDA) να εκδώσει πόρισμα για το καθεστώς αυτών των κινητών αξιών.

Η απόφαση της ISDA πρέπει να εκδοθεί όχι αργότερα από τις 17.00 GMT (ώρα Γκρίνουιτς) την Τετάρτη. Δεν αποκλείεται ότι αύριο η Ελλάδα μπορεί ήδη να κηρυχτεί ευρισκόμενη σε κατάσταση χρεοκοπίας (αθέτησης υποχρεώσεων). Σε τέτοια περίπτωση η κατάσταση στις παγκόσμιες αγορές μπορεί να προσλάβει ανεξέλεγκτο χαρακτήρα, γιατί κανείς δεν ξέρει ακριβώς, ποιοι είναι οι κάτοχοι των ελληνικών ομολόγων και πόσα κατέχουν.


olympia

Εφαρμοστικος Νομος 2012-2015 - Μας παιρνουν τη χωρα, Διαδωστε Το!

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Πάμε γερά!Αρχίζει και αποδίδει το μπουκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα!


Ηδη έχει παρατηρηθεί μείωση της τάξεως του 13%, η οποία αντιστοιχεί σε 5,1 δισ. ευρώ, εμφάνισαν οι γερμανικές εξαγωγές προς την Ελλάδα το 2011, σύμφωνα με …τον επικεφαλής Εξωτερικού Εμπορίου του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Φόλκερ Τράιερ. 

Η μικρότερη ζήτηση αφορά στα οχήματα και τις μηχανές.

Στην Ελλάδα το ρεύμα άρνησης αγοράς γερμανικών προϊόντων εντείνεται καθημερινά σε όλα τα επίπεδα από τις πωλήσεις τροφίμων στα σούπερ – μάρκετ, μέχρι τα γερμανικά αυτοκίνητα που πλέον έχουν καταρρακωθεί οι πωλήσεις τους…

Για το 2012 υπολογίζεται ότι οι μειώσεις των γερμανικών εξαγωγών θα ξεπεράσουν το 17% και το συνολικό ποσό τα 17 δισ. ευρώ. «Κομμένα πια τα δανεικά» λένε οι Γερμανοί, «κομμένα πια και τα γερμανικά προϊόντα» λένε οι καταναλωτές, όπου το σύνθημα είναι “Και το τελευταίο ευρώ οπουδήποτε αλλού εκτός από γερμανικά προϊόντα”…

Short URL: http://www.greenspot.gr/?p=8834

Καταργούν δια παντός τα δωρεάν βιβλία στα σχολεία, προωθούν παιδεία για τους ελάχιστους έχοντες και κατέχοντες!


Σύμφωνα με το νόμο 3966/2011 ο ΟΕΔΒ καταργείται οριστικά στις 31-3-2012. Τέρμα τα δωρεάν βιβλία, ταφόπλακα στην δωρεάν παιδεία. Πρόκειται για μια ακόμα επιτυχία της Διαμαντοπούλου; Ή των διαπραγματευτικών ικανοτήτων του Κομανέτσι; Θυσιάσαμε και την παιδεία… Αντωνάκη;Ποιος χέστηκε;
Σημείωση:
Αν πατήσετε στο επίσημο site παρακάτω εφμανίζεται το γνωστό μήνυμα:
Untitled2 Παιδεία ώρα μηδέν! Καταργείται ο ΟΕΔΒ, τέρμα τα δωρεάν βιβλία

This Connection is Untrusted

You have asked Firefox to connect securely to bookstore.oedb.gr, but we can’t confirm that your connection is secure.

Φαίνεται ότι κανένας δεν θέλει να μάθει για την ανακοίνωση!

https://bookstore.oedb.gr/announcements.aspx



ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/02/blog-post_6695.html#ixzz1nWJxCzLd

Η Χριστοφιλοπούλου διαθέτει και προσωπικό γυμναστή!


Μπορεί τα παιδιά να μην έχουν βιβλία, μπορεί οι συγχωνεύσεις σχολείων να έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε πολλές κοινωνίες όμως η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου δεν φαίνεται να έχει διάθεση να χαλάσει την ποιότητα ζωής της!


Έτσι όπως πληροφόρησαν το diktionews γείτονές της, η κυρία Εύη νωρίς κάθε πρωί με μια φόρμα, άβαφτη και χωρίς ιδιαίτερη συνοδεία επισκέπτεται γυμναστήριο στην περιοχή της Δροσιάς όπου κάνει τα αδύνατα δυνατά για τη σιλουέτα της. Θα πείτε πού είναι το κακό για κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να φροντίζει την υγεία του και με γυμναστική. Κανένα βέβαια.


Η υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Αττικής όμως δεν αρκείται να γυμνάζεται μόνη της αλλά θέλει και βοήθεια. 


Η οποία παρέχεται από τον προσωπικό γυμναστή της, τον personal trainer όπως αποκαλείται στους hi κύκλους των επωνύμων.


Και προφανώς η Χριστοφιλοπούλου νιώθει αρκετά επώνυμη για να έχει και προσωπικό γυμναστή και να μην αρκείται στις ασκήσεις που όλοι μπορούν να κάνουν μόνοι τους ακόμη και σε ένα γυμναστήριο.


Για την ιστορία πάντως να σας πούμε ότι ο προσωπικός γυμναστής κοστίζει από 30 έως 50 ευρώ την ώρα. 


Κάντε μόνοι σας τον υπολογισμό για να δείτε πόσα χρήματα διαθέτει η υφυπουργός για τη σιλουέτα της!


diktionews.gr

Τρόμαξε από τον Καμμένο κι έριξε λευκή πετσέτα ο Σαμαράς;



Τρόμαξε ο Σαμαράς και το επιτελείο του απο τον Πάνο Καμμένο και τις κινήσεις του και άρχιε να τρέχει και να μην φτάνει ...Στελέχη τρέχουν απο το πρωί ελάτε όλοι πίσω ζητούν απο τους διαγραφέντες βουλευτές ...τόσο κράτησε το γινάτι του Σαμαρά ; Ούτε τρεις ημέρες το πείσμα του Γκιαούρη που λένε και οι Κουμπάροι μας οι ... Τούρκοι

Συνεδριάζει το απόγευμα η εκτελεστική γραμματεία της Ν.Δ. με σκοπό να εξεταστούν όλες οι εκκρεμότητες για την ψήφιση του εφαρμοστικού.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σαμαράς θα αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο (άρα και την πόρτα της ΝΔ) μετά την ψηφοφορία να επανεξετάσουν τη στάση των «21» διαγραφέντων του κόμματος, ανάλογα με το τι θα ψηφίσουν.
Ο σκοπός πάντως της συνεδρίασης είναι να μην υπάρξουν άλλες διαρροές καθώς τα μέτρα που θα κληθούν να ψηφίσουν οι βουλευτές είναι οδυνηρά για τον ελληνικό λαό.
Αν ο Σαμαράς ανοίξει την πόρτα της Ν.Δ. ίσως εκτός από επιστροφές να έχει και νέες απώλειες.


Πηγή:anti-ntp.blogspot

Διεθνής μηχανισμός καταστολής των λαών

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στήνεται διεθνής μηχανισμός καταστολής των λαών!
Ασκήσεις του Ελληνικού Στρατού για αντιμετώπιση «απειλών» σε αστικό περιβάλλον και στρατολόγηση μέσω «σεμιναρίου» παραστρατιωτικών για βρώμικες αποστολές εκτός, αλλά και εντός των χωρών του ΝΑΤΟ.
Επιτείνεται και στην Ελλάδα η οικοδόμηση ενόςκατασταλτικού πλαισίου από στρατιωτικές καιπαραστρατιωτικές δυνάμεις, στη βάση των κατευθύνσεων του ΝΑΤΟικού δόγματος περί αντιμετώπισης των «ασύμμετρων απειλών» και με αντικειμενικό σκοπό τη στοχοποίηση των λαών και των κινημάτων τους, εντός και εκτός των χωρών μελών του, για θωράκιση του αστικού συστήματος και της δικτατορίας των μονοπωλίων.
Το πλαίσιο αυτό, είναι απόρροια της νέας στρατηγικής αντίληψης του ΝΑΤΟ και των «απειλών»που ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει, εν μέσω μάλιστα βαθιάς και συγχρονισμένης καπιταλιστικής κρίσης. Ενδεικτικό των όσων σχεδιάζονται είναι ότι πλέον, οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο των ασκήσεων που διεξάγουν, δίνουν καθαρά διάσταση και τέτοιας προετοιμασίας. Κατά καιρούς διεξάγονται και ασκήσεις που έχουν καθαρά χαρακτήρα εσωτερικής καταστολής, όπως πέρσι, στις αρχές Φλεβάρη στην Αργυρούπολη του Κιλκίς.
Την Πέμπτη δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο και δεν αμφισβητήθηκε από τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές, έγγραφο του ΓΕΣ προς τις μονάδες, περί διεξαγωγής άσκησης στο πλαίσιο «Σχολείο Προχωρημένης εκπαίδευσης Αμυνας – Φρούρησης», η οποία θα ξεκινήσει στις 12 Νοέμβρη 2012. Παράλληλα, προετοιμάζεται να γίνει στη Θεσσαλονίκη, στις 12-18 Μάρτη, σεμινάριο για εκπαίδευση ιδιωτών – παραστρατιωτικών σε «επιχειρήσεις υψηλής έντασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου».
Από παλιότερη άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων σε κατοικημένες περιοχές στη Νέα Πέραμο
Η παραπάνω άσκηση του ΓΕΣ αποτελεί μέρος του γενικότερου σχεδιασμού, για εκπαίδευση του Ελληνικού Στρατού, ιδιαίτερα των Ειδικών Δυνάμεων, σε επιχειρήσεις σε αστικό περιβάλλον και εντός κατοικημένων περιοχών – πόλεων. Για των εξοικείωση των ασκουμένων, η συγκεκριμένη άσκηση θα διεξαχθεί σε κτίριο της πρώην 140 ΣΗΠ (Σμηναρχία Ηλεκτρονικού Πολέμου) στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας (112 Πτέρυγα Μάχης), όπου θα υλοποιηθεί σενάριο «ατομικής τακτικής μάχης σε κλειστούς χώρους»!
«Τεχνογνωσία» από τις ΗΠΑ
Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Φλεβάρη είχε αφιχθεί στον ίδιο χώρο με μεταγωγικό αεροσκάφος «C-9» μια μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήταν μέλη των γνωστών «Seals», δύναμη η οποία αναλαμβάνει μυστικές επιχειρήσεις σε ξένα εδάφη, όπως αυτή της εξόντωσης του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν. Η δύναμη αυτή πήρε μέρος σε άσκηση συνεκπαίδευσης ελληνικών και αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων το διάστημα 6-16 Φλεβάρη στον κόλπο των Μεγάρων.
Οι δραστηριότητες αυτές συνδέονται με τη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο «Συντονιστικό Κέντρο Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ» (NSCC). Το σχετικό νομοσχέδιο για την ελληνική συμμετοχή εγκρίθηκε τον Αύγουστο, με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. από την αρμόδια επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, σαν «Μνημόνιο κατανόησης» της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Πυρήνα και κορμό των NSCC, αποτελούν οι αμερικανικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων.
Με τη συγκρότηση του Συντονιστικού Κέντρου Ειδικών Επιχειρήσεων (NSCC), επιχειρείται η καθιέρωση ενός ενιαίου επιχειρησιακού χώρου και αντίστοιχου επιχειρησιακού κέντρου, που θα εδρεύει στις Βρυξέλλες, υπό Αμερικανό διοικητή, το οποίο τίθεται υπεράνω των χωρών – μελών και με ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλαμβάνει αποστολές «ανορθόδοξου πολέμου» και εντός των χωρών – μελών, σε συνεργασία ακόμα και με τις αποκαλούμενες «μη κυβερνητικές οργανώσεις», όταν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα το απαιτήσουν και χωρίς κάτι τέτοιο να γίνεται δημόσια γνωστό.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου για την κύρωση του μνημονίου αυτού (Memorandum of Understanding /MOU), ως «έθνος – πλαίσιο» του NSCC ορίζονται οι ΗΠΑ. Σκοπός είναι η άμεση σύνδεσή του με τις δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, η παροχή συμβουλών στον SACEUR (ανώτατος ΝΑΤΟικός διοικητής στην Ευρώπη) όσον αφορά «στη χρησιμοποίηση των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων για την υποστήριξη του σχεδιασμού και την εκτέλεση επιχειρήσεων», η ανάπτυξη και έκδοση δογμάτων ειδικών επιχειρήσεων και ο συντονισμός, συγχρονισμός και υποστήριξη της εκπαίδευσης και των ασκήσεων των ειδικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ.
«Ειδικές επιχειρήσεις» εντός χωρών του ΝΑΤΟ
«Αποστολή του NSCC είναι κυρίως η υποστήριξη των ειδικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ σε ολόκληρη τη Συμμαχία (σ.σ. και στο εσωτερικό των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ), η παροχή στον Ανώτατο Διοικητή Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SACEUR) και τους υπόλοιπους Διοικητές των Συμμαχικών Διοικήσεων Επιχειρήσεων έγκαιρων και αποτελεσματικών συμβουλών για τις Special Operations Force (Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων) προς υποστήριξη του σχεδιασμού και εκτέλεσης των επιχειρήσεων σε καιρό ειρήνης και κρίσεων», σημειώνεται στο Μνημόνιο. Δηλαδή, «ειδικές επιχειρήσεις» και εντός των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εμπέδωση της ιμπεριαλιστικής «τάξης και ασφάλειας», με καταστολή των λαϊκών κινημάτων.
Μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη δυνατότητα συμμετοχής και μη ΝΑΤΟικών χωρών, καθώς και διεθνών οργανισμών, αλλά και μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ), «οι οποίες συμμετέχουν σε δραστηριότητες του ΝΑΤΟ ή σε ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις της NSCC». Αυτό σημαίνει συνεργασία με πράκτορες, παρακρατικές δυνάμεις, αλλά και εταιρείες ιδιωτικών μισθοφορικών στρατών «παροχής πολεμικών υπηρεσιών», όπως ήδη γίνεται στον πόλεμο του Ιράκ, όπου ιδιωτικές εταιρείες πολέμου σφάζουν, χωρίς να αναγνωρίζουν κανένα όριο και περιορισμό στη δράση τους.
Το μέγεθος της ελληνικής εμπλοκής αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι υπάρχουν και στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις τμήματα με αποστολή τη συμμετοχή και τη διεξαγωγή «ειδικών επιχειρήσεων», όπως αυτές που διεξάγει ο αμερικανικός στρατός. Επαληθεύεται έτσι πως, εντός των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και κυρίως στις Ειδικές Δυνάμεις, έχουν συγκροτηθεί ομάδες «ειδικών επιχειρήσεων» που εκπαιδεύονται και προετοιμάζονται για αποστολές μη συμβατές με την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων. Μάλιστα, οι δυνάμεις αυτές, με τη δημιουργία του ΝΑΤΟικού «συντονιστικού κέντρου», θα έχουν κοινό αντικείμενο εκπαίδευσης και θα πραγματοποιούν κοινές αποστολές με τις άλλες «συμμαχικές» δυνάμεις.
Σεμινάριο για παραστρατιωτικούς
Το παραπάνω πλαίσιο έρχεται να «κουμπώσει» με την ενεργοποίηση διαφόρων παραστρατιωτικών ομάδων που φέρουν τη σφραγίδα των «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων», η συνδρομή των οποίων άλλωστε θεσμοθετείται μέσω του παραπάνω μνημονίου περί συμμετοχής της Ελλάδας στο «Συντονιστικό Κέντρο Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ (NSCC)».
Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το σεμινάριο με αντικείμενο την«άμυνα εκ του σύνεγγυς»που διοργανώνεται από την «NNK Group»στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 12 και 18 Μάρτη 2012. Πρόκειται για μια εταιρεία ιδιωτικού στρατού που εκτός των άλλων αναλαμβάνει και αποστολές προστασίας των θαλασσίων μεταφορών, πράγμα που εκ των πραγμάτων συνδέεται και με τους «ράμπο» που ετοιμάζονται να βάλουν στα εμπορικά πλοία, στο όνομα της αντιμετώπισης της «πειρατείας».
Το σεμινάριο, στο οποίο θα συμμετάσχουν πρώην στελέχη των βρετανικών ειδικών δυνάμεων SAS, «αποσκοπεί στην προετοιμασία των συμμετεχόντων για επιχειρήσεις υψηλής έντασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου σε ολόκληρο τον κόσμο». Βέβαια, οι ασκούμενοι δεν θα είναι στρατιωτικοί αλλά ιδιώτες, πράγμα που παραπέμπει κατευθείαν σε διαδικασίες στρατολόγησης «εθελοντών» για ιδιωτικούς στρατούς. Είναι ενδεικτικό πως το εν λόγω σεμινάριο περιλαμβάνει «αξιολόγηση απειλών, επισκέψεις σε τοποθεσίες, σχεδιασμός διαφορετικών φάσεων επιχειρήσεων, ασκήσεις προστασίας στατικών και κινούμενων στόχων, προστασία αυτοκινητοπομπών, τηλεπικοινωνίες ναυτιλίας, ενημέρωση για αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (IED), τεχνικές αντιμετώπισης ενεδρών».
Περιλαμβάνει ακόμα «εκπαίδευση πάνω στη διαχείριση προσωπικού, σύνταξη αναφορών ασφαλείας για χώρες, εκμάθηση των τοπικών θρησκευτικών και εθιμικών κανόνων και νόμων, αντίληψη τακτικής κατάστασης και τέλος ασφάλεια χρήσης και μεταφοράς όπλων».

http://www.tsantiri.gr/apokalypseis/apokalipsi-stinete-diethnis-michanismos-katastolis-ton-laon.html